2 שאלות בבקשה

aclinova

New member
2 שאלות בבקשה

1. חתולי הבית שלי די רעבתנים וקצת השמינו. בהתחלה נתתי להם רק מזון יבש אבל בשלב מסויים קניתי שימורים כדי לצ'פר אותם ביחד עם האוכל היבש ומאז לא נותנים לי להפסיק.. ברמה של לעמוד במטבח ליד המקרר וליילל בלי הפסקה עד שאני נשברת. היום זה כבר קבוע. מקבלים כל ערב כפית של שימורים עם האוכל. האם זה מה שגורם להם להשמין? איך אפשר לגרום להם להרזות קצת? 2. אם יש כאן מאכילי רחוב- כמה אוכל אתם שמים? אני מאכילה כבר יותר משנתיים בשלושה מקומות. בכל מקום יש בין 2- 8 חתולים בערך ונגמר לי שק של ג'ורג'י בארבעה ימים בממוצע! ההוצאות די כבדות אבל קשה לי לשים פחות אוכל.. יש עצות לחיסכון..?

ארמורגם

New member
תשובות

לפני שנים לא רבות כל כך, לא היה מקובל להאכיל את החתולים במזון יבש, פשוט כי הוא לא היה קיים. לאחר מכן היה מקובל להאכיל רק במזון יבש, בעיקר מטעמי נוחות. היום ישנם וטרינרים ואנשי מקצוע שממליצים לשלב מזון יבש ומזון רטוב. אני רושם זאת כדי שתביני שמזון רטוב הוא לא צ'ופר, אלא חלק אינטגרלי מהתזונה של החתולים שלך.
&nbsp
האם הוא גורם להשמנה? כמו כל מזון, אם הוא ג'אנק אז הוא לא מזין ולכן צורכים ממנו יותר ואז משמינים. לכן מומלץ להאכיל במזון איכותי שבד"כ מגיע בקופסאות קטנות. אם המזון איכותי, אז צריכתו תבוא על חשבון המזון היבש, כך שהצריכה הכוללת של החתול תישמר ולא תהיה השמנה. הייתי הולך אפילו יותר רחוק (אם התקציב מאפשר לך), ולא מגביל את הכמות של המזון הרטוב אלא נותן להם לאכול ממנו כמה שהם רוצים, מטעמי בריאות.
&nbsp
לגבי חתולי הרחוב, נשמע לי שאת שמה להם יותר מדי אוכל אם שק של 18-20 קילו נגמר ב-4 ימים. האם את משאירה להם את האוכל כשהם לא נוכחים? במקרה כזה סביר שבעלי חיים אחרים אוכלים אותו במקום החתולים (כלבים, ציפורים, חשופיות). אם הם נוכחים, האם הם מסיימים את כל הכמות שאת שמה או שמשאירים? אם משאירים, את יכולה להוריד כמות. באופן כללי עדיף לשים כמויות קטנות מספר פעמים, במקום כמות גדולה פעם אחת, כי אז יש פחות בקרה - אך כמובן שזה יותר קשה ולא תמיד מתאפשר.

aclinova

New member
לגבי השימורים-

לא נותנת משהו ברמה גבוהה במודע- אין לי את היכולת הכלכלית. אני שמה להם כמות לא גדולה בעיקר בערב (בערך כפית לאחד). מזון יבש אני מאכילה בדרך כלל ריגל וגם ניסינו סאמיט אבל זה יקר. עכשיו הורדתי כמויות, השאלה אם זה יעזור קצת להרזות.
&nbsp
לגבי חתולי רחוב- הם נוכחים. שומעים שאני באה והרוב מגיעים אבל לצערי לא נשארת לראות שאוכלים. מאוד הגיוני שאוכלים להם.
אני בעיקר מנסה לשכנע את עצמי ש 18 קילו אוכל ל 15 פלוס מינוס חתולים- הגיוני שנגמר מהר..

ארמורגם

New member
קשה לי להאמין שכפית מזון רטוב גורמת להשמנה

כנראה שהם פשוט התבגרו והפכו לפחות פעילים.
אפשר לנסות לעבור לאוכל דיאטטי, אבל הוא יקר יותר.
כשאת אומרת השמינו, מה משקלם?

aclinova

New member
יש להם בכיף 8-9 קילו

בטן דרדלה כזאת מצחיקה שקצת רצה לצדדים כשהם רצים קדימה

dimitrygo

Active member
מנהל
לגבי שימורים - את צריכה לראות האם זה מתקזז עם כמות המזון

היבש שהם אוכלים. אם הם אוכלים פחות מהמזון היבש אז אין מה לדאוג.
&nbsp
לגבי האכלה של חתולי רחוב - האם את סתם שופכת מזון בערמה אחת? לדעתי זה לא רעיון טוב. אני נותן לכל חתול חופן משלו במרחק מסויים זה מזה, לפעמים מוסיף עוד כמה חופנים פזורים אם אני רואה שלא כל הקבועים הגיעו. בצורה כזאת כל חתול מקבל את המנה שלו ולא נשאר רעב והם לא רבים על המזון. אני חושב שאת יכולה לשים לכל חתול כוס פלסטיק חד-פעמית של מזון יבש וזה אמור להספיק.

aclinova

New member
הם מעדיפים את השימורים הפחות איכותיים על פני

האוכל היבש. למען האמת אחד מהם מעדיף את השימורים הפחות איכותיים גם על פני שימורים טובים. ניסיתי והוא אפילו לא טעם הטמבל.
&nbsp
כמו שכתבתי לארמורגם- אני לא נמצאת ליד החתולים בפינות ההאכלה שלי כי אין לי זמן. אני שמה בכמה ערמות מעט רחוקות זו מזו ואם יש איפה, אני שמה במקומות גבוהים.
אולי זה בכל זאת סביר- האכלה פעמיים ביום ל 15 חתולים?

dimitrygo

Active member
מנהל
גם אני לא נמצא לידם, אני שם חופן לכל חתול פלוס כמה חופנים

נוספים, מוודא שכל אחד מאלה שבאו מתחיל לאכול והולך.
18 ק"ג ל-15 חתולים ל-2 האכלות ביום ל-4 ימים אומר שכל חתול מקבל 150 ג' מזון בכל ארוחה. לדעתי הם אמורים לקבל חצי מזה אם לא פחות.
לא אמרת לפני זה שאת מאכילה פעמיים ביום, לכן כתבתי לתת להם כוס פלסטיק חד פעמית. אז אם את מאכילה פעמיים ביום תתני להם 2/3 של כוס פלסטיק בכל ארוחה.

saloska

New member
גם החתולים שלנו מעדיפים את לה קט מאשר מזון אחר

ניסינו איתם לא מעט אופציות והם תמיד מעדיפים את השימורים שלהם.
בכל מקרה אני גם מציעה לך כמו שאמרו פה לבדוק שכל חתול אוכל ולא אחד או שניים דומיננטים שמשתלטים על רוב הכמות. לדע,י הכמות צריכה לרדת ל 10 ק"ג. זה סביר הרבה יותר ויעלה לך גם הרבה פחות.

טולי 159

New member
עניין מזון יבש-

קוקה שלנו הייתה ממש בעייתית באוכל יבש , אבל ממש בעייתית עד כדי שביתת רעב ,
אפילו במזון שלנו יש לה כל מיני קטעים( : טונה בשמן היא לא תגע בזה ! במים כן !מוזרה חחח
קיצ' מצאנו מזון יבש שהיא ממש אוהבת שנקרא
Chicopee -adolt natural אם תרצו עוד פרטים אני פה ( :
שווה לנסות !!

aclinova

New member
לדעתי לא חתולים משתלטים אלא כלבים ובטח גם אנשים צרי עין

אנסה להפחית בכמויות

למעלה