2 אלוהים

2 אלוהים

איך אני אוהב שאנשים מאמינים אומרים משהו בסגנון שיכול להיות משהו שמרוב שהוא גדול אתה לא תבין אותו נכון .... אז ככה זה אלוהים אז ניתן להחזיר באותה המטבע הרי האמונה היהודית כמונותאיסטית שוללת כיום של 2 אלים אז ניתן לומר נכון שיכול להיות משהו שהוא מעליך ולא תבין אותו כי הוא נעלה מאוד אז הוא מחייך בחשיבה שאתה התחלת להאמין אז אתה אומר תוכיח שאין 2 אלוהים ואם אתה אומר שאין עוד אלוהים אז אתה לא קולט את הגדולה שלו שמרוב שהיא גדולה היא נסתרת מעינך השיטה הכי טובה לדעתי בקטע הזה זה להחזיר באותה המטבע או שהוא אומר תוכיח שאין אלוהים אני אומר תוכיח שאין למעלה בשמיים פיל בלתי נראה :)

dean4

New member
אכן..

שלום לך שפל ונבל (האם השם אומר משהו? מקווה שלא).. ברוך הבא לפורום אתאיזם! תשובתך אכן יכולה להוריד כמה נודניקים מתחילים מעליך, אך לא כך עם אדם מאומן נחוש ועיוור למציאות כגון אמנון יצחק (מטיף ומחזיר בתשובה ידוע) הוא עבר קורס החזרה בתשובה בארגון נטעים ושכלל את שיטותיו ממפגשים עם חילונים אקראיים, כאלה שלא ביקרו מימיהם באתר 'חופש' ולדוגמא או הרגש שלהם היה מחובר ליהדות במקום חולשה שאמנון יצחק היה יכול לתפוס חזק. אז אם אתה רוצה באמת לסלק ממך אנשים שמכריחים אותך לחיות על פי תכתיביהם, ולא על פי החופש המצפוני שלך, ההיתי מייעץ לך לראות ברחבי האינטרנט עוד כמה דרכים לסלק ממך אנשים כדוגמאתם, ולאו דווקא להסתמך על שיטה אחת. כול טוב לך, ושבת נעימה!

אמר נבל בליבו, אין אלוהים;

אמר נבל בליבו, אין אלוהים; השחיתו, התעיבו עלילה- אין עושה-טוב לא יכול להיות שני אלוקים כי האלוקים שלנו הוא כל יכול ואם היה עוד אלוקים אז הם היה מנסה להגביל את האלוקים השני ואם הוא היה מגביל אותו אז האלוקים הראשון לא היה כל יכול ואם הוא לא היה מצליח להגביל אותו אז הוא לא היה כל יכול מוכרח שיהיה אלוקים אחד שהוא כל יכול "א,א יסוד היסודות ועמוד החכמות, לידע שיש שם מצוי ראשון. והוא ממציא כל הנמצא; וכל הנמצאים מן שמיים וארץ ומה ביניהם, לא נמצאו אלא מאמיתת הימצאו. [ב] ואם יעלה על הדעת שהוא אינו מצוי, אין דבר אחר יכול להימצאות. [ג] ואם יעלה על הדעת שאין כל הנמצאים מלבדו מצויים, הוא לבדו יהיה מצוי ולא ייבטל הוא לביטולם: שכל הנמצאים צריכין לו; והוא ברוך הוא אינו צריך להם, ולא לאחד מהם. א,ב לפיכך אין אמיתתו כאמיתת אחד מהם. [ד] הוא שהנביא אומר "וה' אלוהים אמת" (ירמיהו י,י)--הוא לבדו האמת, ואין לאחר אמת כאמיתו. והוא שהתורה אומרת "אין עוד, מלבדו" (דברים ד,לה), כלומר אין שם מצוי אמת מלבדו כמותו. א,ג [ה] המצוי הזה--הוא אלוה העולם, אדון כל הארץ. והוא המנהיג הגלגל בכוח שאין לו קץ ותכלית, בכוח שאין לו הפסק, שהגלגל סובב תמיד, ואי אפשר שיסוב בלא מסבב; והוא ברוך הוא המסבב אותו, בלא יד ולא גוף "

L7

New member
אלוהים כל יכול שולט בשטן.

ומכיוון שאלוהים שולט בכול, הרי גם הוא השטן. כמו שיצר הרע הוא חלק בלתי נפרד מהאדם. הרבה נסיונות מגוחכים נערכו להוריד את אחריות אלוהים מהרוע והרשעות, אך מה לא עושים כדי למכור את סיפורי ההבל של הדת..........

Dark Muse

New member
לפי האמונה...

שטן הוא מלאך של אלוהים... שטן מלשון שטנ = שנאה יש אומרים גם כי מלשון של משוטט כי הוא נהג לשוטט בארץ (איוב) אם נגיד יש אלוהים אז השטן אמור לשבת איתו בישיבות עם המלאכים (חחחח כמה שזה נשמע דפוק)

neko

New member
ביהדות השטן הוא שליח האל, רק

בנצרות התחיל הקטע הזה של שטן ככוח מול אלוהים וה"אנטי-קרייסט" מול ישו. בכלל דת פאגאנית לגמרי שמסתתרת תחת מסווה של מונותאיזם.

גוססי

New member
שטויות. ברור שיש הרבה אלים

אפילו היהדות אומרת "מי כמוך באלים", ומכאן ברור שיש הרבה אלים ואלוהים הוא לכל היותר האל הראשי.

neko

New member
לא, במקור האלוהים של היהודים נתפס

כאל אחד בינות רבים. ניתן לראות את השינוי בתפיסה לאורך התנ"ך, מאל בעל פנים, ידיים, תווים ומתחרים, אל שמוכיח עצמו אל מול אלילים יריבים, לאל היחיד, המסתיר פניו ולא שועה לעמו.

זה תאור להראות כמה גדול אלוקים

אלוקים אחד ושמו אחד " אני יהוה ואין עוד, זולתי אין אלוהים; אאזרך, ולא ידעתני. ו למען יידעו, ממזרח-שמש וממערבה, כי-אפס, בלעדיי: אני יהוה, ואין עוד. ז יוצר אור ובורא חושך, עושה שלום ובורא רע; אני יהוה, עושה כל-אלה"

neko

New member
כפי שחשבתי, לא מהתורה.

זוהי ההתייחסות הראשונה בתנ"ך לאלוהים כאל יחיד?

בבקשה

"ה' אלוהינו, ה' אחד" (דברים ו,ד)." "וידעת היום, והשבת אל-לבבך, כי יהוה הוא האלהים, בשמים ממעל ועל-הארץ מתחת: אין, עוד. "

Philosopher

New member
אני לא מאמינה ../images/Emo12.gif

מצאתי מישהו עם אותו סגנון מחשבה כמו שלי. שמישהו יצבוט אותי.

למעלה