2 בעיות בDELL INSPIRON 1525

RozwareZ

New member
2 בעיות בDELL INSPIRON 1525

רק קיבלתי את המחשב ויש 2 דברים שלא מסתדרים לי 1 המנורה מצד שמאל של הבטרייה לא דולקת לי, המחשב טעון לגמרי אז אולי היא לא צריכה להיות דלוקה זה אני לא כל כך יודע מתי היא צריכה לדלוק? רק שהוא ריק? או גם כשהוא מלא? ועוד בעייה, כשהוא זז לפעמים מופיע לי בסטטוס בר, הודעה כזאת לשנייה של USB וV ירוק עלייה כיאלו שהוא קלט את החיבור USB או משהו כזה, אפילו שלא מחובר שום חיבור USB, למה זה? אולי הUSB מקובע לא מספיק חזק?

DRDRO

New member
../images/Emo207.gif הבדל של 2000 ש"ח ב DELL Inspiron 1720

אותו מחשב בדיוק, בהבדל של אחד בא עם 2 דיסקים קשיחים והשני רק עם אחד [ הפרש מוצדק: 300 ש"ח ] השני בא עם כרטיס מסך עם 256 MB במקום 128 [ הפרש מוצדק - 200 ש"ח ] ההבדל במחיר: 1600 ש"ח ועכשיו לשאלה: עד כמה יש הבדל בXP בין 128 ל 256 ? השוואת מחיר: http://www.buycenter.co.il/Product.asp?Pid=IN-RD09-2204&Cat2Cat1ID=7233&Cat2ID=9759&aff=Zap&lang=he

Rockem

New member
אבל למה ?

הוא שואל שאלה בשביל מה לשרשר שאלה שבכלל לא קשורה ?

יאיר B

New member
1. לא נהוג לשרשר בפורומים טכניים. זה עושה

בלאגן בשרשורים. 2. יש עוד הבדל אחד (שלדעתי הוא חשוב): הרזולוציה של המסך (בדגם היקר יותר היא גבוהה יותר, צריך להתנסות כדי לראות איך אותיות נראות על מסך 17" עם רזולוציה כזאת). 3. ההפרשי מחירים המוצדקים שלך הם לא ריאליים. לגבי הדיסקים הקשיחים: מוזר לי שאין הבדל במשקל ביניהם. אני לא יודע אם יש בו מקום לשני דיסקים בפועל או שיש איזה פטנט שמכניסים לתוך דיסק אחד שניים (לא ראיתי מחשב 17" מפורק). לגבי כרטיס המסך - ה-6800 הוא כרטיס מאוד יקר (אני מאמין שההפרש הוא קרוב ל-1000 ש"ח בין הכרטיסים). אל תשווה מחירים של כרטיסים בשולחניים - אין שום קשר. 4. שוק המחשבים לא נמצא תחת פיקוח ממשלתי למחירים. כל אחד לוקח כמה שהוא רוצה. 5. למערכת הפעלה XP אין שום צורך בזיכרון יעודי לכרטיס המסך (בשולחני שלי היא עובדת על כרטיס בן 5 שנים, מוקצות לה 16MB - שיתופי ועובדת יופי).

DRDRO

New member
תודה, עם XP לא צריכה זיכרון יעודי

אז יכול להיות שמספיק לי הדגם הפשוט יותר, ואז השאלה היא אם אכן אין עדיפות כלשהי כשמדובר בהרצת וידאו בהיי דפינישן ? מה בכלל היתרונות של כרטיס המסך 6800 ? רק למשחקים ? כי משחקים לא ירוצו לי על המחשב הזה,,, ולגבי הדיסק השני, זה מחשב 17 אינץ, ויש בו מקום ל2 דיסקים בשני הדגמים, באחד מגיע דיסק נוסף ובשני לא המשקל שלהם לא רחוק אחד מהשני,,, כי כמה כבר שוקל דיסק 2.5

יאיר B

New member
גם ויסטה לא צריכה זיכרון יעודי.

אני עובד עם ויסטה (אצלי זה ביסיק אבל ראיתי גם את הפרימיום) על כרטיס מסך X3100 של אינטל בלי בעיות. בעיקרון מערכת הפעלה לא צריכה זיכרון לכרטיס מסך. הזיכרון הזה נדרש כאשר מדובר בתלת ממד. כנ"ל לגבי כרטיסי מסך חזקים - השימושים העיקריים שלהם זה למשחקים (או כל דבר אחר שדורש תלת ממד: עיבוד של מודלים גרפיים דברים מהסוג הזה). לצםייה בסרטים על הנייד אין חשיבות לכרטיס המסך (אולי ליציאות אם אתה רוצה לחבר אותו למקום מיוחד). דיסק קשיח של 160GB שוקל בערך 150 גרם (שקלתי עבורך
)

RozwareZ

New member
אני התלבטתי מאוד בין המחשבים האלה

ופה ההבדל הוא בהנחה שאתה בונה את המחשב מDELL.COM אותו דבר יוצא לך הבדל של בערך 100 דולר בלי TAX ככה שיוצא לך הבדל של נגיד 150 דולר בכולל בניהם

יאיר B

New member
כדאי שמי שיש לו את המחשב יגיב, אבל באופן כללי

ברוב המחשבים שאני פגשתי עד היום הנורה של הסוללה נדלקה כאשר הסוללה הייתה בטעינה. היא כבתה כאשר הסוללה התמלאה (בחלק מהמחשבים יש היבהוב של הנורה כאשר הסוללה מגיעה כמעט לריקון מלא כדי לאותת למשתמש - תיזהר! הסוללה הולכת להיגמר!). כשהוא זז - מי זז? המחשב? למה אתה מזיז את המחשב כשהוא עובד?

RozwareZ

New member
כי זה לפטופ הוא זז לפעמים קצת, אבל הבנתי מה

היה הבעייה של זה, זה היה מהסלוט של הSD סידרתי את זה, העניין עם המנורה עדיין לא ברור לי כל כך זאת אומרת שזה שהיא לא דולקת אומר בעצם שהוא מלא?

יאיר B

New member
אצלי בשלושה מחשבים - מנורה כבויה אומרת

שהסוללה טעונה. תעשה ניסיון: תנתק את החשמל מהמחשב, שיעבוד על הסוללה. אחרי שעה נגיד, תחבר שוב את החשמל. הסוללה צריכה להיכנס למצב טעינה ואז הנורה צריכה להידלק. אם זה עובד כמו ברוב הניידים, אחרי כשעה (או אולי פחות) הנורה תכבה ותוכל לבדוק בסמל של הסוללה ליד השעון אם הסוללה אכן טעונה.

RozwareZ

New member
רעיון טוב אני אנסה, ועוד שאלה של צעיר ניידים

חבר שלי קנה לאחרונה גם נייד, וכשהוא מנסה להגדיל את הסרט בYOU TUBE זה פשוט מראה לו מסך שחור וממשיך לנגן את הסרט פשוט הוא לא רואה כלום יש לי את אותה הבעייה, אז אני אניח שזה משהו מוכר, איך מסדרים את זה?

RoyBO

New member
בדל יש שלוש נורות

1. נורת טעינה - מציינת שיש טעינה כי הסוללה לא מלאה, כאשר מגיעה הסוללה ל100 אחוז היא נכבית. 2. נורת עבודה- מציינת שהמחשב עובד (לא משנה אם זה על סוללה או על חשמל). 3. נורת HD- מציינת עבודת הדיסק הקשיח.

למעלה