2 שאלות לי אליכם...

4שילה

New member
2 שאלות לי אליכם...

יש לי הרבה שאלות והנה 2 מתוכן: 1. בעבודה תחושתית, באיזו סוג של תחושה כדאי להתחיל? עמוקה או שטחית? 2. אני מוצאת באינטרנט בכל מיני אתרים מחו"ל חוברות המכילות רעיונות לעבודה על מוטוריקה עדינה. האם אתן מכירות חוברות כאלה שניתן להשיג בארץ? ובכלל היכן ניתן לנמצוא חוברות מסוג כזה?

../images/Emo5.gif../images/Emo12.gifהיי היי...מרוב תמציתיות

לא רואים כלום מהשאלה שלך, אז שתי שאלות לי אליך... תפרטי הרבה יותר והשאלה תתבהר (מה אכפת לך זה לא עולה) ואפשר יהיה להבין איך לעזור לך. 1. האם את מרפאה בעיסוק/ גננת/ מורה/ אמא של/ סטודנטית או סתם מתעניינת? 2. מי הזקוק לעבודה על תחושה שיטחית או עמוקה, בן כמה הוא ומדוע הוא זקוק? בלי זה אני לא מאמינה שאפשר לענות לך , אז פרטינה

4שילה

New member
אז ככה

אני מרפאה בעיסוק ועובדת עם ילדים עם פיגור בינוני ועמוק בגן טיפולי. בעבודה עם הילדים הסובלים מפיגור עמוק (סיעודיים) אני עושה הרבה עבודה תחושתית (פרופריו, טקטילית...). נראה לי שזה עונה על השאלות שלך לשאלות שלי... תודה

גרייה חושית.

טוב, לא מצוייה בתחום הטיפול בילדים עם פיגור ולכן אין לי בשבילך תובנות ספציפיות, אבל.. תיאורטית, מה שאת שואלת היא שאלה מאוד כללית בתחום שדורש התייחסות מאוד מאוד אינדוידואלית. כשמדברים על גרייה סנסורית הרי רצוי לתפור חליפה לפי מידה. האם הגרייה נועדה להפחית התנהגות של פגיעה עצמית, או האם לצורך אחר... כלומר, מהי המטרה שמאחורי העבודה? גם זה דורש ברור על מנת שתוכלי ליישם בשיטתיות תוכנית יומית שמותאמת ללקוח שלך.. שרון שני גונן הסבירה זאת בשרשור סמוך ותעשה את זה טוב ממני. בנוגע לחוברות לתרגול מיומנויות מוטוריקה עדינה בעברית לא מכירה, אבל תשלחי לנו לינק לחוברות באנגלית שאת מצאת..

4שילה

New member
אז ככה 2

ישנן 2 מטרות עיקריות: 1. כמו שאמרת להפחית התנהגויות כמו פגיעה עצמית (אצל חלק מהילדים, אבל רובם סיעודיים מדי ולא מסוגלים לפגוע בעצמם). 2. בגדול, ניתן לומר שהמטרה היא לספק את הגריה שהם לא מספקים לעצמם ולא מקבלים מהסביבה בגלל מצבם, ולעודד ויסות תחושתי שכן לילדים עם פיגור ישנה בעיה עם כך. הלינק לחוברת הדרכה למוטוריקה עדינה: http://www.theraproducts.com/index/page-catalog/main-4785/ בכלל האתר www.theraprducts.com מאד נחמד

התערבות טיפולית בעזרת גרייה מותאמת

שלום וברכה, נדמה לי שזו שאלה להדרכה ולא לפורום. איני יודעת באיזה איזור את עובדת, אך אם במרכז, הייתי פונה להדרכה בבית איזי שפירא או ב"ע.ל.ה" בבני ברק. עבודה סנסורית עם אוכלוסיה זו דורשת הבנה מיוחדת, שאינה נרכשת בלימודים באוניברסיטה. בברכה שרון

למעלה