2 פיגועי דריסה ביום

backbencher

New member
טילים על כפר סבא , פתח תקוה ונתניה - תחטוף מלבנון, בכל מקרה.

טילים מיו"ש יהיו הבעיה הקטנה שלך

"הכלכלה כאן הרבה יותר מוצלחת מהכלכלה ברוב מדינות העולם" ?
רק הודות למענק הקבוע מארה"ב.
בישראל - העושר צף מעלה, ומתנקז אל האלפיון העליון. כל היתר - בקושי מצליחים להחזיק את האף מעל המים. זו אינה כלכלה. זו קלקלה

מי שזורע רוח, אל יתפלא אם יקצור סופה...

ינוקא1

New member
נכון.

לכן "בגלל שטילים מלבנון נחטוף בכל מקרה" כדאי להוסיף גם טילי מרגמות (מטווח אפס ובעלות אפס) מהרשות הפלסטינית על ישראל ..... כי טילים מלבנון נחטוף בכל מקרה , אז אם כבר אפשר לחטוף אז נחטוף עוד .....

ובכלל לא דיברתי על מנהרות .....

אתה נורמלי ?

מי שזורע רוח וקוצר סופה , בינתיים זה השמאל הישראלי שכל מה שהוא עושה במשך השנים זה לזרוע רוח ולזרות חול בעיניים עם טיעונים כמו שלך.

לגבי הסיוע מארה"ב , אולי כדאי לך לקרוא ולהחכים :

http://www.maraah-magazine.co.il/show_item.asp?levelId=65101&ItemId=27&katavaId=2222&itemType=0

backbencher

New member
רקטה היא נשק לא מונחה, לא מתביית, הנע במסלול בליסטי

לאחר תום הדחף, ואינו ניתן לניהוג לאחר השיגור.
טיל הוא נשק מונחה או מתביית, העוקב אחר מטרה עד לפגיעה בה

אינני סבור כי לחיזבאללה או לחמאס יש טילים טקטיים (יש להם כמובן טילי נ"מ, טילי נ"ט וטילי חוף-ים [בעלי טווח של כמאה קילומטרים], אולם לא להם אני מתכון), אולם עשרות אלפי רקטות, במיוחד אם נורות במטחים מתוזמרים - יכולות להביס כל כיפת ברזל, עוד לפני שירוששו את המדינה (יצור רקטה פשוטה זה ענין של כמה מאות דולארים. ירוטה - הוא ענין של כמה עשרות אלפי דולארים).
על סמך תרחישים ממלחמת המפרץ (אוגוסט 1990 עד פברואר 1991), אני יכול לומר לך כי כל מי שיכול לנוס ממרכזי ערים ומן המדינה בכלל - ינוס, אלא אם כן תופעל תקנת-שעה של חירום כלשהי שתמנע יציאה מן הארץ

אולם לא התכוונתי להעביר שיעור באמצעי לחימה

אתם (אני כבר לא משתמש במלה "אנחנו") דוחקים בעקביות את הפלשתינאים למצר (מם וצדי בסגול) ומציקים להם, ועוד מתפלאים על התוצאות

היוזמה ההזויה להתפלל בהר הבית - תביא לחלוקה מחדש, דה-פקטו, של ירושלים.
כבר היום חברות שליחים רבות מסרבות להיכנס לאזורים נרחבים בעיר.
המשיכו בדרככם. בהצלחה...

ינוקא1

New member
עם כל הכבוד לידיעותיך הבטחוניות

אינני מוצא בדבריך היגיון.
אני מבין שמבחינתך גורל המערכה כבר הוכרע , ושכולנו צריכים לברוח מכאן.
אז אולי כדאי לך באמת לברוח ?

ושנית , תתפלא אבל אני בעיקרון שמאלני יותר ממך.

החזון שלי הוא מדינה דו לאומית בסופו של דבר , ויש לי לא מעט חברים פלסטינים ממזרח ירושלים.
אבל , וזה אבל גדול -
אני בעד זה , רק כאשר ערביי ישראל יהפכו לציונים נלהבים.
רק כאשר יבינו שהמדינה הזו היא מדינה טובה קודם כל עבורם - יותר מכל מדינה אחרת מסביבנו !
כאשר ערביי ישראל יתגייסו לצה"ל בהמוניהם , ויהיו גאים בהיותם חלק מהמדינה הזו.

אני מכיר כמה וכמה ערבים שמשרתים בצה"ל.
ערבים נוצרים ובדואים כאלו אני מכיר כמה , ויצא לי להכיר גם שני ערבים מוסלמים משועפט.
מההיכרות שלי איתם , ברור לי שבדור הצעיר יש הזדהות יותר גדולה עם מדינת ישראל ממה שאנחנו הישראלים חושבים.
ואת זה אנחנו כישראלים צריכים להגביר.
רק שמדינת ישראל איננה משקיעה בהסברה בערבית. היא משאירה את השטח לקיצוניים ולפנאטים הדתיים , ומעדיפה להשקיע בהסברה באנגלית במקום בהסברה בערבית.

חלק גדול מהאוכלוסיה הערבית , מבין שהאסלאם הקיצוני מוביל אותם לאבדון.
חלק גדול מהם מבינים שמדינת ישראל טובה לערבים , ורוצים להיות ישראלים לכל דבר.
וגם על הרבה מאלו שעדיין אינם מבינים זאת , ניתן להשפיע בעזרת הסברה טובה.

החזון שלי איננו חזון של יאוש (בניגוד לחזון שלך) , החזון שלי הוא חזון לשיתוף פעולה אמיתי בין העמים - עם ירושלים כבירתה של מדינה דו לאומית , ועם הר הבית במרכז כבית תפילה לכל העמים.

בניגוד לחזון של שתי מדינות שהוא חזון שינציח את הסכסוך , עם שתי מדינות שתהיינה מסוכסכות זו עם זו באופן תמידי , בחזון שלי יש מדינה אחת ישראלית ערבית שמהווה מופת לכל האיזור.
אין לי שום בעיה לוותר על ההמנון ועל הדגל ושיהיה כאן שיוויון אמיתי.

אבל לפני זה - עלינו להשקיע בהסברה עד שנהיה בטוחים בכל מאת האחוזים , שהרוב המכריע של ערביי ישראל מוכנים לשיתוף פעולה אמיתי עם מדינת ישראל ורואים אותה כמדינתם.

לי אין שום בעיה שיום אחד יהיה לי כאן ראש ממשלה ערבי , ורמטכ"ל ערבי - בתנאי שהם נאמנים במאה אחוזים למדינת ישראל ורוצים בשלומה ובבטחונה.

אני חושב שעלינו כיהודים וכאזרחים כאן , לעודד כל ערבי שרוצה להתגייס לצה"ל , ליצור יחידות מעורבות של ערבים ויהודים (בשום אופן לא להפוך אותם לצבא נפרד) , ולתת להם את כל הזכויות , ואפילו יותר זכויות מהזכויות שמקבל יהודי ששירת בצה"ל.

הרבה ערבים בשיחות סגורות יסכימו עם כל מילה ממה שכתבתי כאן. רק שהפחד מונע מהם מלומר זאת בגלוי.
ועדיין ש כמה אמיצים שמסוגלים לומר זאת.
אני מביא רק כמה דוגמאות.
(רק לגבי הראשון - הוא לא ערבי ישראלי , אך הוא בהחלט נותן הבנה מהי המהות האמיתית של הסכסוך).

https://www.youtube.com/watch?v=eHvUfVPYKOU
https://www.youtube.com/watch?v=aK5EM6XStvE
http://www.mako.co.il/news-israel/local/Article-e2c0787bcaaf641004.htm
http://www.israelhayom.co.il/article/205245

https://www.youtube.com/watch?v=ChfPU1po9i8

ינוקא1

New member
אם זה שנהרגה לך חברה מהכיתה

אומר שמעכשיו את נצמדת לדעותיך בלי אפשרות לשינוי , ואם זה אומר שאינך מסוגלת לראות את הדברים כפי שהם (במבט פשוט של מספרים ונתונים ולא ממבט של אמוציות ובלגנים) אז אכן אין הרבה טעם בדיון.

זה שערבי קם ומחליט לרצוח , זה כי הוא חושב שהוא עושה זאת למטרה טובה , ושהיהודים הורגים ומשפילים ערבים - ולכן הוא גם חושב שרצון האל להילחם בהם.

אינני אומר שזה נכון , אבל אלו תירוצים הרבה יותר טובים מהתירוצים שלך לעשן סיגריה.

מי אמר שאתה רואה את הדברים כפי שהם?

אתה פשוט חצוף! הדעה שלך היא הנכונה ושלי היא עם אמוציות? נו באמת . זה שיש הרוגים בכבישים לא אומר שהפיגועים האלו זה בסדר. אבל מה אני אגיד לך.. הכל בסדר כי ערבי מסכן עשה את זה. הבנתי עם מי אני מנהלת את הדיון הזה. עוד אחד שימצא תירוצים למה מה שערבים עושים זה בסדר
וכן אין טעם בדיון הזה אז להפסיק להגיב לי.

ינוקא1

New member
כי אני מדבר על מספרים

יש אפילו נתונים מדויקים -
7670 מתים בישראל כל שנה כתוצאה מעישון.
אם נחלק את זה ב365 ימים בשנה זה אומר 21 אנשים כל יום.

הנזק הכלכלי - 7 מליארד ש"ח מידי שנה.

כמה אנשים מתו בפיגועי דריסה מאז תחילת השנה , תזכירי לי ?

אז מה באמת יותר מפחיד

למה את מפחדת לצאת לרחוב כי אולי "ידרסו אותך" , אבל את לא מפחדת להדליק סיגריה

אם מה שהיה מנחה אותך היה ההגיון ולא אמוציות , אז היית חושבת על הדברים בצורה יותר מאוזנת.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4518928,00.html

ראבק

תלמד לקרוא
ראשית לא דיברתי על פחד אלא על הפחד מהרוע שלהם . ושוב ושוב הדגשתי את ההבדל
שנית ביקשתי ממך להפסיק את הדיון הזה.
או שתתיחס למה שאני כותבת במקום להשמיע את הדעות העיוורות שלך או שתפסיק.
ההשוואה מגוכחת בעיני ולא רלוונטית. ובאמת שאתה מתחיל להטריד

ובאמת שההיגיון שלך

נותן לגיטימציה להמשיך. אתה פשוט מקטין את המשמעות של מה שהם עושים. במקום להיות נגד ולגנות את זה. בדיוק כמו הממשל. שותקים ולא עושים כלום ואז המצב מחמיר.. התחלנו עם אבנים.. עברנו לדריסה.. אתה תשתוק גם כשהפיגועי התאבדות יחזרו? גם זה יהיה בסדר מבחינתך כי הסטיסטיקה מראה שפחות אנשים מתים בפיגועי התאבדות מאשר בדריסה?
אגב גם פחות אנשים מתים מהרציחות של דעא"ש.. אז אני מניחה שזה בסדר מה שהם עושים?
ופחות אנשים מתים מקסאמים.. אז זה גם בסדר נכון?

הוא לא אמר שזה בסדר הוא פשוט רואה את זה בהיגיון בלבד

אז הוא לא מצליח להתחבר אלייך רגשית בדיון.
ולכן זה גם מעצבן אותך.
איזה כייף לא להיות מעורבת בויכוחים אני צריכה להיות ניטראלית לעיתים קרובות יותר
התגעגעתי לזה

הסיבה היחידה שהצלחתי לקלוט את המוח שלך זה כי אני אדישה לסבל

הזולת רב הזמן.
אני חצי רגישה חצי בלי רגשות זו הסיבה שקשה לי עם רגישות בעיקר אצל נשים
אם כי יש גם גברים רגישים מידי

אגב זו לא הייתה מחמאה אתה צריך ללמוד להתחבר רגשית לאנשים

היגיון לא מתאים לכל דבר אני גם חושבת שלא קלטת את הראש שלה פה.
בעיקר אם אתה רוצה שיקשיבו לך אתה צריך ללמוד לדבר במושגים של הבנאדם ולעשות
גישור למושגים שלך

ינוקא1

New member
ואני לא רוצה שיקשיבו לי

אני אומר את שלי - מי שיקשיב יקשיב , מי שלא לא.

למעלה