2 פעימות 250...

tokico

New member
2 פעימות 250...

אני מתכנן לקנות אופנוע 2 פעימות 250...זה יהיה ה-2 פעימות הראשון בבעלותי..ואני צריך קצת המלצות מבעלי ניסיון...
אז ככה קודם כל על איזה כלים כדאי להתמקד??ההבדלים בין הכלים השונים באמת כל כך גדולים(לרוכב ממוצע)?חוץ מזה האם 250 2 פעימות יתאים גם לטיולים ארוכים או רק לסינגלים/טכני/סלעים וכו'?אני רוכב מכל הבא ליד(לצמיג),ומפחד שהאופנוע יגביל אותי/יטחן בתוואי מסוים...
ולסיום אם מישהו יכול לתת הבהרה איך זה הולך בירידות ובגלישה בלי גז(מישור) עם 2 פעימות,כאמור אין בלימת מנוע..אז מה פשוט גולשים עם קלאץ' לחוץ או שיש איזושהי שיטה לזה?איך זה מסתדר נניח בירידות תלולות עם דרדרת במדבר בלי לנעול גלגלים או לאבד שליטה?העניין ממש לא ברור לי...
תודה לכל הממליצים והתורמים מניסיונם....

tokico

New member
אה כן..ועוד משהו...

בכמה נמכרים היום אופנועי 250 2 פעימות "חדשים בניילון" לעסקת מזומן??לא מה המחירון אלא ת'כלס בפועל למזומן...

tokico

New member
נראה לי נגעתי בחומר נפץ עם השאלה של כמה נמכר.

מה אף אחד פה לא קנה/מכיר מישהו/שמע ממישהו שקנה במזומן??
זה סוד מדינה/אני לא במקובלים???
יאללה תספרו...שגם אחרים יוכלו לבקש(שלא לומר לקבל),עסקה יותר טובה...

Dungeon

New member
איך זה יעזור לך לקבל עיסקה? תגיד להם שקראת

בפורום שזה המחיר?
עיסקה טובה מקבלים במשא ומתן, הולכים לכמה מקומות מקבלים כמה הצעות ואז יש על מה להתמקח. לבוא ולהגיד אמרו לי בתפוז לא ממש יעזור לך.

תשובה לשאלה 65K.

tokico

New member
לא רשמתי לקבל..רשמתי לבקש...יש הבדל!!

וכן זה יעזור לי כי אם נניח מחירון על כלי חדש מסוים הוא 73000 ואחרי משא ומתן נותנים לי הרגשה שבגלל שזה מזומן/סוף שנה/שיש לי עיניים יפות וכו' יורידו לי ל 70000,ובפועל אנשים מוציאים את הכלים בסביבות ה 65000,אז מידע כזה יעזור לי להתכוונן יותר נכון...השאלה שלי היא לא בשביל לבוא ולהגיד זה וזה קיבלו יותר בזול,אלא כדי להבין את מצב השוק בפועל...וכן הלכתי וקיבלתי כבר איזושהי הצעה..
תודה על כל מצב...

MexMex

New member
בלימת מנוע זו תופעת לוואי

ואפשר להעזר בה במקרים מסוימים לצורך בלימת האופנוע.
אבל לאופנוע יש בלמים, למודרניים בינהם אפילו מעולים ממש, שמיועדים לבלימת האופנוע בכל מצב ומכל מהירות.

איך לא נועלים גלגל אחורי בירידות תלולות? מתאמנים לבלום נכון ועם רגש.

אישית, אני רוכב היום על 4 פעימות ואת רוב הירידות אני עושה עם מצמד לחוץ ועבודת בלמים בלבד. בלימת המנוע מבחינתי היא חסרון ולא יתרון.

tokico

New member
עד כמה שאני יודע...

עד כמה שאני יודע אופנועי 4 פעימות מתוכננים כך שתהיה להם בלימת מנוע טובה כדי לסייע לרוכב בירידות תלולות...כמו LOW בג'יפים,כך שזה לא נראה כמו תופעת לוואי...
מה גם שכשאתה עייף בסוף רכיבה אינטנסיבית הרגש בלחיצה על הבלם קטן תוסיף לזה שטח של סוף הקיץ(טחון) וקיבלת מתכון לנעילת גלגל...
אבל תודה על התגובה...

Alfa156 GTA

New member
כמו שאמרו לך קודם

בלימת המנוע של 4 פעימות היא לא בגלל התכנון, אבל בגלל צורת העבודה של המנוע.

אין קשר בין זה לבין L של גיפים...

ikelner

New member
מנוע ארבע פעימות בולם - זה נכון

זה נכון שבירידות מהירות וארוכות יותר, אז מנוע ארבע פעימות יעזור "להגביל מהירות" ולא יתן לצבור תאוצה - וזה נהדר אם הלכו הבלמים, או כדי לא לחמם את הבלמים.
אבל כמו שמנוע ארבע פעימות בולם, הוא גם דוחף, ובמהירויות ירידה איטיות יותר כשאתה מסתמך על בלימת מנוע בנוסף לברקסים, אתה כבר בשלב בו אתה בולם את האופנוע שנדחף גם ע"י כוח המשיכה/משקל וגם ע"י המנוע. בנוסף אופן חלוקת המשקל באופנועי ארבע פעימות הוא כזה שהפרונט מקבל יותר משקל יחסי, דבר הנותן תחושה לא נעימה בירידות.
בעיקרון לירידות, ושיהיו קיצוניות ככל שיהיו, המרכיב החשוב ביותר מבחינת האופנוע הוא המשקל, ולכן אופנועי דו"פ עדיפים.
כמובן שבירידות הכי חכם ונכון זה לחשוב "דאון היל" - פחות איך לעצור ויותר לאן לרכב ואיך למקם את הגוף - באובראול זה גם מהיר יותר וגם בטוח יותר.

כRובי

New member
ובקיצור:

מנוע נועד לדחוף, בלמים נועד כדי לבלום\להאט.

זה שניתן לבלבל ביניהם לפעמים ("לבלום עם המנוע") - לא אומר שזה נכון.

katuel

New member
קליינר, אני רק שאלה. מנצלש את השירשור

למשהו שנראה לי קשור רק אין לי הסבר איך. מדי פעם קורה באמצע הרכיבה מתפלק ההילוך לניוטרל. ממש באותו רגע התחושה כאילו מישהוא "תקע" את ההיגוי והאופנוע נכנס למוד "קטר על פסים" רק בלי מנוע אז זה סתם קרון. כל יכולת ההיגוי יורדת משמעותית, כאילו הוא מתנגד להטיות. זה אני או האופנוע?

ikelner

New member
לדעתי זה בעיקר

אתה (אנחנו) ועצם העובדה שזה בא בהפתעה. כמובן שאני יוצא מנק' הנחה שמדובר על ירידה יחסיתת מאתגרת. נסה "לתרגל" את הניוטרל הזה כשהוא לא בא לך בהפתעה, ולהערכתי התחושות של חוסר שליטה יהיו פחות קיצוניות. גם בירידה על מנוע לא בולם הרי רצוי להיות "על המנוע" שכן אפילו בקטנה אנחנו מלטפים את הגז כדי לייצב כיוון, או להרים אף מעל דרופ - והקטנה הזאת עושה את כל ההבדל לתחושת השליטה. לאחרונה אני רוכב לא מעט אולמאונטיין (אופניים, כן...) והירידות בלי המנוע הם (ועוד עם ברקסים הפוכים) הקטע שהכי קשה היה לי להתחבר אליו, למרות הכיף האדיר שבו.
גם טייסים מתרגלים אינספור נחיתות אונס, וכשזה בא בהפתעה עם תקלת אמת יש לא מעט "רגעים קפואים" וטרגדיות.
תרגול, תרגול, תרגול...

למעלה