2 שאלות בכמותית.....

אלעד9898

New member
2 שאלות בכמותית.....

טור א : 0 טור ב:המספר הקטן ביותר שמתחלק בןןדאות בתוצאה של BA-AB מידע נוסף: A ו-B הן ספרות חיוביות התוצאה תהיה כפולה של 9 או 9- אז לדעתם זה 1- הקטן ביתר? (זה לא אמור להיות 1 ? או שבגלל שזה הקטן ביותר זה גם מינוס?) 2.איך פותרים את התרגיל הזה במהירות?(בלי לצייר...) טור א: מספר האפשרויות לסדר את הילדים סביב שולחן עגול, כאשר יוסי ודני מסרבים שלבת זה לצד זה טור ב: מספר האפשרויות לסדר את הילדים בשורה, אם מוטי, רפי ודני חייבים לעמוד זה לצדד זה מידע נוסף: בגן של דינה 5 ילדים אני ציירתי ויצא לי טור א 12 אפשרויות טור ב 36 אפשרויות והתשובה 2 וזה יצא נכון השאלה היא אם יש דרך מהירה יותר?

Xenox

New member
לגבי 2

הדרך היא קצרה ברגע שמבינים אותה, ההסבר קצת ארוך
טור א: נניח שיוסי ודני נמצאים במקומות החוקיים שלהם, לכן יש לסדר 3 ילדים במקומות הנותרים, כלומר 3! = 6. אבל אסור לשכוח שזה משנה אם יוסי יושב במקום ה-X ודני יושב במקום ה-Y, כי סידור חוקי יהיה כזה שהם יושבים בדיוק הפוך, יוסי ב- Y ודני ב- X, ולכן זה כאילו לסדר אות יוסי ודני בשני המקומות => 2!. סה"כ: 2!*3! = 6*2 = 12 לגבי טור ב': אם מוטי, רפי ודני חייבים לעמוד זה לצדד זה אז זה כמו להתייחס אליהם כדבוקה של אנשים ולסדר את הנותרים והדבוקה (מתייחסים לדבוקה כעל אדם אחד) כלומר יש לסדר 3 עצמים בשורה =>3!, אבל אסור לשכוח כי את השלשה אפשר לסדר בכמה סידורים פנימיים חוקיים. למשל: מוטי,רפי,דני ו - מוטי,דני,רפי אלו שני סידורים חוקיים שונים. לכן אפשר לראות את בעיית הסידורים הפנימיים שלהם כאילו יש לסדר 3 אנשים בשורה => 3!, לסיכום: 3!*3! = 6*6 = 36 לגבי 1 אין לי מושג כרגע אז נחכה לתשובות או למשכילים ממני בתחום,

מפלצות

New member
שאלה 1

זה שאלת ספרות. BA-AB התוצא המתחלקת או ב-9 או ב-11 אני לא בטוח כרגע ולכן זה אמור להיות טור א' אבל... לא ידוע מי גדול יותר A או B ולכן זה יכול להיות גם שלילי ולכן זה 4. אשמח לדעת אם זה נכון.

לגבי השאלה הראשונה

בכלליות כשמתייחסים למחלקים אני לא חושבת שמתייחסים- א. למספרים שליליים. ב. ל- 1. לכן אני חושבת שהם מצפים שהתשובה תיהיה 3 בטור ב'. ולכן התשובה לשאלה היא- 2. למישהו יש הצעה אחרת..?

למעלה