2 שאלות בקשר לשבועה

DAVID523

New member
2 שאלות בקשר לשבועה

1.האם לצורך פיקוח נפש מותר לעבור על הנדר? 2.אם אדם הבטיח או אמר שהוא לא יגלוש באתר אינטרנט מסויים והאתר עבר למקום אחר עם כתובת שונה והוא לא יודע מה הכתובת החדשה של האתר אז בטעות הוא כן נכנס לאתר שהוא אמר שהוא לא יכנס האם זו הפרת נדר? מחכה לתשובות אחים יקרים

א77

New member
בכל מקרה כשיש סיבה כלשהי

להפרת הנדר, ניתן לעשות הפרה או התרה. אצל שלושה הדיוטות, או אחד מומחה / רב. אבל יש להישאל, היינו לומר ש... אילו הייתי יודע ש... כי אז לא הייתי נודר. בקשר לנדר שלא לגלוש באתר כלשהו... הרי א"א לידור אי גלישה באינטרנט, כי לכן קרויה היא 'גלישה'. מעין החלקה וכניסה שלא מרצון, ולא שייך לאסור החלקה / גלישה או כניסה שלא במתכוין. אלא אם הנדר היה שלא תיכנס לאותו אתר, היינו שלא להיכנס מלכתחילה. כי אז אסור מלכתחילה להיכנס לאותו אתר. והיה אם 'גלשת' - 'החלקת' לאותו אתר שלא במתכוין, הרי לא עברת על הנדר כי לא נכנסת, אלא הוכנסת. ובכל מקרה בכאלו דברים כדאי לא להקל ראש. לחפש התרה/הפרה, כי עוון נדרים הוא חמור ביותר.

DAVID523

New member
אני מבקש שמנהל הפורום יתן לי תשובה

לשאלה הזו. כי אני לא מבין. לדוגמא עכשיו האדם שאדם נדר לא להיתקרב אליו עכשיו הוא במיקרה של פיקוח נפש מה עושים עכשיו?עד שילך לרב זה שבצרה קשה כבר יכול למות. דבר שני למה אשם האדם שהוא לא ידע שזה האתר בשינוי השם שלו כאשר הבטיח לא להכנס אליו? האם הקב"ה מעניש גם את אלה שלא יודעים רק בגלל שהם לא יודעים? מחכה לתשובה ממנהל הפורום אחי היקר.

11שוקי 1

New member
תשובה

1.פיקוח נפש דוחה כל התורה ומותר לפיקוח נפש. 2.שוגג ואונס פטור ושלא יכנס יותר. וסתם לא טוב לידור אלא לדבר מצווה כמובא בשולחן ערוך.

אכן. ../images/Emo127.gif

ושים לב.... (1) ספר דברים פרק כג (כב) כִּי תִדֹּר נֶדֶר לַיהֹוָה אֱלֹהֶיךָ לֹא תְאַחֵר לְשַׁלְּמוֹ כִּי דָרשׁ יִדְרְשֶׁנּוּ יְהֹוָה אֱלֹהֶיךָ מֵעִמָּךְ וְהָיָה בְךָ חֵטְא: (כג) וְכִי תֶחְדַּל לִנְדֹּר לֹא יִהְיֶה בְךָ חֵטְא: (כד) מוֹצָא שְׂפָתֶיךָ תִּשְׁמֹר וְעָשִׂיתָ כַּאֲשֶׁר נָדַרְתָּ לַיהֹוָה אֱלֹהֶיךָ נְדָבָה אֲשֶׁר דִּבַּרְתָּ בְּפִיך: רבינו בחיי על דברים פרק כג פסוק כד וע"ד הקבלה מוצא שפתיך כנגד פי ה', וזהו החיוב המוטל על האדם לקיים ככל היוצא מפיו, אפילו שלא בשבועה כלל. ואמרו רז"ל לאו לאו תרי זמני שבועה היא, שהרי הקב"ה אמרו במבול בפסוק (בראשית ח) וירח ה' את ריח הניחח, וכתיב (ישעיה נד) אשר נשבעתי מעבור מי נח עוד על הארץ, אבל פעם אחת אינו שבועה אבל הוא חיוב לקיים דברו, ומזה אמרו על כל מי שחוזר בדבורו שמקבל עליו מי שפרע. ועוד שאנחנו בנים למקום ונתקדשנו בברית הפה המכוון באמצע בין עשר אצבעות ידים, ובברית מילה בין עשר אצבעות רגלים, והנה הפה שביעי בנקבי הראש שהם שבעה, שני אזנים שני עינים שני נחירים והפה הוא השביעי, והקב"ה בחר בשביעי, ברא שבעה רקיעים ובחר בשביעי שהוא ערבות, ברא שבעה ימים ובחר בשבת, וכן בחר בפה להללו ולשבחו כי הוא הכלי לשבח בו שם קדשו וזהו (ויקרא כב) ולא תחללו את שם קדשי, אזהרה שלא לחלל ברית הפה העשוי להלל בו שם קדשו. וכן אין ראוי לנו לחלל שפתינו ולא לשקר באחד מן הבריתות, כענין שאמר הכתוב (תהלים מד) ולא שקרנו בבריתך:

למעלה