2 חידות כדורגל

Assi71

New member
2 חידות כדורגל

חידה ראשונה קלה – 523 קבוצות משחקות בשיטת הגביע (המפסיד עף). כמה משחקים יתקיימו עד לזכייה? כאשר המספר אי זוגי, קבוצה אחת עולה אוטומטית. נא לפתור ללא חישוב!

Assi71

New member
חידה שנייה

חידה שנייה – בהינתן טבלת הסיום של הליגה: נקודות של כל הקבוצות ויחסי שערים, האם ניתן לשחזר את תוצאות כל המשחקים? לי אין תשובה

Tesseract

New member
תשובה ללא חשיבה..

log_2(523) לוגריתם של 523 מסדר 2. זה פשוט מה שעלה לי ישר לראש.. לא התעמקתי ממש (לדוגמא, למה הכוונה ב"קבוצה אחת עולה אוטומטית"? כלומר, באיזה שלב היא עולה אוטומטית?).

Assi71

New member
למשל

למשל בהתחלה 522 קבוצות משחקות בניהן – 261 משחקים, והקבוצה ה- 523 עולה אוטומטית, כך שבשלב השני נותרות 262 קבוצות

Tesseract

New member
אופס..

רשמתי שטות מוחלטת

Tesseract

New member
תשובה לאחר חשיבה..

סכום סדרה הנדסית:
(1*(2^(log_2(523))-1))/(2-1) = 522​
עבור n קבוצות -> n-1 משחקים.

Tesseract

New member
בוודאי..

כלל לא חישבתי למעשה.
2^(log_2(n)) = n כי, אם נסמן: log_2(n) = b לפי הגדרת הלוגריתם, שוויון זה שקול ל-: 2^b = n​
אם נציב log_2(n) = b בשוויון הראשון, נקבל 2 בחזקת b, וכאמור, זה שווה ל-n.

Assi71

New member
הכוונה שלי

הכוונה שלי הייתה אחרת – בלי לדעת מתמטיקה (רק כדורגל)

Assi71

New member
תשובה בפנים

מכיוון שבכל משחק עפה קבוצה, ובסוף נשארת אחת מספר המשחקים הוא אחד פחות ממספר הקבוצות

הערה

הפתרון עם הלוגריתמים שגוי. שלבי הביניים הם מספרים לא שלמים. "פתרון" זה אינו משקף שום מציאוּת.

Assi71

New member
לא קיבלתי שום תגובה לגבי החידה השני

חידה שנייה – בהינתן טבלת הסיום של הליגה: נקודות של כל הקבוצות ויחסי שערים, האם ניתן לשחזר את תוצאות כל המשחקים? לי אין תשובה

היתה תגובה, פספסת אותה.

במקרה הכללי - לא. כי מספר הנעלמים גדול ממספר המשוואות. אבל במקרים ספציפיים כן. הנה דוגמה פשוטה לתוצאה שממנה אי-אפשר לשחזר בדיוק את תוצאות המשחקים: סה"כ השתתפו 4 קבוצות: A,B,C,D. כל המשחקים הסתיימו בתיקו. הסיכום הסופי הוא: כל קבוצה צברה 3 נקודות (3 תיקו), והפרש שערים 6:6. יכולים להיות מצבים שונים, בהם התקבלה טבלה סופית כזאת. מצב ראשון: A-C שיחקו 0:0. B-D שיחקו 0:0. כל שאר המשחקים הסתיימו 3:3. מצב שני: כל המשחקים הסתיימו 2:2.

avima

New member
נסיון

בכול משחק עפה קבוצה בסוף אחת מנצחת יש 522 משחקים

למעלה