2 עבודות.. איך זה מתבצע?

zz543

New member
2 עבודות.. איך זה מתבצע?

שלום, אני עובד כבר יותר משנה בחברה מסויימת ומקבל משכורת חודשית X ככה שX קטן משכר המינימום החודשי. לפני חודשיים ימים התחלתי לעבוד בעבודה נוספת ושם אני מקבל שכר מינימום לפי שעה. עד חודש שעבר לא הייתה שום בעיה מ-2 סיבות: האחת שרק חודש שעבר מלאו לי 18 שנה(כך שהייתי פטור מניכויים שונים) והשנייה היא שחיבור 2 המשכורות לא עובר את שכר המינימום החודשי. אך אבוי, בחודש זה עבדתי לא מעט שעות בעבודה הנוספת שלי ובחיבור המשכורות אני עובר את שכר המינימום החודשי. חבריי אמרו לי להפסיק עם אחת העבודות ולא ינכו לי מהמשכורת הנמוכה כ-50 אחוז. האם זה נכון? ומה עליי לעשות אם בכלל כדי למנוע זאת? ברצוני לציין גם שזהו החודש הראשון שבו בכלל ינכו לי מ-2 משכורתיי ניכויים שונים כמו מס הכנסה, ביטוח לאומי ואולי עוד דברים שאינני מודע אליהם. אז כמה בכלל אמורים לנכות לי מכל משכורת?

isaacf

New member
לא להכנס לפניקה

פשוט עליךלגשת למס הכנסה למדור שכירים לבצע תיאום מס את הטופס תעביר למעסיק המשני, ובסוף שנת המס עליך להגיש דוח למס הכנסה, במס הכנסבה תוכל לקבל עזרה על מילוי הטופס במדור שכירים בסופו של דבר תשלם לפי גובה המשכורות יחד ובמידה שתשלם יותר מס הכנסה יחזיר לך לאחר הגשת הדוח.

zz543

New member
רגע רגע..

איפה זה מס הכנסה?! מה ז'תומרת לבצע תיאום מס? מה אני צריך לדעת כדי לעשות את זה? ובמידה ובעשירי לחודש הקרוב יירד לי 50 אחוז מאחת המשכורת, אוכל לקבל את כספי בחזרה בדרך כלשהי? ואיזו מהעבודות נחשבת לעבודה המשנית שלי?

isaacf

New member
מס הכנסה

איפא אתה גד- כדי להגיד לך איפו סניף מס הכנסה. העבודה המשנית זאת העבודה שהשכר יותר נמוך מהעבודה החרת ובמידע שהם שוות לא משנה איזה. התשלומים שמנכים לך במשך השנה הם מקדמות שנתיות ( כאשר אתה עובד במקום אחד המחשב יודע לקחת מקדמה יותר מדויקת מאשר כאשר אתה עובד בכמה עבודות) לכן במקום שאתה משתכר יותר טוב תקרא משכורת עיקרית המעביד ימשיך לנכות מס הכנסה וביטוח לאומי רגיל, למעביד שאתה משתכר אתה צריך לעדכן שאתה כבר עובד ובמקום העבודה אתה צריך לשלם מס מהשקל הראשון לפי שיעור המס מעמעסיק הראשון. העידכון לנעסיק הוא בדרך שאתה הולך למס הכנסה ומציג לפני פקיד מס הכנסה את תלרשי שכר אחרונים ובמידה שיש לך ריכוז משכורות מהשנה הקודמת נקרה טופס 106 פקיש מס הכנסה יתן לך טופס למסור למעביד המשני הפעולה הזאת נקראת - תאום מס. במידה ששלמתה יותר מס נניח 49% כאשר תמסור את הטופס למעביד המעביד בחודש העוקב יחזיר לך את המס העדף .

zz543

New member
אוקיי..

אני גר בחולון. לגבי העבודה המשנית, באחת העבודות אני מתפרנס לפי שעה ובשניה לפי חודש, אני מעדיף שאת העבודה לפי השעה להחשיב כמשנית למרות שיש חודשים כמו למשל החופש הגדול שהמשכורת שם גבוהה יותר מהעבודה עם המשכורת לפי חודש. זה אפשרי? והאם בכלל ינוכה לי מס אם אינני עובר את שכר המינימום ב-2 העבודות יחד? ואין לי ריכוז משכורות מהשנה הקודמת לעבודה החדשה שבה התחלתי לעבוד רק השנה. אז ללכת עם התלושי משכורת האחרונים מכל עבודה ולגשת למס הכנסה? ואיך הם שם במס הכנסה? הם באמת יבואו במטרה לעזור או שרק ילחיצו אותי במילוי הטפסים במהרה? וישנה דרך אחרת לעשות את זה? טלפון? אינטרנט? ותודה רבה על הכל..

isaacf

New member
מס הכנסה

משרדי מס הכנסה בחולון. שד' ירושלים 162,חולון 58827 משרד: תאומי מס. קומה ה' קבלת קהל . א-ה 8:30 - 13:00 . ב,ד 14:00 - 18:00 . טלפון- 03-6505777 פקס- 03-6505770 . חייבים להגיע למס הכנסה או אתה או נציג שלך יועץ מס/רואה חשבון. תפקידו של פקיד שומה לעזור לך .

תמי2001

New member
עדכון קטן

בחודש האחרון הלכתי למס הכנסה ללא תלושי משכורת - שעדיין לא הגיעו אלי, הצהרתי על גובה הכנסה משוער וקבלתי פטור עד סכום מסויים. הדבר היחיד שצריך הוא מספר מעסיק אותו תוכל לקבל מהמעסיק שלך.

zz543

New member
ממש תודה רבה לך.. ו..

שאלה אחרונה, האם להכין את עצמי ליום מורט עצבים של עמידה מרובה בתור שילווה במיטב האנשים ה"בוגרים" תוך כדי שהם מסתכלים עליי במבט של "הוא עוד ילד, נעשה לו תרגיל" או "מה הוא עושה פה? מקומו לא איתנו" וכדו'??

isaacf

New member
ממש לא

להערכתי במידה שתגיע ביום גרוע ותקבל אותך הפקיד אחי מרגיז לכל היותר תהיה שעה אחד. לכל מקרה שלא היה לך הפתעות תגיע עם תעודת זהות

למעלה