2‏ שאלות

ehofi1

New member
2‏ שאלות

שלום.רציתי לשאול 2 שאלות. 1.דתיים מזכיירם לפעמים אחרי שם של צדיק מסוים את ראשי התיבות זי"ע כלומר זכותו יגן עלינו,האם יש סיבה שזב לא זכותו תגן עלינו(שהרי זכות זה לשון נקבה עד כמה שאני מבין) או שהדתיים פשוט טועים בכך? 2.אני ממש רוצה איזשהו ספר שמסביר על כל מיני כללי דקדוק ברמה יותר מעמיקה ממה שלומדים בתיכון.ממש קצת מהכל,היסטוריה של השפה,מקורות של מילים וביטויים,דקדוק מבחינת ניקוד,דקדוק בכלליות...אין לי מושג אם קיים ספר כזה או כמה ספרים בנושאים דומים לנושא ולכן מאוד אשמח אם תוכלו להמליץ לי על ספר כזה. תודה מראש!

לגבי 1

בלשון חז"ל המילה "זכות" מינהּ נקבה ועל פי זאת נקבע התקן בלשון ימינו, אך בחלק מספרות ימי הביניים מינהּ זכר. ומכיוון שהצירוף שהזכרת מקורו בספרות תקופת הביניים, רגילים להוֹתירו על כנו ולא לשנות את המין לפי הנהוג בלשון ימינו.

daviduuu

New member
ולגבי 2,

אני מכיר ספר אחד שעונה על מה שאת מבקשת, אך כבר מעתה אומר לך שחלק מתוכו נועד לתלמידי תיכון ברמה גבוהה, וגם כיום הוא לא הכי מעודכן ומושלם. אך בכל זאת תוכו אכלי וקליפתו זרקי. הספר נקרא "פרקי לשוננו" וכתב אותו מרדכי רוזן (כיום ד"ר). לספר זה יש שני חלקים. בחלק הראשון תורת ההגה והצורות. ובחלק השני תורת התחביר ותולדות הלשון. שני ספרים אלה, קשים היום להשגה, אך הצלחתי להשיג אותם. ---- הספרים החדשים שראיתי די רדודים מבחינות אלה שהזכרת, ועוסקות בעיקר בנצרך לבחינות הבגרות שזה לא כל כך הרבה ביחס לאז. אשמח להכיר ספרים מלאי תוכן מעודכנים.

למעלה