2 שאלות חשובות

ארז דלל

New member
2 שאלות חשובות

1. מה הקטע הזסה של ה40 סנטימטר בחנייה, עד 40 סנטימטר צריך להחנות?? קיצר מי שיכול להסביר אז בכיף.. 2. אני נוסע בכביש בין עירוני, על 85.. 150 מטר פחות או יותר אני רואה רמזור אדום אני צריך להאט עם הורדת הילוכים?? או לחילופין להישאר בהילוך חמישי (כעיקרון לא משנה באיזה הילוך, כי גז אני לא נותן- אלא אך ורק מהאט בעזרת הברקס), ואז להגיע לאדום, עצור ולכניס לראשון שהואוט כבר עצר עצירה מוחלטת איך זה עובד בטסט? תודה רבה לעונים !

BobLirs

New member
קצת תשובות ../images/Emo118.gif

ברגע שאתה מוריד הילוך האוטו כאילו נבלם ואז ההאטה יותר מהירה..וגם לא נרלי שזה הכי בריא לרדת במהירות ולהישאר בהילוך גבוה.. ואין לי מושג בקטע של ה40 ס"מ..אולי סתם כדי לא לבלוט יותר מדי לכביש..=] זהו..

תשובה אחת

1. המרחק בין הרכב למדרכה(שולי הכביש) שלידה חונים צריך להיות עד 40 ס"מ. לגבי הילוכים, אני לומדת אוטומט אז אין לי מושג. בהצלחה עם הלימודים והטסט

C u b e

New member
תשובות

לגביי החנייה, צריך שהמקסימום מרחק בין האוטו למדרכה יהיה 40 ס"מ כדי לא לבלוט יותר מדי מטור המכוניות החונות ולא להפריע לתנועה. לגביי הרמזור- מומלץ (אם יש מספיק זמן) להוריד בהדרגה את ההילוכים כמה שאפשר עד שעוצרים עצירה מוחלטת. אם נגיד אתה על הילוך 5 ואתה רואה שתספיק להוריד הילוך ולשחרר את הקלאץ' עוד לפני שתגיע לרמזור- תוריד הילוך. אתה לא חייב להגיע להילוך 2, אבל לפחות להתחיל להוריד את ההילוכים כדי להקל על הבלמים. וכן, מעבירים לראשון אחרי שעצרת. זה עובד בטסט כמו שזה עובד במציאות...

ארז דלל

New member
כן אבל..

זה יכול להכשיל בטסט?? שוב, לדרור הבוחן איך אתם אוהבים שמגיעים לרמזור אדום?

קובי221

New member
../images/Emo45.gif

עבר כל גבול. סע איך שלמדו אותך וזהו! אם משהו לא ברור שאל את המורה.

לגבי ה 40 ס"מ

יש את העניין של אבטחת הרכב והדממת מנוע כדאי לקרוא על זה בסר התאוריה ולשאול את המורה (זו אחת המשימות שהוא אמור ללמד בשלב התפעול לפי כרטיס התלמיד) אבל בקצרה אם מישהו למד בתאוריה כשמחנים את הרכב יש צורך בהפניית הגלגלים לכיוון מסויים לפי הכביש (הכוונה לעליה או ירידה) וזה על מנת שבמקרה הדרדרות הגלגל יבלם במדרכה וימנע המשל הדרדרותו של הרכב חניה מעל 40 ס"מ מעבר לכך שתהיה בולטת מדי לכביש לא תהיה אפקטיבית לעניין הבלימה במדרכה.....

לפני רמזור

לא משנים מהירות כלומר לא מעלים ולא מורידים ולכן תישאר באותה המהירות ובאותו ההילוך

ChilD SouL

New member
../images/Emo128.gif

אם אתה רואה כמה מטרים לפניך רמזור אדום - צריך להתחיל להוריד ת'מהירות ולהעביר להילוך נמוך יותר.

dor119

New member
תגובה

כשאתה רואה רמזור אדום הרי ברור שאתה צריך לעצור בצומת . סדר הפעולות לדעתי :בשלב הראשון פשוט להוריד רגל מדוושת הגז , בשלב השני אם אומנם אתה מתחת ל:100 מ' מהצומת ואתה רואה רכבים לפניך מאטים עד כדי עצירה יש להתחיל בהורדת הילוכים עד כמה שצריך . בכלל לידע כללי :נהג טוב זה שמשתמש פחות בבלם רגל ומתכנן טוב את הנסיעה!. השאלה היותר קשה אם הרמזור ירוק מה עושים ? בכביש בין עירוני יש מצב של ירוק מהבהב שהוא משמעותי לסדר הפעולות . קשה להכנס כאן לכל המצבים צריך הרבה תירגול וניסיון .

ChilD SouL

New member
אהמ...

אני בחורה, ואין צורך בהסברים - אני יודעת טוב מאוד מה צריך לעשות.

Superdror

New member
אני חולק עליך קצת.

נהג טוב הוא זה שיודע שהבלמים ברכב נועדו לבלום את האוטו ולא הגיר, הורדת הילוכים במקביל בשביל לשמר את היכולת להאיץ בחזרה במידה וידרש. מעבר לכך, החלפת ברקסים הרבה יותר זולה מאשר שיפוץ גיר.

למעלה