1967...

גל ים..

New member
1967...

1967 שנה מוזרה כן מביטה באלבום התמונות העומד על האיצטבה הגדולה נולדתי כבר היתה פה מדינה.. אמא מחבקת ואבא שולח חיוך וזורק על הדרך קריצה... 1967 נשמע נורא רחוק לילדי שלי ששואל אמא זה נשמע כמו לפני מאה שנה.. מצחיק לפעמים מרגישה כמו בת מאה פחות שישים וחמש שנה ולפעמים מרגישה בת מאה ועוד עשרה.. 1967 אלבום תמונות מצהיב ישן מלחמה מתחילה ואני בידי סבא עם מוצץ ישנה בערסל... וכאילו כלום לא עצר מלכת שנה רודפת שנה 1967 נסגרת ופורצת מלחמה חדשה... והנה עוד תמונה נדמה שזו אני בעוד מלחמה אך לא זו בתי הקטנה עם מסכה לא של פורים עוד מלחמה פורצת והיא שם תינוקת זעירה עם חיוך גדול על הפנים.. 1967 ילדי ששת הימים 1973 ילדי יום הכיפורים 1983 ילדי מלחמת לבנון 1991 מלחמת המפרץ ואין עדיין שום פתרון.... ילדי שנות האלפיים פיגועים רצחניים... עוד מבט חטוף על אלבום התמונות המצהיב על האיצטבה ואני שם קטנטונת עם חלום ותקווה... ואבא שר רק שיר אחד קטן אני מבטיח לך ילדה קטנה שלי שזו תהיה המלחמה האחרונה ואני מביטה בילדתי ושואלת מה אומר לך בתי בעוד עשרים שנה?? שהבטחנו יונה עלה של זית הבטחנו שלום בבית הבטחנו פרחים ופריחות הבטחנו לקיים הבטחות הבטחנו שלום..... גל

הצלחת לצמרר אותי.....

ולהזכיר לי...שעוד מעט אני מזדקנת בעוד שנה...... נולדתי אחרי המלחמה ההיא, אמא שלי היתה אחות וגוייסה למלחמה כשאני בתוכה. נולדתי....וכולם פחדו שרעש הפגזים פגע בי. אבל אני כאן...... זוכרת את הקטיושות של מלחמת יום כיפור זוכרת איך התחבאתי מתחת למיטה.... זוכרת איך אמא ברחה עם 3 ילדים קטנים מהתופת ההיא בלי בעל שגוייס למעל 6 חודשים..... ורועדת כולי מפחד על הימים הבאים....בהם אני אמא ולא מסוגלת לחשוב על הדרך בה אסביר לבנותיי שיש מלחמה וצריך לברוח.......שוב.

גל ים..

New member
באותה ההזדמנות אביא את האני מאשים

אתה שמכרת את הצפון לחיזבאללה לערפאת ולנסראללה .... אתה שמכרת אותנו לפלשתינאים .... = תנו להם רובים זה בסדר!! אתה שמכרת את המדינה שעליה נלחמת ואהבת ולו רק בגלל איזה ג´וק שנקרא שלום...והיית בדעה צלולה ונחוש לעשות ככל העולה על רוחך ודעתך על מנת לדבר עם ערפאת הרוצח המתועב ואחראי על כל פעולות ההרג והרצח בידיעה ברורה כשידעת שערפאת לעולם לא יניח שיהיה פה שלום ... אתה שידעת שהמתאבדים יכו בנו שוק על ירך וגם ראית את זה ושתקת ואחריך אהוד ברק שראה את הלינ´ץ ברמאללה ושתק.. ופרס ראה את פעולת ענבי זעם שהביאה למה בדיוק.???נכון אנשי הצפון לא חוטפים קטיושות עכשיו אבל הם מקבלים מפגעים מקריית שמונה ועד באר שבע בדרוםםםםםםם!!! אתה ידעת ושתקת!! פרס ידע ושתק!!! אהוד ברק ידע ושתק!! ופואד רואה ומנסה לעשות משהו אבל קולו חלוש ורפה ...ושרון פשוט מובל כצאן לטבח על ידי האמריקאים שמנסים לשלוט בנו פה כמו שעשו האנגליים לפני חמישים שנה... אז לא מדליקה לך נרות לא שרה בכיכר ... וגם לא אומרת דבר וחצי דבר ... כי ידעת ושתקת והיה לך תמיכה של המעצמה מספר אחת בעולם והיא ארצות הברית עם קליטנון שאהב אותך..ותמך ויכולת להלחם בערפאת וצבא המתאבדים שלו אבל שתקת!!! נכון נרצחת על ידי אדם שהיה מוסת על ידי המון אנשים ...יגאל עמיר היה רק הכלי נשק או ההדק לא יותר מכך...אבל מאחורי יגאל עמיר היו אלפים שרצו במותך..אז קמו להם כל הייפי נפש ואמרו איך ומה קרה?? אבל האם בליבם פנימה לא רצו במותך?? הרי מתחת לביתך הם היו זועקים רוצח...והיית כזה עם דם של ילדינו על ידיך.. לא מאמינה בדרך הרצח אבל היית צריך לקום וללכת או לפחות להלחם עד חורמה בערפאת ושותפיו שרצחו וטבחו בנו... הדרך שלך היתה גרועה לעם ישראל והיא גם הדרך שמביאה אותנו לאבדון... מצטערת רבין שנרצחת כי היית אולי טפש מלהבין שבחרת בדרך הלא נכונה.... מצטערת שיהודי הרג אותך כי אח אל אח אסור לו שיושיט ידו למלחמה... מצטערת שאינך רואה את ילדיך ונכדיך גדלים ... אבל אני גם מצטערת שעשית עבורי את כל הטעויות האפשרויות ובכך גרמת לרבים למות איתך.. תהיה מנוחתך עדן ונפשך תהיה צרורה בצרור החיים יום טוב ישראל ולך ט´ מאחלת שבת מקסימה והמשיכי לגדל את ילדייך באהבה והמון חום.. מאחת שבדיוק שם איתך.. גל

טוב שיש את מי להאשים...

במה שכתבת יש אי אלו אי-דיוקים אבל אין לי חשק להתעסק בזה... צמרמורת לא הבאת לי... סתם בחילה... גם אני מצטער ... בשבילך...

הצופה.

New member
אי אלו דיוקים?

יעני הרוב נכון?.. ויש כמה טעויות וזה גרם לך לבחילה? יו כמה שאתה פדאנט.

משהו לחימום הקנה...../images/Emo13.gif

שקית הקאה
אופן השימוש- הוצא כל מה שבקרבך אל השקית. וודא שלא השארת דבר במעייך (אם נשאר משהו בפיך ברך "שהכל" ובלע) קפל את השקית היטב!
איחסון- מבלי שחברך ירגיש (הסח את דעתו) הכנס את השקית לתיקו האישי, עשה זאת בשקט ושב בחזרה ע"מ שהוא יוכל לעשות לך את אותו הדבר מבלי שתרגיש. במידה ומתעוררת בעיה כלשהי (דליפה בשקית וכו´..)
רק שתהיו לי בריאים

הייתי רוצה לראות..

את שטרות המכר של המדינה ... של הצפון וכל שאר המכירות הפומביות עליהן היא מדברת. הייתי רוצה לראות את תמלילי השיחות של רבין ז"ל עם גל ים בהם הוא מספר לה על כל הדברים שהוא ידע ולא עשה... קל להיות חכם לאחר מעשה, קל לעמוד מהצד להעביר ביקורת...קצת יותר קשה לנהל את הדברים בפועל... ואם פדנאט זה משהו רע - אז הנה לך - מצאת עוד פגם בי. תוסיף לאוסף.

הצופה.

New member
אם דעה אחרת גורמת לך לבחילה

ואתה מהצד השמאלי שכביכול הדמוקרטיה נר לרגליה אז פדאנט זה דבר רע מאוד דא יודע מה עזוב ...אתה לא יריב בשבילי

תיקון טעות...

אני לא מהצד השמאלי... ולא דעה אחרת גורמת לי בחילה - אלא הדרך שבה היא הוצגה... עם עובדות אני מוכן לנסות ולהתמודד - עם סיסמאות וקלישאות אני מוותר... ואני ממש מצטער שאני לא מספיק טוב בשבילך... במחשבה שניה - אני ממש לא מצטער... איזה כיף לי שלא תתייחס אלי יותר... ביי

לא...

נפל לה בורג... <סליחה על הציניות - לא מתכוון "לרוץ" השנה לאוסקר> ראית איך הוא עשה את כל הדברים כדי שבסך הכל אולי, כן אולי, יהיה שלום באזור שלנו - חוצפן ממדרגה ראשונה !!!

הערה קטנה

ואולי קצת יותר. -המנוח לא ממש הכיר את נושא המתאבדים. -רק מצב נפשי רעוע עשוי להוביל להתאבדות. העובדה שעם תחת כיבוש ישראלי הגיע למצב כזה באופן כמעט קולקטיבי אינה מעידה על קבלת החלטות מבריקה של העם השולט לאורך כל הדרך. -בכל ההיסטוריה של האנושות קשה למצוא שלטון מתמשך של עם אחד על עם אחר (מימי רומא, דרך השלטון הנאצי, האימפריה העותומנית, הבריטים ועד התפוררות ברה"מ- זהות לאומית תמיד תחתור לחופש שלטוני). -החלפת שלטון דמוקרטי נבחר באמצעות רצח לא ממש עובדת כמו שאנחנו יכולים לראות ממצבנו הקטסטרופלי. זרע הפורענות נטמן וכרגע הוא צומח ומלבלב. -שתי הריבונויות היהודיות הקודמות בארץ ישראל (הבית הראשון והשני) הסתיימו בצורה דומה: מחלוקות פנימיות עזות, פער חברתי וכלכלי הולך וגדל עם איומים חיצוניים. סביר להניח שגם זו תסתיים בדרך דומה. -הגנום היהודי אולי מבריק בתחומים מסויימים אך מפולג, מסוכסך, פוליטי, דעתני ורקוב. כנראה שלא ניתן לשמר שלטון יהודי עצמאי בשום תנאי. ובנימה אופטימית זו, אלך להוציא גרין קארד חחחחחחחח נו, "יהיה בסדר (ושיהיה לך בוקר טוב" אמר הנידון למוות לתליין בבוקר ההוצאה להורג).

וכמו הבדיחה על הפולניה

שעומדת מול המראה ואומרת "מגיע לו..." כנראה שמגיע גם לנו, אבל אנשים הפסיקו להסתכל במראה...

giulietta

New member
הערה פיצפונית

- גם להט דתי (מטורף) ואידיאולוגי יכול להביא להתאבדות (ראה בין לאדן ואנשיו) וכבר הבאתי בעבר התייחסות לנושא. -אין דומות אמפריות קדומות שכל מטרתן היה לספק את שגעון הגדלות של שליטיהן, גם בסיפוח שטחים מעבר לים, לסכסוך העקוב מדם שיש לנו עם שכנינו (הזכות להגדרה עצמית לגיטימית, אך הכיבוש איננו גחמה סתם). -השלטון בארץ היה מתחלף עם או בלי הרצח. למעשה, למרות הרצח. עיון קצר בסקרים בימים של טרום הרצח יוכיח את זה. - ההנחה שאם השלטון ההוא היה ממשיך מצבינו היה טוב יותר היא בגדר השערה שטובה כמו כל השערה אחרת. - מוצאת את עצמי מסכימה עם הערכותיך הפאסימיות. לא מן הנמנע שזה יקרה. (ובהזדמנות זו, איך מסדרים דרכון אמריקאי לילדים ישראלים שאביהם אמריקאי?)

גל ים..

New member
למה לענות קודם אז ככה...

אני שמחה שעוררתי דובים משנתם ומתים מקברם...אז ככה לא היו לי שיחות עם רבין ז´ל אני רק זו שהלכה לקלפי ביום הבחירות ובמקום לבחור ליכוד בחרה מערך...ובחרתי ברבין ולמה??? מהסיבות הבאות..רבין הבטיח עלה של זית ..רבין הבטיח שיוציא אותנו מלבנון..רבין הבטיח שהוא זה שיביא את הכלכלה למצב הנכון..ורבין הוא זה שכשנולדתי נלחם בששת הימים ...והיה מבין פורצי העיר העתיקה..כן זה אותו הרבין שגם ידע לקום וללכת כשאשתו עשתה את מה שעשתה...וידע להגיד חבר´ה לא מכובד ולא נאה ומצטער קם והלך... אז זכרתי לו חסד נעורים והלכתי לקלפי ובחרתי רבין!!!! ואותו הרבין ואין זה חשוב כרגע האיש אלא כל הדרך וכל הצד שתמך בו אז אותו האיש יחד עם כנופיית פושעים הלכה וחתמה הסכם עם שונא ישראל צורר..וכן אני יודעת ששלום עושים עם אויבים ולא עם חברים וכו´...אז אותו הצורר בשם ערפאת וכנופייתו על כל מרכיביה..כולל החיזבאללה נסראללה ג´יבריל ראג´וב וכו´....במצח נחושה לקחה ממדינת ישראל רובים על מנת להרוג אותה... ורבין ידע!! רבין ראה את אוטובוסים הדמים מתפוצצים בבית ליד זה הרי קרה לפני הרצחו...הוא ראה את אוטובוס הדמים בקריית שמונה...ראה את אוטובוס הדמים בירושלים ובתל אביב ואמר ניתן עוד צ´אנס...כמה צ´אנס אפשר לתת לרוצח מספר אחת????? אז נכון הוא רצה שלום ...כמו שכל עם ישראל רוצה אבל שלום שבו נותנים את כל הצפון ויש על כך הוכחות חותכות שיש חתימת חוזים עם אסד שהוא מוכן לתת את הצפון אז אותו הרבין רצה למכור את המדינה שעליה הוא נלחם ובה האמין... וכן ג´וק השלום בגללו אנו משלמים מחיר יקר כל יום...גם האמריקאים הטפשיים האמינו שסאדם יהיה ילד טוב אחרי מלחמת המפרץ וישנה דרכו...וגם הם מאמינים שאפשר להידבר איתו רק שהם שכחו שקצת קשה לדבר עם עם שחייו הם במדבר ושנאתו ליצחק רבה מאוד על כך שכביכול אברהם נתן את כל אהבתו ליצחק ולא לישמעאל...אין טעם להתווכח עם ההיסטוריה ... הערבים לא רוצים שלום!! הערבים לא רוצים לחיות איתנו בשלום!!! והערבים לא ישלימו לעולם עם מדינת ישראל!! ורבין ידע! פרס יודע! אהוד ברק הבין! רק שהם ממשיכים להוביל את עם ישראל לטבח.... עד מתיי????????????? אז לכן קראתי לשלום ג´וק או בעצם איזה חלום שלעולם לא יושג אלא אם כן תבוא מלחמת גוג ומגוג ומי שינצל יבנה מחדש את העולם..ובעצם זו הדיעה הרווחת של היסטוריונים ואנשי רוח... כי עובדה שאחרי מלחמת העולם השנייה משהו השתנה אבל גם בצורה מאוד מאוד איטית.. ותודה לצופה שתמך בי..ולך פנטום מה אומר ומה אגיד שותקת... גל

למעלה