2 כתוביות לסרט אחד

מומין1

New member
2 כתוביות לסרט אחד

יש לי קובץ AVI של סרט מסוים. הכתוביות היחידות שהצלחתי להשיג לסרט (באנגלית), הן לגרסה של הסרט ב-2 קבצים (כלומר CD1 ו-CD2). העניין הוא שאין לי את הקובץ שנקרא CD2 ולכן החלטתי לנסות ולראות את הסרט בעזרת 2 קבצי הכתוביות.

בחצי הראשון של הסרט, הכתוביות עובדות מצוין (כי אלו הכתוביות של CD1), אך כשמגיעים לחצי השני של הסרט ואני מנסה לראות עם הכתוביות של CD2, זה לא עובד - כיוון שבמקום להתחיל להציג את הכתוביות מהאמצע בערך (מהמקום שנגמרו הכתוביות הקודמות), זה מתחיל להציג את הכתוביות מתחילת הסרט (כאמור, לא במקום הנכון).

מישהו יודע איך אפשר לסדר זאת בכל זאת? כי חוץ מזה הכתוביות מתאימות לסרט הזה מבחינת סנכרון והכל... תודה רבה מראש ושבוע טוב!

גיליום

New member
יש לך כתוביות שמסונכנות לגרסת 2 דיסקים

קבצי הכתוביות שבידך מיועדים לגרסת סרט שמגיעה ב-2 דיסקים (חלק 1 וחלק 2).
ישנן שתי אפשרויות להתאמת הכתוביות: לחבר אותן יחד לכדי קובץ כתוביות אחד או להתאים את החלק השני לסרט (מכיוון שהחלק הראשון בסדר) ולבחור קובץ כתוביות שונה במהלך הקרנת הסרט, לאחר שעובר "אמצע הסרט" (זה מה שאתה עושה כרגע).

האפשרות השניה יותר פשוטה, אז אסביר אותה.

ראשית, עליך להוריד את גרסה 2.51 של התוכנה החינמית "Subtitles workshop" ולהתקין אותה במחשב שלך.
הפעל את התוכנה SW, פתח את קובץ הכתוביות של החלק השני של הסרט.
עתה, עליך "להזיז" את הזמנים של כל הכתוביות בחלק השני, באותו הפרש זמן, כך שהזמנים החדשים של הכתוביות יתאימו לנאמר בסרט. לשם כך, הפעל את הסרט בנגן-סרטים כלשהו (יש גם נגן בתוך התוכנה SW! קל מאד להפעיל אותו, אך אני לא רוצה להכנס לזה בתשובה הזו, נסה בעצמך). בדוק באיזה תזמון מתחילת הסרט, נאמרת הכתובית הראשונה בקובץ של החלק השני ורשום לעצמך את הפרש הזמנים בין הזמן הנוכחי של הכתובית הראשונה לבין הזמן שבו היא אמורה להופיע בסרט.
בתוכנה SW, הכנס לתפריט EDIT ומשם ל-Timings ומשם ל-Set delay. בחלונית של הזמן, הכנס את הפרש הזמנים שמצאת בשלב הקודם. וודא שמסומנת האפשרות "עבור כל הכתוביות" (For all the subtitles) ולחץ על Apply.
שמור את הכתוביות לקובץ חדש, בפורמט זהה לפורמט של הקובץ המקורי (בדרך-כלל סיומת sub או srt).
תשתמש בקובץ החדש כדי לצפות בסרט מ"אמצעו". הכתוביות עתה מסונכרנות אל הסרט, כי "הזזת אותן על ציר הזמן".

בברכה,
גיליום

מומין1

New member
גדול! זה עובד. תודה רבה!!

למעלה