2 שאלות בחלק הכמותי..

noa135

New member
2 שאלות בחלק הכמותי..

אז ככה.. יש לי שאלה אחת שאני חלא יודעת איך ניגשים אלייה בכלל: 10% מ10x שווים ל-7. לכמה שווים 30% מ30x זו השאלה הראשונה. והשאלה השניה היא שאלה שאני חושבת שהתשובה היא אחרת ואניל א מבינה איך הספר הגיע אלייה: 2. abc הוא משולש ישר זווית בו הניצב ab ארוך פי שלושה מהניצב השני. מה אורך היתר ac אם ידוע ששטח המשולש הוא 6 סמר. ואני שואלת אתכם! הכי שטח נמשולש הוא מכפלת הניצבים ולכן אני רשמתי ככה: שאיקס כפול 3 איקס (הרי זהו היחס שניתן לי ) חלקי שתיים שווה לשש, ואז חיפשתי את הנעלם ויצא לי 2 ,מה לא נכון בזה??? תודה!!

leffblond

New member
אז ככה...

(בוקר טוב..) בקשר לשאלה השנייה גם לי יצא שהניצב הקטן שווה ל-2 ואין לי מושג למה זה לא נכון. השאלה הראשונה די פשוטה - 10% מ10X שווים ל - 7 אז מסדרים בנוסחא: אחוז חלקי 100 , כפול 10X שווה 7 , ואז כל האפסים מצטמצמים ויוצא X שווה 7 , ואז עוברים ל30% ומציבים שם את ה-7 במקום הX ומחשבים שוב ע"פ הנוסחא... לי יצא ש30% מ- 30X (שלושים כפול 7)שווה ל 63. יום טוב!!!

noa135

New member
וואלה...........בקשר לשאלה השניה..

זה נכון..ואני גם חשבתי ככה אבל אז אמרתי שאולי יש חוקיות בין שתי המשוואות ולא הלכתי על דרך ההצבה הפשוטה. נכון..השאלה הרבה יותר פשוט הככה.. אני סתם הלכתי סחור סחור כי ראיתי שהשאלה יחסית בחלק קשה של הבחינה(לא בעשר הראשונות) עבו..זה סתם לחץ של שבוע לפני.. בהצלחה לכולנו!!!1

בשאלה הראשונה

את ממש לא חייבת לחשב ולמצוא את X, תנסי להשתמש בנתון שנתנו לך ולראות מה הקשר בינו לבין מה ששואלים. ובשאלה השנייה ביקשו את היתר, לא את הניצב הקטן והגדול.

היי

שאלה ראשונה: את בונה משוואה: 10% זה בעצם 10 חלקי מאה. ואם אומרים לך "אחוז מסוים מ X" את יכולה לבנות משוואה: להפוך את האחוז לשבר, כפול איקס. אז את בונה משוואה: 10 חלקי 100 כפול איקס שווה לשבע. מצמצמת, מעבירה אגפים, ומקבלת שאיקס שווה ל-70. ואז את בונה משוואה חדשה: 30%, שזה 30 חלקי מאה, כפול איקס, שווה ל-? את מציבה את איקס כ-70, מצמצמת, ומקבלת שהמשוואה שווה ל-21. מקווה שזאת התשובה הנכונה
(ועוד יותר מקווה שההסבר יצא ברור...) השאלה השנייה: גם לי יצא איקס=2... השאלה היא מה ביקשו בשאלה? אולי ביקשו את היתר ולא את איקס?

אופס,

לא ראיתי בהודעה שלך שזה 10% מ-10X. פשוט תציבי במשוואה במקום איקס - 10X , ואח"כ 30X

gabimaor

New member
לגבי שאלה 1

במקום 10 אחוז לקחנו 30 אחוז כלומר פי 3. כנל לגבי המספר: במקום 10X לקחנו 30X, גם פי 3. סה"כ פי 9 ולכן 7*9->63

sweeti1

New member
בקשר לשאלה השנייה

הנעלם אכן יוצא 2 אבל זה לא מה שביקשו ממך.. ביקשו ממך את אורך היתר ואת הגעת רק לניצב הקטן. מה שעכשיו את צריכה לעשות זה את משפט פיתגורס 2 בריבוע ועוד 6 בריבוע (3 כפול 2) שווה ליתר בריבוע. ואז תקבלי שורש 40.

למעלה