2 שאלות - (ארוך)

shir007

New member
2 שאלות - (ארוך)

1. בתי בת חודש וחצי ונרדמת רק על הידיים. בעלי אומר שצריך להרגיל אותה להירדם לבד במיטה - כלומר להיות לידה וכו' אבל שלא תהיה על הידיים, אני אומרת שזה קצת (הרבה) מוקדם מדי לחנך לשינה. דעתכן? כמו - כן היא התרגלה ממש לישון על הידיים וכשמעבירים אותה למיטה היא מתעוררת וחוזרת לידיים (בוכה ולכן אני לוקחת אותה) איך מרגילים אותה מחדש למיטה או שלא לעשות את זה בכלל? 2. אנחנו גרים בארה"ב ויוצא שגם בעלי וגם אני מדברים גם עברית וגם אנגלית, כמו כן רואים TV באנגלית. האם יש בעיה עם זה עם הילדה? האם היא תתבלבל מ 2 השפות? כרגע אני שרה לה שירים ב - 2 השפות אבל קוראת לה בעברית בלבד. חשבתי להתחיל להקריא לה גם באנגלית, השאלה אם זה לא יבלבל אותה לגמרי? תודה!!

לאה_מ

New member
ברוכה הבאה אלינו ../images/Emo142.gif

ולשאלותיך: 1. אני מסכימה איתך. גיל חודש וחצי הוא הגיל להענות לכל הצרכים שלהם, ולא "לחנך" אותם. הרגלי השינה שלה ישתנו עוד כל כך הרבה פעמים במהלך הינקות שלה, שלטעמי שינויים שתכפו עליה כעת לא יועילו בכלום לפיתוח הרגלים שעדיפים לכם בעתיד. ומלבד זאת, אני חושבת שהורים צריכים להבין שכשנולד להם תינוק החיים שלהם משתנים, ועכשיו צריך להתאים את עצמם למישהו חדש, ולא לצפות שהתינוק יתאים את עצמו אליהם ולדרך החיים שאליה היו רגילים כזוג ללא ילדים. 2. לגבי השפות - לדעתי היא לא תתבלבל. אני לא חושבת שזה קריטי שתקראי לה באנגלית. אם אתם בארה"ב, היא תלמד אנגלית בכל מקרה, גם אם בבית ידברו רק עברית. אני מצרפת לך קישור למאמר על שפה שניה בגיל הרך. מקווה שיעזור לך להחליט.

למה שילדה בת חודש וחצי

לא תהיה על הידיים? ספרטה כבר נחרבה, אפשר להרגע ולתת לילדים מרחב קבלה של חום פיזי וישיר מהוריהם

בגיל הזה (ואפילו מעבר לו) לדעתי

צריך לקחת את התינוקות על הידיים ואם הם דורשים זאת - גם להרדים אותם כך. גם אני נהגתי כך, למרות ששמעתי מסביב המון ביקורת (את מרגילה אותו לזה, אח"כ הוא לא יהיה מוכן להרדם אחרת וכו'). יש משהו כנראה נכון באינסטינקט שלנו לעטוף את התינוקות לתוכנו, לחבק אותם, לנענע אותם וכו'. כל זה, כמובן, כל עוד את, כמי שעושה את רוב (או כל) המלאכה בפועל, מרגישה שאת מסוגלת. הבן שלי גם בגיל חצי שנה וקצת יותר עוד נרדם על הידיים שלי (אם כי במעון הוא כמובן למד להרדם אחרת). השינויים בדפוסי השינה בגיל הינקות הם כל כך גדולים ומהירים, שכל דבר שנכון וטוב להיום, לא בהכרח רלוונטי מחר...

shir007

New member
תודה,

וכן, אני מרגישה שאני מסוגלת, לא מפריע לי שהיא על הידיים.

הי שיר

דעתי כדעתך - שתרדם בידיים, מה קרה? היא תינוקת. יבוא יום ותתחננו שהיא תתן לכם להחזיק אותה על הידיים
זה מוקדם מאד מאד ל"חנך". היא גור קטן שצריך חום. תנו לה! לגבי השפות - גם אנחנו גרים בארה"ב ואין שום בעיה עם 2 שפות. הכי חשוב שתדברו בשפה (או שפות) שהכי נוח וטבעי לכם לדבר בה/ן. לבלבל אותה זה בטוח לא יבלבל, אבל אם למשל תדברו איתה פורטוגזית קלוקלת, היא תלמד פורטוגזית קלוקלת. ולכן חשוב שהיא תיחשף לשפה הנכונה. לדעתי האישית, חשוב להקפיד לדבר איתם בבית בעברית כדי לצמצם ככל האפשר את המעבר לאנגלית בלבד כשהם גדלים. אם הם מתרגלים שבבית עונים להם באנגלית, לא תוכלי לצפות שיסכימו לדבר איתך בעברית כשיגדלו. עם זאת, יש סיטואציות בהן אנחנו מדברים באנגלית עם הילדות, למשל כשנמצאים עם חברים אמריקאיים שאינם דוברי עברית, או בחוג, וכמובן שרואים TV בעברית ובאנגלית. אנחנו מקריאים לה בשתי השפות, אבל לפעמים זה יותר פשוט "לתרגם" לעברית. לאחרונה התחלתח לצמצם בתרגומים כי אני חושבת שבאמת עדיף לספר בשפה בה הספר כתוב.

shir007

New member
זה בדיוק מה שאני אומרת!!!

שיבוא יום ואני אבקש שהיא תהיה קצת על הידיים... אהבתי את המינוח - גור
בדיוק לסיטואציות שתיארת התכוונתי - ליד אמריקאים וכד'. תודה!

Kalla

New member
אני לא רואה את הדברים בצורה טוטאלית

ברור שכמות סבירה של נשיאה על הידיים ומגע גופני עם ההורים נחוצים לכל התינוקות (ואני מאמינה שלא לכל התינוקות במידה שווה), אך לא הייתי הופכת את זה לעקרון גורף בכל זמן ובכל מצב (כלומר, מתוך עקרון כל הזמן להחזיק תינוק על הידיים, שזו שיטה שחלק מההורים דוגלים בה). אני חושבת שכל דבר בחיים טוב בגבולות הסביר. כשתינוק רך לא רגוע ברור שצריך לקחת. גם אם הוא רגוע, צריך לקחת ממידה סבירה. אבל תינוק רגוע ומרוצה שלא מבקש באותו רגע להיות על הידיים - לא הייתי לוקחת אותו כל הזמן בלי הפסקה. זאת אומרת, אם התינוקת תחילה ידעה להירדם לבד אך בכל זאת התעקשת להרדים אותה על הידיים וכעבור תקופה היא התרגלה לכך כי כך הרגלת אותה - לדעתי עשית טעות, אבל זה כבר חלב שנשפך וזה לא סוף העולם. היא עוד קטנה ועכשיו זה לא הזמן לשנות הרגלים. אני בהחלט הייתי משנה לה הרגלים בגיל מבוגר יותר, אם היא לא תשנה אותם בעצמה עד אז. מה שכן, ברגעים שהיא כן מוכנה לא להיות על הידיים (אם יש כאלה) הייתי מניחה לה וכך לאט לאט מרגילה אותה להתנתק ממך.

מסכימה מאד!

לדעתי זו טעות נפוצה של הרבה הורים. כי יש הרבה ילדים שיודעים לשחק לבד, להרדם לבד, וכו'... אני בכל אופן נוהגת כמוך - אם היא שמחה ומאושרת על השטיח עם המשחקים שלה, אני מניחה לה לנפשה. רוצה יחס? מקבלת אותו. רוצה על הידיים? בוכה? בטח שאקח! לצערי לא נתברכתי בתינוקות עצמאיות במיוחד, אבל אני מבטיחה שזה משתפר עם הזמן והם לומדים לבלות יותר זמן עם עצמם. לגבי ההירדמות לבד - אין לי תובנות חיוביות לצערי... לפחות עם הגדולה, היינו צריכים לעבוד איתה על הירדמות עצמאית. אבל בטח שלא בגיל חודש וחצי! אני גורסת - שנה ומעלה, או לחילופין כשאת רואה שהילד מבין אותך ויכול לקבל הסברים.

shir007

New member
זה בדיוק מה שאני אומרת!

ברגע שהילד יכול להבין הסברים!!

irisgh

New member
אני מסכימה עם שתיכן

אבל אוסיף ואספר ממה שראיתי מסביבי ואצלי. ביתה של חברתי התרגלה להרדם על הידיים (מה שלרוב התינוקות קל יותר, ולתינוקות יונקים זה הכלל כמעט), וברגע שהיתה מניחה אותה, היתה מתעוררת. אז היא הניקה, ואח"כ נאלצה להשאר לשבת זמן רב! בלי יכולת לעשות דברים כל זמן השינה של הילדה. וכשהתינוקת התעוררה, על אחת כמה וכמה שהיא רצתה להיות על הידיים. כך זה היה עם הילדה הראשונה. משום מה, הילדה השניה כבר למדה לישון במיטה... [לא מרוע. פשוט, כשיש עוד ילדה בבית, שום אם לא יכולה להשאר ישובה עם תינוקת בידיים. שדה קטנה תבוא ותוציא אותה ממצב השינה באמצעים שניתן לדמיין בקלות
]. אמיר נהג להרדם על הידיים, ובכל פעם שהעברתי אותו לעריסה, התעורר תוך 5-10 דקות וחזר לבכות. למרות שזה פחות בטיחותי, בדקתי איך הוא מסתדר במיטה שלי, עם שמיכת פוך. משום מה, במיטה שלי, הוא נשאר ישן היטב שעות (ועד היום זה כך
). נכון, המזרון רך ולא קשה, יש כריות שצמודות אליו, יש שמיכת פוך לגדולים. הכל לא בטיחותי לתינוק רך. אבל, התינוק ישן. אז תחילה רק ישנתי איתו. אח"כ הרדמתי אותו לצידי, והותרתי אותו ישן. ולאחר מכן, הוא קישר את הסיטואציה עם שינה בעצמו, והספיק להניח אותו 'ברגע הנכון' (שזה קצת עייף, אבל לא עייף מדי. אפשר אחרי ערסול קל על הידיים, אבל לפני שהוא רדום לחלוטין), והוא היה מכניס את עצמו לשינה. בפרט אם הכרית שלי הייתה מונחת לצידו
זה לא עובד בתינוק סובל / רעב / וכיוב', אלא רק לתינוק שבע ורגוע. זה הרבה יותר נוח. באמת שלא יכולתי להרשות לעצמי לשבת כל זמן השינה שלו, והוא על ידי. אני יודעת שאחרים משתמשים במנשא. אבל הוא נולד 4 ק"ג, הגיע ל 8 ק"ג לפני שמלאו לו 5 חודשים, ואפילו המנשא קרע אותי. אז זהו.

shir007

New member
תודה,

מסכימה איתך לגמרי. אם היא רגועה - אני לא לוקחת אותה, אבל אם היא בוכה או מאד לא מרוצה - אין ספק בכלל. היא לא ידעה מלכתחילה להירדם לבד, היא מאד לא אהבה את העריסה בבי"ח...

L i a t D

New member
הי שיר

אני חושבת שעדיף שתדברי איתה עיברית ושהיא תתרגל שאיתך זה עברית. היא תלמד אנגלית מהסביבה. אני חושבת שהיא תתבלבל אם תדברי בשתי שפות.

למעלה