2 דברים

2 דברים

1)מישו אמר פעם איפהשהוא שיש 21 שאלות איפיון לדמות למשחק אחד במקום נטייה (תקנו אותי) מהם? 2)איך אני אמור לדעת שאני בתוך מבוך מה השעה?!? זה שיגע אותי התווכחנו היום מלא זמן עד שהיה שם ארובה מפחידה שראינו ששעת שקיעה

DDN

New member
אין לי מושג על מה אתה מדבר?

איזה שאלות ואיזה נעליים? והרי השאלות: 1. מין הדמות: 2. בת כמה הדמות: 3. מבנה הגוף ומידות הדמות: 4. שיער, עיניים, ועור: 5. מראה הדמות: 6. מי הייתה משפחתה של הדמות ומה קרה להם? 7. איפה הדמות קיבלה חינוך? 8. האם הדמות התחילה משפחה משל עצמה? 9. למה הדמות יוצאת להרפתקאות? 10. מהו הקוד המוסרי של הדמות? 11. האם יש לדמות שאיפות, מטרות בחיים? 12. ממה הדמות מפחדת? 13. מה הדמות אוהבת? 14. מה הדמות שונאת? 15. מה הדמות פשוט לא מצליחה לעשות? 16. איפה נולדה וגדלה הדמות? 17. מה התוכניות של הדמות לעתיד? 18. האם הדמות אי פעם התפרנסה ממשהו אחר? 19. באיזו דעה פוליטית/דת הדמות מאמינה? 20. מה האישיות של הדמות? 21. מה הדמות יודעת לעשות טוב? 22. מהו מקור שמה של הדמות? 23. מה עבר על הדמות מאז שהחלה לצאת להרפתקאות ועד היום? 24. מה קורה כיום לדמות? איכשהו הגעתי ל24 שאלות. . . .. 2. איך אתה אמור לדעת מה השעה כשאתה בתוך מבוך? הרגשה פנימית. (או להסתכל על השעון שיש לך על היד/פלאפון/מיקרוגל/צג מחשב ולדעת מה השעה, שלא ממש תעזור לדמות שלך בתוך המבוך ללא תחושה של זמן)

Soul Cake Duck

New member
תשובה: אז לא יודעים.

תאמין או לא, אנשים הסתדרו מצוין מזה עידן ועידנים גם מבלי לדעת בדיוק מה השעה, ואפילו בלי תפיסה של מושג השעות. אנשים קמו "עם הזריחה", נפגשו "בצהרי יום", שתו לשוכרה "עם רדת החשיכה" ופנו למשכבם "באישון ליל". באופן כללי, סביר להניח שדמות שחיה את רוב חייה באזור ללא שעונים לא תשתמש בשעות ודקות כדי לתאר כל פרק זמן שהוא. שה"מ, עם זאת, עשוי לרצות להשתמש במונחים האלה כדי להמחיש לשחקנים עצמם כמה זמן עבר (לאחר כחמש דקות של נסיונות אתם מוצאים לבסוף את המפתח..."

כן אבל יש מקומות

בלי אור(מבוך, ארמונות) שאי אפשר לדעת מתי צהרי היום ומתי חצות הליל ומתי לאכול, לשיון וכד'

BluePrint

New member
לשחקנים הפתרונים

לכל היצורים החיים יש מנגנון פנימי שאנו קוראים לו "שעון ביולוגי", שדואג למחזוריות השינה. אז יש אנשים עם "תקלות" באותו שעון פנימי, שהולכים לישון מוקדם בבוקר ומתעוררים אחרי הצהריים, או שמחזור העירנות\שינה שלהם ללא דפוס בכלל, אבל הם מעטים. נכחתי בהרצאה על שינה, בה המרצה הראה תוצאות מחקר שניתק אנשים מהעולם החיצון, והתוצאות הן שאנשים מתחילים "לאחר" כשאינם מודעים למעבר הימים. אנשים אינם שוכחים לישון, או שאינם מתעוררים. בסך הכל, בכל יום הם הולכים לישון כשעה מאוחר יותר, ולאט לאט "דוחפים" את היום שלהם לתוך היום הבא. (שעון ביולוגי של בן אדם סופר 25 שעות, go figure) לדעתי מותר לשה"ם להגיד לשחקנים שהם מרגישים עייפים, אבל זה לבטח לא יהיה נחוץ מהסיבה הפשוטה (בהנחה שהשחקנים לא חושבים שהם בסרט פעולה שצריך להגמר תוך שעתיים) שהם ירצו לנוח בעצמם לאחר 2-3 קרבות, או פעילות מאומצת אחרת. ואם הדמויות עוצרות למנוחה ארוכה לא בזמן לילה "רישמי". כשיקומו, לגביהן יתחיל יום חדש, ומעקב אחרי גרמי השמיים יהפוך מלא נחוץ למפריע. נושא האוכל הוא מיותר, אוכלים כשרעבים. נראה לי הוגן לבקש משה"ם להודיע על רעב כמו על תחושת עייפות.

למעלה