2 שאלות חשובות לי

KEYSAR

New member
2 שאלות חשובות לי

מקצוענים שלום לכם. יש לי שתי שאלות: 1.כיצד בונים מחיצה נוספת לH.D ?????(גם בהתקנה ראשונית) 2.אני מעוניין לשחזר ווינדוס 98 SE האם זה ניתן ע"י תקליטור אחר (מאחר והמותקן אצלי אינו ברשותי .יש ברשותי עותק אחר של ווינדוס SE) ללא איבוד הקבצים הקיימים במחשב שלי עד עתה. 3.אין כמותכם!!!!

gadi_f

New member
ממממ...

טוב... 1.מחיצות ב h.d. יוצרים ע"י fdisk , שם תוכל להוסיף/למחוק מחיצות, נכנסים לזה ב dos וכותבים fdisk, שם תקבל תפריט וכל האפשרויות, רק שכל מחיצה שתיצור תצטרך לפרמט אותה, ולא תוכל ליצור ממחיצה קיימת ען מחיצה בלי למחוק אותה. כמובן תוכל לעשות את אותו הדבר עם partition magic, ושן גם תוכל לשחק עם המחיצות ביתר נוחות. 2.אתה יכול להתקין את ה windows מחדש מכל דיסק, בתנאי שאתה יודע את מספר ה oem שהיה לך ב windows הישן (בתנאי שלא מחקת אותו קודם, אם מחקת, תוכל להשתמש מכל oem תיקני). אם אתה מתקין windows מחדש (בלא פירמוט או משהו כזה) לא יאבדו לך קבצים. בהצלחה

Marron___

New member
fdisk: הסבר מפורט.

ב fdisk יש אפשרות ליצור מחיצה ראשית (primary). המחיצה הראשית היא כמו כונן (c) לכל דבר. כדי ליצור מחיצה נוספת אתה צריך ליצור מחיצה משנית (extended (סליחה על השגיאות כתיב)). את המחיצה המשנית אתה לא יכול לראות בווינדוס, או לשים בה קבצים. אתה חייב ליצור במחיצה כונן ווירטואלי. הכונן הווירטואלי הוא גם כנן לכל דבר. אני מניח שבמחיצה הראשית שלך אתה כבר משתמש בכל המקום האפשרי, ולכן כדי ליצור מחצה חדשה עם מקום גדול מ 0 מגה, אתה חייב למחוק את המחיצה הראשית. כדי למחוק אתה פשוט משחק שם עם האפשרויות, ואני בטוח שתסתדר עם הכל. רק בנוסף: כל מחיצה שאתה יוצר אתה חייב לפרמט בדוס לפני שתוכל להשתמש בה.

yishay-z

New member
אזהרה

אינני יודע מה הידע שלך בנושא, אך מתוך רצון טוב אציע לך להיזהר כאשר אתה עומד ´לשחק´ עם מחיצות. שים לב שבשינוי פשוט (דרך DOS) של מחיצה, אתה מאבד את כל המידע שעליה. רצוי לגבות את המידע לכלי גיבוי חיצוני לפני כל השינויים.

למעלה