2 בעיות

2 בעיות

שלום. בתנו המקסימה בת שנה ועשרה חודשים. נתקלנו בשתי בעיות ללא פתרון: 1. מתעקשת לצחצח שיניים בעצמה. יש לה כבר את כל השינים אבל כמה שניסינו להסביר לה איך צריך לעשות זאת היא רק מתמקדת בלאכול את המשחה. איך לשכנע אותה לתת לנו ללמד או לצחצח לה? 2. מלפני כחודש (טרם הכנסה לגן) החלה להיות ביישנית מאוד. אפילו מפני אנשים מוכרים ואהובים שרואה מדי שבוע שפעם היתה רצה אליהם. היא קוברת את הראש שלה בין הברכיים שלי ונשארת כך כרבע שעה. כאשר הולכים לגן כל אדם שעובר או ילד היא מיד מסתתרת מאחורי או אפילו מאחורי המרפק של עצמה. האם ומה אני צריכה לעשות? כיצד לעודד אותה?

2 תשובות ../images/Emo13.gif

1. עד גיל 6 רופאי השיניים ממליצים לצחצח לילדים את השיניים ולא לתת להם לצחצח בעצמם. אפשר, כמובן, לתת לה לצחצח לבד אבל לא במקום אלא בנוסף לצחצוח שלכם. זה אחד הדברים שאני לא מוותרת עליהם, ולא ממש משנה כמה התנגדות יש. כשהיא תבין שככה זה ואין לה ברירה, היא תתן לך לצחצח לה ללא קושי. 2. הביישנות הזו נורמלית ומתאימה לגיל, והיא תעבור בעצמה. לא הייתי עושה כלום ולא מנסה לעודד. תני לה ליצור קשר עם הסביבה בקצב שלה ולהתחבק איתך כשהיא צריכה.

Yifatule

New member
תשובות

1. גם אצלנו הוא מצחצח בעצמו, בין מצחצח לאוכל את המשחה, אנחנו מקציבים לו זמן ואחרי זה אמא או אבא מצחצחים לו. 2. זה נורמלי, אין מה לעשות רק לזרום עם הילדה, לדעתי.

מצחצחים עם משחה בגיל הזה?

מנצ"לשת... אנחנו מצחצחים רק עם מים (בן שנה ו-8). אמרו לנו להתחיל עם משחה רק מגיל 3 או משהו כזה, כי עד אז הם לא מסוגלים להחזיק את המשחה בפה בלי לבלוע. אין דברים בגו?

lilend

New member
אני מצחצחת עם משחה של וולדה שאין בה פלואוריד

והיא מותרת לשימוש גם לפני גיל 3. אני שמה ממש ממש טיפה על המברשת.

Yifatule

New member
עם משחה

אנחנו מצחצחים עם משחה של קולגייט לפעוטות, אבל אני חושבת שרשום עליה מגיל שנתיים. אני כבר לא זוכרת מה היה לפני...

misspie

New member
אצלנו הייתה תקופה שהיא רצתה לצחצח לבד

הפתרון שלי היה להשתמש בשתי מברשות, כשאחת הייתה אצלה ובין "הצחצוחים שלה" הצלחתי אני לצחצח לה. לאחרונה היא כבר לא מתעקשת לצחצח לבד, אז יותר קל.

למעלה