17-35mm f/2.8-4.0 EX משומשת?

• פותח הנושא xnir
  • פורסם בתאריך

xnir

New member
17-35mm f/2.8-4.0 EX משומשת?

למי יש ניסיון ודעה על העדשה? Zoom Super Wide Angle 17-35mm f/2.8-4.0 EX Aspherical HSM בהנחה שהעדשה תקינה כמשומשת אני מעוניין לקנות כזאת ל10D ורציתי לדעת את דעתכם על איכותה של העדשה אופטיקה, תאימות לקנון, או כל מה שאתם חושבים שכדאי שאדע. תודה

מצרפת לך קישור לחוו"ד לגבי העדשה

תחליט לעצמך. לדעתי עדיפה הקנון המקבילה 20-35 צמצם 3.5-4.5 - הסיגמה הנ"ל 2.8 רק בזוית 17 מ"מ,כשהזום משתנה היא עוברת חיש קל ל3.5-4.5 . ויש עוד כמה סיבות להעדיף את המקור, אלא אם כן המחיר ממש ממש קורץ והזדמנותי !

© DrorZi

New member
דעתי שונה טיפה משל איריס

קניתי את העדשה הזו חדשה והשתמשתי בה לכ 3000 צילומים, לשמחתי התמזל מזלי להחליף אותה באחרונה לקנון 17-40 F4(זה לא היה מתוכנן בכלל, הייתי אמור להשאר עם הסיגמא לפחות שנתיים) בגלל הקרופ של ה 10D היא משתמשת במרכז העדשה ואין שם עיוותים לפי מה שאני ראיתי, ה 2.8 הופך ל 3.5 ב 20 אם אני זוכר נכון ול 4 ב 28. לדעתי דווקא, במיוחד בהקשר ל 10D, העדשה הזו נותנת תמורה מעולה למצב בו נקנתה ה 10D ואין כסף זמנית לעדשת ה 17-40 של קנון אני מכרתי אותה, בת פחות משלושה חודשים, בהפסד של 30% מהמחיר בו נקנתה.
דרור זי.

amirmk

New member
דעתי טיפה שונה משלך

אני הייתי מאוכזב מאוד מהעדשה (בעיקר בפריים מלא, אבל גם על ה-D30 לא התלהבתי ממנה בכלל.) החזרתי אותה לאחר שבוע, והחלפתי אותה ב-15-30. היום אני מצלם בניקון, ואני ממליץ לכל מי שמחפש עדשה בטווח הזה על ה-20-35 של קנון או 18-35 של ניקון, עולם אחר מבחינת איכות.

© DrorZi

New member
מצויין, רק למה אם אתה יכול לפרט

מה גרם לך להתאכזב כלכך מהעדשה
דרור זי.

amirmk

New member
שני דברים, חדות ועיוותים

כל השאר נהדר. אבל בשביל שהעדשה תהיה חדה בצורה שמישה צריך לסגור עד ל-5.6, לפחות. ב-17 מ"מ 11 מומלץ יותר. בנויה טוב, מפקסת מהר, אבל דפוקה לגמרי. לטוקינה (או טמרון, לא זוכר, משהו עם ט') יש 20-35 2.8 טובה, וה-15-30 של סיגמא טובה ורחבה, למרות שבפריים מלא היא מתעוותת לא מעט.

למעלה