2 כדורי ברזל

עידו10

New member
אופס! קווארקים זה מה שמקבלים

כשמפגישים פרוטון ואנטי-פרוטון :) אז מה יותר קטן? ניוטרינו או קווארק?

shkool

New member
טעות בידך.

גם אני פתחתי ספר(
) וגיליתי שהקווארקים מרכיבים פרוטונים וניוטרונים, ולא כפי שאמרת: "קווארקים זה מה שמקבלים שמפגישים פרוטון ואנטי פרוטון" בקשר לשאלה: מה יותר קטן - קווארק או ניוטרו? אני חושב שצריך לפתוח ספר שלישי(שאין לי
) בשביל לענות על שאלה זו.. מדע זה דבר מסובך, אה?

עידו10

New member
דווקא לא טעיתי-

פתח את הספר קיצור תולדות הזמן, עמוד 77 מתחת לתמונה- "פרוטון ואנטיפרוטון מתנגשים באנרגיה גבוהה ומפיקים זוג קווארקים כמעט חופשיים"... :) וכן, מדע זה טיפה טיפה מסובך :)

masorti

New member
בוא ונעשה סדר בדברים..

קווארקים = חלקיקי יסוד המרכיבים את ההדרונים (בריונים, מזונים). (כך בין השאר מורכבים הפרוטון והנייטרון מקווארקים) לפטונים = חלקיקים שאינם מורכבים מקוורקים. האלקטרון והנייטרינו למשל הם כאלה. נייטרינו = חלקיק (כמעט) חסר מסה, שאינו מורכב מקווארקים. חלקיק זה נפלט בין השאר כתוצא לואי של התפרקות ביתא. התנגשויות בין פרוטון לאנטי-פרוטון יכולות "לשבור" אותם למרכיבים הקווארקיים שלהם, ואז אולי אפשר לדבר על "הפקת קווארקים". העצמים הרחוקים ביותר ביקום שאליהם התכוונת הם כנראה קוואזרים.

notafish

New member
טעות בהנחת היסוד

ברגע שאתה מחלק אטום של ברזל, אתה לא מקבל שני אטומינצ´יקים של ברזל, אלא את מרכיבי האטום - אלקטרונים, פרוטונים וניוטרונים. לכן הנחת היסוד שלך לא נכונה - החומר אינו מתחלק לאינסוף. נובע מזה שכמות החומר בשני הכדורים אינה אינסופית - ולכן שונה. "אינסוף" זה מושג מתמטי די חלקלק ולא אינטואיטיבי. אין "אינסוף" במציאות - זהו מושג מתמטי מופשט, לכן כל נסיון ללמוד על האינסוף דרך מודלים ומשלים מהעולם המוחשי בעייתיים משהו.

shkool

New member
זה כלל לא משנה.

אז תחליף את המילה "אטומים" ב"קווארקים" או ב"חומר הבסיסי ביותר המרכיב את כל שאר החומרים" אם נחלק את אותו החומר הרבה פעמים האם מתי שהוא נגיע למצב שלא יהיה ניתן לחלק את אותו החומר יותר? כלומר, החומר יהיה חד מימדי?

galitay

New member
תבין דבר פשוט

כשאתה מחלק "חומר" אתה מפריד בין האטומים. כשאתה מחלק אטומים אתה מפריד בין האלקטרונים לניוטרונים ולפרוטונים. ברגע שתגיע לחלקיק הכי קטן לא תוכל לחלק אותו, זה בלתי אפשרי...

shkool

New member
תגובה

"ברגע שתגיע לחלקיק הכי קטן לא תוכל לחלק אותו, זה בלתי אפשרי... " למה לא? כל עוד החלקיק הוא דו או תלת מימדי תמיד יהיה אפשר לחלק אותו ל-2 חלקים. אם נמצא חלקיק חד מימדי, גם תאורטית לא יהיה ניתן לחלקו. אני לא יודע מה איתך אבל אצלי לא מסתדר בהגיון חלקיק שכזה.

tnoy

New member
1=2

הטענה שלך בעצם מנסה לטעון 1 לחלק לאינסוף שווה 2 לחלק לאינסוף

shkool

New member
מה?!

הכוונה היא לא שחלקיק אחד שווה לשני חלקיקים אלה חלקיק אחד שערכו "אחד" שווה לשני חלקיקים שערך כל אחד מהם הוא "חצי"

Deathatred

New member
אתה מניח כאן הנחה

והיא אחת מהן שהמרחב הוא רציף (עוצמה א). תוכיח את זה.

shkool

New member
אני לא חושב שאפשר להוכיח זאת אבל זה

פשוט נשמע יותר הגיוני. ואיך החומר ייראה במרחב לא רציף? מה יהיה השוני בין מרחב רציף?

shkool

New member
תגובה

"ברגע שתגיע לחלקיק הכי קטן לא תוכל לחלק אותו, זה בלתי אפשרי... " למה לא? כל עוד החלקיק הוא דו או תלת מימדי תמיד יהיה אפשר לחלק אותו ל-2 חלקים. אם נמצא חלקיק חד מימדי, גם תאורטית לא יהיה ניתן לחלקו. אני לא יודע מה איתך אבל אצלי לא מסתדר בהגיון חלקיק שכזה.

notafish

New member
פיספסת משהו

כמה דברים, בעצם: - ברגע שאתה מפרק אטום של ברזל, המרכיבים כבר לא ברזל, בדיוק כמו שפירוק קיר ללבנים - הלבנים אינם "קירות קטנים". - אפילו אם תסתכל על הקוורקים כחלק מהנסוי המחשבתי, עדיין מספרם סופי, ומספר הקוורקים שתקבל מכדור הגולף יהיה קטן ממספר הקוורקים בכדור השני. - אין לזה שום קשר לחד-מימדיות. אפילו קוורקים הם תלת-מימדיים. בדומה לאינסוף, "חד-מימדיות" הוא מושג מתמטי בלי קיום בעולם המוחשי.

shkool

New member
ובכן...

"אפילו אם תסתכל על הקוורקים כחלק מהנסוי המחשבתי, עדיין מספרם סופי, ומספר הקוורקים שתקבל מכדור הגולף יהיה קטן ממספר הקוורקים בכדור השני" אז נמשיך ונפרק את הקוורקים. האם נוכל לחלק קווארק עד אין סוף?

notafish

New member
לא - בקוורקים נגמר הסיפור

ישנם 12 סוגים שונים של קוורקים, ומצירופים שונים של אלה מורכבים כל החלקיקים התת-אטומיים שנצפו (שהם המרכיבים של פרוטון, אלקטרון וניוטרון, וכו´ המרכיבים את האטומים שאנו מכירים).

shkool

New member
כן אבל מה מונע מאיתנו לחלק קווארק

אחד ל-2 חצאי קווארק?

notafish

New member
כי אין "חצי קווארק"

לפחות לפי הבנת הפיזיקה כיום, הקווארקים למיניהם הם המרכיבים הבסיסיים של כל החלקיקים התת-אטומיים שהפיזיקאים מכירים. זאת אומרת שהם המרכיבים הבסיסיים ביותר של כל החומר ביקום. "כולנו קווארקים", אם תרצה. והאמת, זו "רק" תיאוריה. תיאוריה הנתמכת על-ידי המון ניסויים ומחקר מדעי, אבל עדיין, תמיד קיימת האפשרות שמישהו יבוא וימצא תופעה שההסבר היחיד שלה הוא קיומם של "חצאי קווארקים". (וזו גדולתה של המדע.) לסכום, "אתה יכול לנסות" לחצות קווארק, או אפילו למצוא איזושהי תופעה שמצביעה על כך שחייבים להיות "חצאי קווארקים" - אם תצליח, אז מובטח לך פרס נובל ותהילת עולם. בהצלחה.

למעלה