2 שאלות בסיסיות:

ספר יקר

New member
2 שאלות בסיסיות:

1. מה הקטע להמנע מפחמימות? הרי פירוקן איטי יותר ולכן משרה על הגוף תחושת שובע ליותר זמן. מה זה משנה אם אוכל במשך 4 שעות לחם במשך פעם אחת או במשך כמה פעמים כמויות של חלבון וירק שתשבענה אותי באותה מידה ?

2. מה הקטע לעשות אימון אירובי אם בהכרח הפעילות תשרוף קלוריות ועקב כך אהיה רעב וארצה להשלים אותן?

תודה רבה
(אני מתאמן ונמנע מצריכת מוגברת של פחמימות , ובכ״ז שואל)

תשובות לפי הבנתי

1. הקטע הוא שילוב של אופנה ומיתוסים. אין סיבה להמנע מפחמימות. נהפוך הוא. הגוף זקוק לפחמימות, כל עוד מדובר בפחמימות מורכבות כמו דגנים מלאים, קמח מלא וכו'. כמובן שהכל במידה ולא בצורה מוגזמת.

2. פעילות גופנית חשובה לא רק לצורך הרזיה אלא לעוד הרבה דברים אחרים. אין סיבה לפחד מהרעב שאחרי פעילות גופנית. זה דבר טבעי. רעבים אז אוכלים לפי צרכי הגוף, שוב רק לפי הצרכים ולא מעבר לכך.

ספר יקר

New member
תודה רבה !

2 תשובות בסיסיות:

1. למה להימנע מפחמימות? פחמימות, חלבון, ירקות - כל אחד מספק לגוף ערכים תזונתיים אחרים. הם לא כל כך ברי השוואה. פחמימות מספקות אנרגיה, חלבונים מספקים חלבון (ממש כך) וירקות ספקי ויטמינים. בגדול זה התפקיד של כל קבוצה.
בנוסך, פחמימות מפעילות את מעגל האינסולין שמשלב בתוכו גם את מנגנון הרעב והשובע. חלבון וירק לא מפעילים את המנגנון הזה. אין הגיון בהמנעות מפחמימות. יחד עם זה הן לא מהוות תחליף לקבוצות מזון אחרות ולהפך.
2. הקטע שאימון אירובי נעשה במטרה לשפר סיבולת לב ריאה. בפעילות הזו השרירים משתמשים באנרגיה לתפעול. ברור שאוכלים לאחר פעילות גופנית במטרה להחזיר אנרגיה לגוף ולספק חלבונים לשריר שנבנה בתהליך. שזה אומר לאחר אימון המזון המועדף פחמימות מורכבות וחלבונים. תקופה הקרויה חלון הזדמנויות.

Gidi Shemer

New member
"חלון ההזדמנויות" נסגר ממזמן

אין צורך בחלון שכזה אלא אם המתאמן היה בצום של מספר שעות לפני האימון.

אגב, זה אמנם קצת דקדוק בקטנות, אבל החלוקה לפחמימות, חלבון וירקות היא קצת מטעה למי שלא מכיר את המושגים. ירקות עמילניים למשל מכילים לא מעט פחמימות.

אתה יודע שהוא יודע והוא רק שואל

בקטנה, כולם יודעים ששום דבר לא שייך באופן מוחלט לקטגוריה מסויימת .

פצית219

New member
הבנתי גם שבפעילות אירובית לא כל כך בונים שריר

אז אין טעם בכל מקרה לאכול חלבונים מייד אחר כך. האם אני צודקת, הו מאסטר גידי?

Gidi Shemer

New member
כן, אין שום בניית שריר דרמטית

יש צורך בספוק מקורות אנרגיה ואם מישהו הוציא קלוריות ברמה כזאת שהגוף עלול להתדלדל ממקורות האנרגיה שלו, צריך לדעת לספק את הקלוריות. בכל מקרה, אכילה שעתיים או שלש לפני האימון (כח במקרה של בניית שריר) תספיק ולא צריך שום חלון.

בכל מקרה הפעילות האיירובית גם לא תשרוף יותר מדי קלוריות. היא חשובה כי היא חשובה בריאותית והיא גם עוזרת מאד לשמור על תזונה נכונה מהבחינה הפסיכולוגית (סטטוס של פעילות מול couch poatato).

Gidi Shemer

New member
היות והיא לא כביה לתשוה שלי, אשמח לשמוע

את תגובתך לתשבה שלי שם.

כבר כתבתי שזה תלוי. זה תלוי בזמן הקודם שבן המתאמן אכל.

Gidi Shemer

New member
ביה לתשוה = הגיבה לתשובה. סליחה על ההקלדה.

והפכם אחרי הגהה:

רשמח לקרוא את תגובתך לתשובה שלי שם.

כבר כתבתי שזה תלוי. זה תלוי בזמן הקודם לאימון שבו המתאמן אכל. אם המתאמן עשה אימון כח או אימון מסיבי אירובי לאחר לילה (במקרה של אירובי, באמת מסיבי)- אז יש צורך לאכול. חלון ההזדמנויות כברירת מחדל אינו נכון.

Gidi Shemer

New member
רציתי לכתוב שזה בגלל שזה נכתב מהאייפון

אבל אין לי אייפון

האמת היא שהטעויות שלי הן בדרך כלל תלויות מקלדת. יש מקלדות שבהן אני טועה פה ושם בגלל מהירות יתר, אבל במקלדת שהשתמשתי מקודם כבר נמחקו רוב האותיות בעברית, אז אני כותב די על עיוור.

חוץ מזה, מאסטר יודה לא היה חזק בתחביר, ואני לא חזק בהקלדה, מה יש?

אז הינה קצת סדר בבלגן. תשובות..

1. פחממות לא משביעות.
ופחמנות זה לא ממש תזונה. פחממות זה אנרגיה בשביל שהגוף יוכל לנצל את התזונה. ותזונה בגדול זה חלבון.
חלבון משביע יותר ביחס לפחממות ולא צריך לאכול כמויות גדולות ממנו בשביל שישביעה.

תחושת שובע לא ממש קשורה לזה שאתה מרגיש מלא בבטן לאחר האוכל.
אם תאכל המון פחממות תרגיש מלא. אבל אחרי זמן קצר תרגיש שוב רעב.

אם תאכל חלבון הקיבה שלך תתקשר עם המוח שלך ותגיד לו שאתה שבע. וזה שובע אמיתי.

פעילות גופנית נועדה בשביל לשפר את הכושר הגופני שלך. ולא נועדה בשביל שתעשה חשבונות כמה קלוריות היא שרפה לך.

ולריו

New member
המשפט האחרון שלך כל כך נכון. חבל שאנשים לא

מבינים את זה.

אולי עם רצים מרתון כל יום, 7 ימים בשבוע (בלי לאכול) אז זה עוזר גם למשקל

Gidi Shemer

New member
קצת נסחפת
, אבל אני גם חושב

שאנשים שוכחים לפעמים שהתרומה לירידה במשקל באה בעיקר דרך תזונה. התרומה של פעילות איירובית קיימת אך מינורית ברמה הקלורית.

מה שכן, היא תורמת לרבים ברמה המנטלית וזו חשובה מאד כשמדובר בהרגלי אכילה.

ספר יקר

New member
עכשיו אני מבין- תודה רבה!

עד מה חשוב שיהיה פחמימות (50-60 % זו ההמלצה נראה לי) בתזונה?

מבחינה עקרונית לא חייבים בכלל

שיהיו פחממות.
אם לא תאכל חלבון אז יהיה לך מחסור. אם לא תאכל פחממות אז הגוף יקח את הקלוריות מהחלבון והשומן שאתה אוכל וינצל אותם לקלוריות במקום שהוא יעשה את זה מהפחממות. אז אין כאן גורם תזונתי שיהיה חסר לך. והיתרון של זה שחלבון ושומן לא מעלים את רמת האינסולין בדם.

ובלי קשר, תמיד מומלץ לאכול ירק. אם תאכל למשל שמיר וכוסברה אז יהיו לך מספיק סיבים בתזונה וכל מיני ויטמינים שיש בעלים ירוקים.

כמה פחממות אתה צריך זה משהו אישי לקלוריות שאתה צריך לצרוך כל יום.
מבחינה כללית הייתי אומר 30 אחוז מהתזונה שיהיו מפחממות.
ואם אפשר אז אפילו פחות.

הבעיה הכללית היא שמזון חלבוני הוא הרבה יותר יקר. אז אם עושים החלפות, מורידים מכמות הפחממות ומעלים כמות חלבון אז הקניות יתייקרו.

ספר יקר

New member
תודה רבה. דרך אגב, זה נכון גם לגבי חלבון

"טבעוני" (קטניות למיניהן, אגוזים ושקדים, טופו, חלב סויה)? שהוא יקר הרבה יותר מפחמימות?

תודה

למעלה