2 עבודות + עוד אחת ?

• פותח הנושא EIYO
  • פורסם בתאריך

EIYO

New member
2 עבודות + עוד אחת ?

שלום לכולם, 1. האם מישהו יכול להסביר מה זה עוסק זעיר + מהי הפרוצדורה מול הרשויות 2. אותו שאלה לעוסק פטור ומורשה 3. אני עובד כשכיר ומרוויח בערך (לפי שעה) 4000 ברוטו, בעבודה שניה אני מרוויח גם 4000 ברוטו, נאמר ואני מחר בבוקר עושה תיאום מס, מהי הפרוצדורה ? כמה מס עליי לשלם ? מה צריך לעשות בשני מקומות העבודה ? 3.לאמא שלי עסק פרטי, היא צריכה עזרה בהכנת מצגות, אם אני עושה את זה בשבילה, איך הכי כדאי לי לקבל מהעסק שלה תמורה ? בצורת משכורת ? אני לא עוסק פטור (לא בדיוק הבנתי מה זה...)ולא עוסק מורשה (גם זה לא הבנתי ב100%) אולי כדאי לי לפתוח כזה ולהוציא חשבוניות ? ואולי עוסק זעיר ? תודה מראש למי שיעשה קצת סדר,

EIYO

New member
ואם כבר אז כבר...

עוד שאלות שקפצו לי: 1. האם צריך להיות רו"ח כדי לעשות ניהול חשבוניות - נדמה לי שלא... 2. מה צריך לעשות על מנת שיהיה לי מותר לנהל מעקב חשבוניות? 3. יש איזה קורס שצריך לעשות ? ושוב תודה מראש למי שעונה,

קצת סדר

עוסק פטור או עוסק מורשה (אין עוסק זעיר) זה שתי צורות רישום במע"מ של עצמאי- מי שפותח תיקים (צריך לפתוח גם במס הכנסה וביטוח לאומי) אם יש לך שתי משכורות, אתה צריך לעשות תיאום מס. זה לגשת למס הכנסה הקרוב אליך עם תלושי השכר של שני המקומות. לא סיפור גדול. אם אמא שלך רוצה לשלם לך עבור המצגות שאתה מכין לה, אין בעיה- אבל או שתיתן לך משכורת או שתהיה עצמאי אין חובה לשכור רו"ח לרישום השוטף. מאוד כדאי להתייעץ עם איש מקצוע לפני שעושים מהלכים. הייעוץ הראשוני מאוד זול או חינם

EIYO

New member
קודם כל תודה, עוד משהו

תודה על התשובות, האם יש עלות לכל הרישומים האלו, אגרות וכו' ? נושא הפרילאנסר - איך עושים זאת, מה המשמעות של זה מבחינת מע"מ, מ"ה וביטוח לאומי , האם זאת צורת רישום שונה ? תודה מראש,

תשובות

העלות העיקרית היא זמן, אין עלות (לפחות לא משמעותית) אחרת. איש המקצוע שיעזור לך להכין את הדו"ח השנתי יחסוך לך יותר ממה שהוא עולה. איך לעשות את זה? זה כבר מורכב מדי בשביל הפורום, קבע פגישה עם איש מקצוע והוא יסביר לך אגב, יש פתרון בלי לפתוח תיקים- חברות העושות "תחליף עצמאי" והן מגישות חשבונית ומשלמות לך משכורת (בתמורה לעמלה)

EIYO

New member
בעניין החברות האלה,

תודה על התשובות עד כה, לגבי החברות האלה, הן אמינות ? נאמר ואת התמורה עבור המצגות לאמא שלי(ראה שאלה ראשונה) אני אקבל כחשבונית, אני מביא להם את החשבונית והם משלמות משכורת ? כלומר תהיה לי משכורת שלישית (בהנחה שעשיתי תיאום מס ואני עובד כבר היום בשתי עבודות ) ? תודה מראש,

למעלה