2 ביצים

Flor27

New member
2 ביצים

אני מכינה שקשוקה בצהריים מ2 ביצים 4 עגבניות וכף שמן וזה ממש משביע אותי!
השאלה שלי היא האם ב-2 ביצים יש מספיק חלבון מבחינת הצריכה היומית? ואם לא אז
כיצד מומלץ להוסיף עוד חלבון לצריכה היומים (בהתחשב שהשקשוקה זאת הארוחה הגדולה שלי בצהריים)

אבו זקן

New member
ממש לא

בשתי ביצים יש משהו כמו 20 גרם חלבון במקרה הטוב, והכמות שאת צריכה היא בערך גרם אחד לכל ק"ג משקל גוף (ואם את פעילה מאד אז יותר). בנוסף לביצים בשר, דגים, מוצרי חלב וקטניות הם מקורות חלבון טובים.

רוב הזמן נח

Well-known member
בכל ביצה יש בערך 6 גרם חלבון.

שלוש בלבן ושלוש בצהוב. זה בערך כי יש ביצים יותר גדולות ויש יותר קטנות.

בשתי ביצים יש בערך 12 גרם חלבון.
אז ב- 4 ביצים יש בערך קצת מעל 20 גרם חלבון שזה טוב לארוחה אחת.

תשובה

חלבון נמצא בהרבה מזונות בכמויות משתנות אפילו בלחם שאת אוכלת אבל יש לקחת בחשבון ששתי ביצים מספקות רק כ-14 גרם חלבון, אדם במשקל 60 ק"ג לצורך הדוגמא שאינו פעיל גופנית זקוק לכ-50 גרם חלבון ומכאן את יכולה להבין שאת די רחוקה מהיעד. מקורות נוספים לחלבון בתזונה: קטניות (עדשים, שעועית יבשה, אפונה, גרגרי חומוס, פול), סויה ומוצריה, מוצרי חלב, עוף, דגים ובשר. כמו כן יש חלבון גם באגוזים, טחינה וממרח חומוס. הכמות הנדרשת תלויה במשקל שלך ובצריכת המזון הכללית שלך במהלך היום.

Flor27

New member
תודה רבה
והמשך שאלה

אז אפשר להניח שאני מקבלת מספיק חלבונים בתזונה במשך היום? במידה ואני אוכלת גם יוגורט וכד'..?
אני לא מרעיבה את עצמי, אבל אני גם רוצה לדעת שאני לא גורמת נזק

היות ואני עושה דיאטה חלבונים עכשיו אני

עושה לארוחת בוקר חביתה משניי ביצים קטנות עם הרבה ירק כמו בצל ירוק מעט פטרוזליה ונענע ומעל שמה פרוסה של גבינה צהובה מ-9% שומן..או גבינה מלוחה ..מאד משביע וטעים ואחרי הצוהריים אוכלת חזה עוף מוקפץ או דגים עם סלט גדול.בלילה יוגרוט בלי פרי.......

למעלה