2 דברים

2 דברים

1.לפני כשנתיים נתגלתה אצלי בעיה בבלוטת התריס. טופלתי בכדורים ורודים שאינני זוכרת את שמם כאשר החפיסה היא חצי לבנה חצי ורודה אם אינני טועה ובכדורים לבנים בחודש הראשון כדי לייצב את הדופק. לפני כחצי שנה הפסקתי עם הכדורים ואני חוששת כי הבעיה חזרה. מאמצים קטנים כגון עלייה במדרגות או ריצה קצרה אך מהירה מתישים אותי. לפעמים ידי רועדות אני מרגישה שאני מזיעה יתר על המידה ואף הליכה שהיא בינונית גורמת לי להתנשף! אילו דברים יכולים להציע לי לפתרון המחלה שחזרה שוב? 2.בתוך 7 חודשים היו לי 11 או 12 דלקות בדרכי השתן כאשר ההפרש בינהם נע ביום יומיים לשבועיים ובזמן האחרון יומיים לאחר שסיימתי לקחת אנטיביוטיקה אני צריכה לקחת אותה שוב. אני שותה מיץ חמוציות בעבר נטלתי ויטמין C אני מתרוקנת לאחר קיום יחסי מין ואף שותפת בסבון אך אין זה עוזר לי! מה עושים?? אני לא רוצה לקחת אנטיביוטיקה אחרי כל פעם שאקיים יחסים.

צפנתי

New member
דלקת בדרכי השתן והיפר תיראיודיזם

הכי חשוב זה להשתין, אבל ככה טוב והרבה ובלחץ גבוה מיד אחרי יחסי מין בנרתיק. זה מוציא ושוטף את החיידקים מצינור השופכה, וזה המקור לרוב המוחץ של הדלקות בדרכי השתן אצל נשים, כלומר המקור הוא חיידקים שנדחסים לשופכה בזמן היחסים. אם אין מה להשתין, לקום ולשתות חצי ליטר מים, זה מאד חשוב! שלב ב': אם מתחילה צריבה עד שלושה ימים לאחר היחסים, להתחיל: לשתות-לשתות-לשתות-לשתות-לשתות-לשתות-לשתות-לשתות-לשתות-לשתות-לשתות-לשתות-לשתות-לשתות-לשתות-לשתות-לשתות-לשתות-לשתות-......ולשתות! ואז: להשתין-להשתין-להשתין-להשתין-להשתין-להשתין-להשתין-להשתין-להשתין-להשתין-להשתין-להשתין-להשתין-להשתין-להשתין-להשתין-!!!! השתן הדליל לא חביב על החיידקים והם לא משגשגים. זה נותן לגוף שהות לפתח נוגדנים ולהתגבר לבד. אחרי דלקות חוזרות ונשנות יצאתי מהבוץ בשיטה זו, הרופא שלי אישר לי לא לקחת אנטיביוטיקה ולהמשיך בשיטה זו כל עוד לא עולה החום. מרגע שהתחלתי בשיטה הזו הפסקתי בהדרגה עם הדלקות החמורות שדרשו אנטיביוטיקה, עד למצב שהיום אני לא לוקחת כבר מעל שלוש שנים, ולא שומעת מדלקות!! אם אתן רוצות להנות מיחסי מין בריאים במקום מאנטיביוטיקה כל החיים תנסו טיפול מרפא ומונע זה שהציל לי את חיי המין. בנות!! בהצלחה, ותעשו לעצמכן טובה אל תכנסו למעגל האנטיביוטיקה, שאולי עוזרת לנו באותו רגע אבל לא נותנת לגוף שום צאנס להתגבר על החיידק הזה בכוחות עצמו. אם נכנסתן זה הזמן לצאת בעזרת שתיה מרובה, כלומר בפעם הבאה שיש טיפ-טיפת התחלת צריבה להתחיל לשתות והרבה. אם גמרתם טיפול אנטיביוטי והכל בסדר, להוסיף ליטר-שניים ביום של נוזלים (תלוי כמה אתם מזיעים, ובמה עובדים) וככה לשמור על המצב הבריא. טיפ קטן ולא הכי קריטי: לא כדאי לשתות ממותק בסוכר כי: 1.זה לא בריא לכלום, 2. כי בכמויות הנוזלים הדרושות זה יוצא בסוף המון קלוריות, 3. כי נוכחות רבה של סוכר בגוף חביבה על החיידקים וזה לא מומלץ, בפרט בזמן דלקת. חס וחלילה אם יש מצב של חום, או הוראה אחרת מהרופא, לעשות מה שהוא אומר, ולא לראות את הפתרון הזה כפתרון פלא לדלקות מפותחות וחריפות, כי יש מצב של התחלת נזק לכליות או חשש לזה, וזה מחייב אנטיביוטיקה, שפותרת את הבעיה מהר, אך רק לטווח קצר, כאמור. מיץ חמוציות עזר לחנות הטבע לה שילמתי מאות שקלים, וכך גם תה עינבי הדוב ושאר קיסמי טבע. הקסם הוא מים, להתמיד, והרבה, ולא להפסיק אפילו יום אחד, ההחמרה יכולה להיות ביום אחד שלא שותים בו, שבועות ארוכים אחרי התחלת ארוע הזיהום (בד"כ יחסי מין בנרתיק). בעיניין בלוטת התריס, תעשי בירור ובדיקות דם עם אנדוקרינולוג (יש פה פורום כזה אפילו) האם זו דלקת שעשויה לעבור (אני מאד מקווה) או בעיה הורמונלית כרונית (גרייבס דיזיס) ואז תחליטי מה לעשות. לי הייתה דלקת קשה בבלוטה כסיבוך של שפעת, והתבטאה בפרופיל הורמונלי של יתר פעילות, אחרי מעקב בבדיקות דם ונטילת אספירין לשיכוך הדלקת זה עבר, בקרוב אצלך, אמן!!!

אשמח לקבל הפניה לפורום

מדובר בבעיה שלא נוצרה עקב מחלה זו דעתי שעברה וכנראה שחזרה שוב. הבנתי שיכול להיות שהיא גם גורמת לטשטוש בראיה? עין ימין שלי זזה קלות קדימה האם ברגע שהבעיה תפטר לא אזדקק שוב למשקפיים או שזה מה יש?

צפנתי

New member
טוב.........

זה לא בעיה למצוא פורומים,פשוט פותחים את האות אלף ברשימת הקהילות, ומוצאים (זה מסודר כמו מילון, בסדר אלפא-ביתי, אנדוקרינולוגיה. אם יש לך עוד בעיות בחיים ואת רוצה תשובה בפורומים מתאימים, תעשי חיפוש כללי, כלומר בכל הפורומים, לפי מילת מפתח שקשורה לבעיה, למשל, בעיה עם החתול, תכתבי חתול ובטח תגיעי בין השאר לפורום חתולים בתוצאות החיפוש, וכו'... ולאיבחון שלך עם הבלוטה: גם אם הבעיה לא נוצרה ממחלה, היא עצמה מוגדרת כמחלה, ופוגעת בגופך ובאיכות חייך, מכאן שצריך לראות רופא מומחה, ואין שום החלטות כאלה לבד. בשביל זה, תודה לאל, יש רופאים. דרך אגב, האפשרות שהבלוטה חולה היא ה"טובה" יותר, כי כשהפרזיט מושמד (בד"כ וירוס) אז מבריאים לחלוטין (כמו שקרה אצלי). אם היה "סתם" היפר תיארודיזם ללא סיבה, אז זו בד"כ בעיה כרונית, ודינך לסבול ממנו כל חייך, אבל כמובן יש טיפול להקל גם על זה. בכל מקרה, אל תסמכי על עצמך ועלי, גשי לרופא מומחה וטפלי בעצמך. בקשר לעיניים, אני לא יודעת, גשי לרופא והתייעצי, לפני שח"ח יהיה נזק או משהו....אין לי מושג. לרופא!!! ולבריאותך.....כל טוב!!

0 אור 0

New member
בעיות אנדוקריניות

לא מטופלות עלולות לגרום גם לנזקים שקשה עד בלתי אפשרי להפטר מהם אחר כך. גם הדלקות בדרכי השתן וגם הבעיות בעיניים כולן נובעות מחוסר האיזון שבו את נמצאת. אני ממליצה לך לחזור לטיפול אצל רופא מומחה, אך בנוסף להתחיל לשלב שיטה אלטרנטיבית. השיטה אותה אני מכירה טוב ביותר - רפלקסולוגיה - תספק תמיכה לטיפול הרפואי, ותסייע לזרז אותו ובסופו של דבר אף להקטין את הצורך בטיפול תרופתי (כמובן רק בתאום עם הרופא המטפל). אני מאמינה שרוב השיטות המיוצגות פה בפורום יכולות לעזור לך במידה לא פחות טובה.

מוטימוט

New member
דלקות חוזרות בשלפוחית השתן

שלום לכולם מלבד כל מה שנאמר לגבי מניעה ואורח חיים-יפה וטוב אך לא מספיק. יש כאן מצב שמצריך התערבות רפואית עמוקה. לשיטתי, דיקור סיני בשילוב צמחי מרפא יכול לטפל בעיה אקוטית וכרונית (למניעה). עצתי הטובה ביותר - פני למטפל בקופ"ח הקרובה לביתך וטפלי בעצמך הטיפול תמיד במקביל לטיפול אצל רופא. בברכה מוטי צ'חנובר

צפנתי

New member
אני יודעת ש-1 זה לא מדגם, אבל אני

יצאתי מכל המעגל האנטיביוטי רק ע"י אורח חיים נכון, והדלקת בבלוטת התריס עברה לי מעצמה, כנראה שהיא גם קרתה בגלל שיצאתי לעבודת שטח קשה בעודי חולה בשפעת עם חום, בגלל אילוצי עונת המחקר.

SideKick

New member
מהו אורח חיים נכון?

לדעתי - אורח חיים נכון הוא המטרה. ולכן משפט כמו זה שאמרת - "אורח חיים זה יפה, אך לא מספיק", אינו רלוונטי.

מוטימוט

New member
מה הצעתך? מדיטצית אום?!

כשאני כותב אורח חיים נכון ע"מ למנוע דלקות הכוונה ל: שתייה מרובה, חמוציות, היגיינה, השתנה רבה וכו'. הפונה ציינה שהיא "מקפידה על הכל אך עדיין סובלת מדלקות חוזרות בדרכי השתן" מסתבר, שאורח חיים עוזר אך לא מספיק. לדעתי דיקור וצמחי מרפא עשויים לעזור. בברכה מוטי

SideKick

New member
בוא נעשה סדר...

שתי נשים סיפרו כאן על נושא הדלקות. אחת מדווחת בלשון הווה, השנייה בלשון עבר (בזכות אורח חיים נכון). ובאשר למדיטציית אום - אולי. לא ניסיתי, אבל נשמע לא רע. אנשים רבים חושבים שאורח חיים נכון הוא רק מה שאני מכניס/ה לעצמי לתוך הפה. ואני מאוד מאוד מאוד לא מסכימה. אורח חיים נכון הוא מה שנכנס לתוך הפה, אבל גם מה שאנחנו עושים עם הגוף שלנו. כל צמחי המרפא שבעולם לא יעזרו לאדם אשר לא זז נכון בחייו.

למעלה