2 שאלות וקצת הבעות

Padfoot

New member
2 שאלות וקצת הבעות

קודם כל, צר לי שנעדרתי מהפורום לזמן כה רב, אבל לא שכחתי והמשכתי לקרוא הודעות, פשוט לא הגבתי. בכל אופן, התחלתי לקרוא מחדש את הארי פוטר 1, סתם כי לא היה לי מה לעשות על האוטובוס בדרך לעבודה, האמת ממש נחמד לקרוא את הספר מהתחלה, הפעם שמתי לב לכל ההערות של חברי הפורום-- הקרמבו של דמבלדור, האופנוע שהאגריד השאיל מסיריוס בלאק הצעיר וכו` מה שכן, הפעם אין את ההתרגשות והסקרנות שהיתה בפעם הראשונה, הרצון לגלות מה יקרה בהמשך-- מה זה הוגוורטס, מה באמת קרה להוריו של הארי, למה האגריד הועף מביה``ס בשנתו השלישית ועוד. עוד מישהו מרגיש ככה? או שאני היחידה? בכל אופן, יש לי שאלה אליכם הוגוורטס הוא בית ספר של 7 שנים, יענו, בעולם המוגלגים הוא מכתה ו ועד כתה י``ב. מה נראה לכם שהילדים עושים עד אז? איך הם לומדים לקרוא? הרי בצ`אט עם הסופרת היא ענתה שילדי קוסמים לא חייבים ללכת לבי``ס של מוגלגים לפני שהם מגיעים להוגוורטס. אולי יש בי``ס יסודי לקוסמים? מה שלא נראה לי הגיוני כי אחרת הסופרת בטוח היתה מזכירה את זה. ועוד שאלה אחרונה: מוזכר בספרים השלישי והרביעי נדמה לי, שאחד המקצועות שהרמיוני לומדת נקרא arithmancy (לא יודעת איך זה תורגם לעברית, אם בכלל) עכשיו תהיתי, מה זה המקצוע הזה? האם הוא קיים באמת או שג`יי קיי המציאה אותו? אולי זה סוג של מתמטיקה (באנגלית arithmetic זה חשבון) אשמח לקבל תגובות Padfoot

יפעת28

New member
כשפומטיקה

מריץ` ורץ` יוצא ריצ`רץ` מכשפים ומתמטיקה יוצא כשפומטיקה. זה לא הכי מדוייק כי ARITHMECY זה חשבון (יענו חיבור חיסור כפל חילוק) אבל כשפומטיקה נשמע די מגניב, לא? לגבי שנות היסודי, כנראה שהם לומדים בבית, יש להם הרבה פטנטים אינטראקטיביים שמשוכללים יותר ממחשבים, אולי כאן טמון הפתרון.

תשובה חלקית לפחות

המושג באנגלית שהתייחסת אליו נקרא בעברית כשפומטיקה משהו כמו מתמטיקה של קוסמים בקשר ללימודים בסיסיים יש לי תאוריה, השערה או איך שלא תרצי לקרוא לזה: לקוסמים יש אביזרים קסומים אז יכול להיות שיש להם גם ספרים קסומים וילדים יכולים ללמוד לבד בעזרת הקסמים חוץ מזה יכול להיות שרוב ילדי הקוסמים כן הולכים לביה``ס. (התאוריה שלי היא השערה בלבד)

למעלה