2 דברים...

2 דברים...

1) ראיתי בפורום מנהלים שאתם מאשרים שאפשר לפרסם פה פורומים, אז הנה זה בא- פורום גרין דיי נפתח, לכל מי שמעוניים תתקבלו שם בשמחה! (גרין דיי- 422) 2) הייתי ממש שמחה שראיתי שהפורום הזה קיים, רציתי לשאול משהו כבר המון זמן... מה בעצם לפי דעתכם המקור של השוביניזם? Dפנה

Ergil

New member
אה, זה ברור לחלוטין, לא?

המקור של השוביניזם הוא כמובן בזה שהיו ימים בהם לא היה גז מדמיע, אקדח או מדריכה לטאי צ´י או ווטאבר, ובימים ההם הסיכוי של אדם, גבר או אישה, להשאר בחיים היה תלוי במידה רבה בכמה חזק אותו אדם או לחלופין בכמה מהר הוא יכול לרוץ, ולכן בימים ההם אנשים לא יכלו לשרוד ללא הגנה מאנשים חזקים יותר. מכיוון שגברים נוטים להיות חזקים יותר מנשים נוצר מצב בו בדרך כלל גברים מגנים על נשים. מכיוון שאנחנו הגברים לא פראיירים החלטנו שאם אנחנו אלה שהורגים את הזאב או את האיש הרע הנשים יעשו את כל השאר. כך נולד השוביניזם.

ראשית איחולים - מה זה "גרין דיי" ?

דבר נוסף הוא עניין השובניזם.... מערס התרבות העולם הוא עולם גברי ואנחנו דנות בעניין לא מעט...התשובה מורכבת ומלאה בפרטים. המקור הוא אולי הפגיעות הנשית סביב ההריון והלידה שפתחו את הפתח לגברים לתפוס מנהיגות ? או אולי משהו אחר ? בתקופת ההריון והלידה יצא הגבר לצוד והיה המפרנס ? בתקופת התלות של התינוק בחלב אימו לא יכלה להתרחק מהמערה ? רמות טסטוסטרונים גבוהות אצל הגבר הקדמון הכשירו אותו למאבק עם אויבים והנצחון נתן לו מעמד עדיף בהיררכיה המשפחתית ? מסובך, טמון עמוק בהסטוריה ובביולוגיה / כימיה שלנו.

שלייבלה

New member
גרין דיי היא להקת רוק אלטרנטיבי

אני לא ממש מומחית ולא יכולה לספק לך עוד פרטים, אבל זה רק לידע כללי - אני בטוחה שאם תכנסי לפורום שלהם תדעי הרבה יותר... אם זה מעניין אותך

א) אז זה לא רוק אלטרנטיבי...

זה פאנק... אלטרנטיבי למה בדיוק? אין לי מושג... זה רוק ופאנק... קיצור...לא יזיק להתעמק ב)אני תמיד חשבתי שהמקור של השוביניזם זה מהחיות. מאז שהאדם היה, בעלי חיים היו, ובדרך כלל, הזכרים של בעלי החיים היו היותר חזקים, יותר גדולים. למרות שנאי חושבת שחנה צודקת לגביי העניין של ההריון כי זה משדר מסר של פגיעות ושבריריות מסויימת. האמת, מה שזה לא יהיה, הייתי עושה הכל כדי לשנות את זה. Dפנה

nirdagan

New member
מקור השובינזם הגברי

ההבדל היחיד בין גברים ונשים הוא שאישה יכולה במהלך חייה ללדת מספר מוגבל של צאצאים, בעוד הגבר יכול להוליד בלי סוף (אם יש לו מספיק נשים). זה יוצר מצב שמבחינה כלכלית נשים הן מוצר במחסור ובעל ערך בשוק אמצעי הרבייה, וגברים הם חסרי ערך בשוק זה. מפני שלגברים אין מה להציע מבחינת אמצעי רבייה (פר אחד יכול להרביע את כל העדר, כך שמאה נשים יכולות לחלוק גבר אחד, ומשאר הגברים לעשות המבורגרים) כל גבר נאלץ להוכיח שהוא שוה ע"י כך שהוא שולט באמצעים כלכליים אחרים בעלי ערך. התוצאה של העובדה המצערת שאנחנו הגברים חסרי ערך מעצמנו, גרמה לכך שהגברים השתלטו על כל אמצעי הייצור במשק, כדי לשכנע את הנשים שהן שווים משהו. כמו כן העולם הגברי רווי מאבקים קשים בין גברים על מקורות כלכליים שכל תכליתם הוא להיות מסוגל להציע יותר לנשים, ולזכות לשירותי הרבייה היקרים שלהן. ניר

בדיוק על זה אני מדברת,

אנחנו בני אדם, לא חיות, אנחנו צריכים להתקדם ולא לחכות התנהגות של חיות!!!!! Dפנה

למעלה