2 שאלות בלתי תלויות:

סמפיק

New member
2 שאלות בלתי תלויות:

1. מהו קצב צריכת האוויר של בנאדם? (גם קישורים יתקבלו בברכה) 2. האם המגזין "גלילאו" עוד קיים (דהיינו, יוצאים גיליונית חדשים מדי פעם)?

TheFinalCut

New member
נשימה בבני-אדם

ברגיעה, האדם שואף כחצי ליטר (500מ"ל) אויר בכל שאיפה, ושואף כ- 12 שאיפות (או נושף כ- 12 נשיפות) בדקה (אחת כל 5 שניות בממוצע). סה"כ זה יוצא 6 ליטר אויר בדקה.

New member
אבל לא את זה הוא שאל

אחוז החמצן באויר הינו רק כ 20% מנפחו הכולל של האויר, בנוסף לזה חלק מן האויר הננשם אינו מגיע לנאדיות הריאה אלא "מבוזבז" בצינורות הנשימה כך שהנתון שלך אינו מתאים לשאלה על צריכת החמצן של הגוף. ע"פ הידוע לי האדם צורך כ 200-250 מ"ל חמצן לדקה במצב רגיעה. אבירם

MY NAME IS HILA

New member
אדם לא נושף 12 נשיפות

האדם בממוצע נושם 18 נשימות בדקה (כלומר 18 שאיפות ו-18 נשיפות

New member
לא

ע"פ הספרות שבידי (והידע הקודם שלי) קצב נשימות ממוצע הוא בערך 14 נשימות לדקה, כאשר האינטרוול הנורמאלי מוגדר כ 12-16 נשימות לדקה. לא כל חרגיה מתחום זה היא פתולוגית והאינטרוול התקין הוא נרחב ביותר. היפרפניאה (או היפר-ונטילציה) מוגדרת רק מעל 24 נשימות לדקה ואילו היפופניאה מוגדרת רק מתחת ל8 נשימות לדקה. כמובן שכל הנתונים הנל מתייחסים לאדם, בוגר ובריא. בברכה, אבירם

TheFinalCut

New member
סורי, אבל זה מה שכתוב...

בספר ממנו אני למדתי פיסיולוגיה - Human Physiology \ Silverthorn אם יש מענות \ טענות עם הנתון - אל הכותבת.

MY NAME IS HILA

New member
אממ

בקורס של מדא מלמדים 12- 18 למבוגר נשימות זה בגדר התקין כאשר מה שבדרך כלל הוא 18. וזה קורס עדכני

New member
זה לא נכון

האינטרוול של 12-18 הוא אינטרוול נכון ולגבי ממוצע כללי לגבי האוכלוסייה, הדעות דיי חלוקות וראיתי מספרים בין 12 ל 16 כממוצע. לדעתי לא ניתן להגדיר מספר ברזל שהוא המספר הסביר לנשימות פר דקה, וזאת משום שיש שוני רב באוכלוסייה בין אנשים ואף באותו בן אדם ברגעים שונים. כשאני מלמד נוער בקורסים, אני בדרך כלל נותן את 14 כמממוצע אך אומר שהמספר מאוד לא מחייב. ואגב, בספר "עזרה ראשונה להצלת חיים", הספר ה"מצויין" שאמור גם להיות ספר הקורס שלך, כתוב שטווח נשימה נורמלי אמור להיות בין 12 ל 16 אז בטח שבטח הממוצע לא יכול להיות 18. בכל מקרה, או שטעית או שהמדריכים שלך טעו. בברכה, אבירם

זה נכון

שאדם שואף אוויר עם רק 20 אחוז חמצן והנשיפה היא כ 15 אחוז חמצן כך שלא משתמשים בהרבה חמצן

למעלה