2 בעיות קומפילציה

2 בעיות קומפילציה

מה הבעיות קומפילציה האלו שמופיעות לי ב-c++? למישהו יש מושג? undeclared identifier redefinition; different type modifiers שתיהן על אותה פונקציית void שעשיתי. תודה מראש, בתוש

HaRmosh

New member
ממבט ראשון,

השגיאה הראשונה נובעת מכך שהשתמשת במשתנה שלא הצהרת עליו, והשניה נובעת מהצהרה על אותו משתנה פעמיים בתוך אותו תחום (Scope). אם תצרפי קוד, מן הסתם יהיה יותר קל לעזור לך.

הצלחתי לעלות על הטעות

אבל זה פשוט מטורף!! אני עובדת עם איזה 8 פונקציות בקובץ ה"main" שלי. את כל הפונקציות שמתי בתחילת הקובץ, כמו שצריך. (הטעויות נבעו כיוון שהוא לא הכיר פונקציות שהוגדרו מתחת לפונקציה הנוכחית- אז העליתי חלק ובאמת חלק ניכר הסתדר) אבל... בגלל שזו תוכנה שאמורה לעבוד עם תפריטים, ותתי תפריטים (ועוד תתי תפריטים)- צריך להיות כל הזמן אופציה של חזרה אחורה או קדימה- כלומר, כמעט בכל פונקציה אני משתמשת גם באחרות. מה אני עושה? זה מעמיד אותי בפני מצב בלתי אפשרי כי יוצא שכל פונקציה צריכה להיות לפני אחרת אבל גם האחרת צריכה להיות לפניה... מקווה שהבנתם. יש פתרונות? רעיונות? משהו? תודה רבה בתוש (נ.ב. הייתי מצרפת את התוכנית אבל היא א-ר-ו-כ-ה נורא, ואתם תשתעממו...)

מה עושים? מתפעלים ../images/Emo3.gif

פשוט תצהירי על הפונקציות ואז כולם יכירו אותן. לדוגמה :
void stam(); void main() { //implementaion...... } void stam() { //implementaion...... // more implementation... }​
כאן הצהרנו על הפונקציה stam .

ואוו... ../images/Emo13.gif

הזכרת לי את תחילת הלימודי תכנות שלי. (איך שכחתי כזה דבר?
) אלפי תודות, וערב קסום:) בתוש

gmorphus

New member
אני אגיד לך

הבעיה הראשונה מקורה בשורה 34 בקוד שלך. אם תוסיף שם את האותיות lame זה יסתדר. הבעיה השנייה זה בגלל ש... טוב אני אפסיק עם הציניות, אבל איך אנחנו יכולים לעזור לך אם אתה לא מראה לנו איפה הבעיה? מה שכן אני יכול להגיד לך, זה שהבעיה הראשונה (udeclared...) נובעת מכך שניסית להשתמש במשתנה שלא הצהרת עליו כראוי. הבעיה השנייה נובעת מכך שניסית להצהיר שוב על משתנה שכבר הצהרת עליו. אם תוסיף את הקוד שלך, ואת השורות עליהן הקומפיילר מדבר נוכל לעזור לך הרבה יותר.

תודה,

אני משערת שלזה הקומפיילר באמת התכוון... אבל הבעיה רק החמירה. אשמח אם יש לך אולי פיתרון לבעיה הנוכחית שלי. נ.ב. אני בת

למעלה