16?!?

yotyot65

New member
16?!?

אח שלי ראה חדשות ואמר לי שהציעו להעביר חוק שיאפשר לנהוג מגיל 16 או משהו כזה... יש לכם עוד פרטים?

blabla2a

New member
אני הבנתי ש:

ילדים יוכלו לנהוג עם ליווי הורים מגיל 16 עד גיל 17 ושלושה חודשים ואז ורק אז יוכלו לנהוג לבד השאלה באמת עד כמה אחראי יהיה ילד בן 16 וכמה באמת הוא יוכל להחליט החלטות לפי דעתי אסור שהחוק הזה יצא לפועל בין גיל 16 לגיל 17 יש הבדל ענק!

Daemonlior

New member
ראיתי..

אני מאמין שזו הייתה רק הצעת חוק.. וקשה לי להאמין שהיא תכנס לפועל.. בכלליות, הגיל המינימלי להוצאת רישיון דרגה 02 ירד ל 16.. תקופת המלווה תשאר 3 חודשים החל מגיל 17.. עד 17 יש חובה במלווה.. זאת אומרת שנה ו 3 חודשים.. לסיכום, נשמע לי מטומטם

MrJacKasS

New member
אתה טועה

הגיל המינימלי להתחלת לימוד הנהיגה יהיה עפ"י הצעה -16, בניגוד להיום (16.5). לא הקשבתי כ"כ טוב אבל ממה שהבנתי -ע"י מבחן שליטה בלבד (אצל מורה נהיגה) , אם יעבור אותו בן ה-16+, יוכל לנהוג עם מלווה עד לגיל 17, שבו יוכל לעשות טסט כמו שמוכר לנו כשימלאו לו 17 שנים, ומכאן הפרוצדורה דומה להיום (3 חודשי מלווה נוספים עם קבלת הרישיון). דומה לשיטה בארה"ב. אני חושב שהשיטה נועדה לחסוך בכספים על הוצאת רישיון, שכן רוב הלימודים מתבצעים ברכב של ההורים..מה גם שזה מקנה יותר ניסיון לנהג שנוהג שנה עד לטסט, ללא חשש מהוצאות כספיות על מספר שיעורים גרנדיוזי.. למרות ש..גיל 16 זה ..צעיר מידי .. אפילו גיל 17 לדעתי זה צעיר ..

Daemonlior

New member
הממ..

אז איך אתה מסביר את השנה ו-3 חודשים מלווה? יכול להיות שגם אני לא שמעתי כל כך טוב.. הייתי מרוכז באותו הרגע בלאכול

MrJacKasS

New member
חשבון פשוט

שנה מגיל 16 עד 17, ועוד 3 חודשים לאחר מעבר הטסט (זה המינימום כמובן, במידה ויעבור טסט ראשון ביומולדת)

Daemonlior

New member
אז זה בניגוד למה שאמרת..

אתה אמרת: "הגיל המינימלי להתחלת לימוד הנהיגה יהיה עפ"י הצעה -16" אם אתה מתחיל ללמוד בגיל 16.. אין סיכוי שתקבל את הרישיון בגיל 16...

MrJacKasS

New member
לא להתחיל ללמוד

מהיום שבו ימלאו למישהו 16, הוא יוכל לעשות תאוריה, ויגש למורה נהיגה ולאחר מספר שיעורים ממש בסיסיים יגש למבחן שליטה ואז אם יעבור ינהג עם הוריו. אני לא בטוח לגבי מבחן השליטה, יכול להיות שלא שמעתי טוב, בכל אופן נראה לי מוזר שסתם ככה אני יכול לנהוג ללא התערבות בירוקרטית כלשהי .. חוץ מזה, לא שלי איכפת ..אבל ..תמיד לפני הרישיון והשיעורים הלכתי לנהוג קצת עם אח שלי וחששנו ששוטר יראה ..עכשיו זה יכול להיות חוקי [=

Daemonlior

New member
אוקי הבנתי אותך..

אגב, לגבי סוף המשפט.. אני לא חושב שזה יהיה חוקי.. כי כמוך.. נער אחר שירצה לעשות רישיון בגיל 16 עוד עלול ללכת עם אחיו ולנהוג על הרכב שלו עוד בגיל 15..

חזי147

New member
נו אז מה.?

בגיל 12 וחצי כבר נהגתי פעם ראשונה באוטו.. לפי התוצאות אני כבר יכול להיכנס בתור שומכר לפי דעתי אחלה הצעה כאילו מה? תלמדו קצת מאמריקה

Daemonlior

New member
לא כל כך הבנתי את מה שאתה מנסה

לומר.. בכל אופן, אנחנו לא מתחרים פה על מי עושה יותר שטויות על הכביש.. זה שאתם רוצים לנהוג בניגוד לחוק זה משהו אחר.. אבל החוק הוא לא מה שיתקן את זה לדעתי.. אגב, מי זה "תלמדו".. שרשור נכון בבקשה =)

B B A

New member
מי אמר שאנחנו חייבים ללמוד מאמריקה?

אולי שהם ילמדו מאיתנו ויחייבו את תלמידי הנהיגה בלימוד עם מורה שהוסמך ע"י הממשלה? הסבר: בארה"ב אתה לוקח שיעורים עם אבא/דוד/מישהו עם רישיון וניגש רק לתאוריה ולטסט.

yotyot65

New member
אף אחד לא אמר שחייבים ללמוד מהם

אבל כמו שאתם אומרים תרבות הנהיגה שם הרבה יותר טובה מאשר בארץ... אז למה לא ללמוד מהם ולשפר את תרבות הנהיגה בארץ?

Marble Arch

New member
אף אחד לא אמר שתרבות הנהיגה שם טובה

בגלל שהם לומדים עצמאית. נאמר שבגלל שתרבות הנהיגה שם טובה יש בכלל מקום ללמידה עצמאית. (הבהרה: אני ניזונה משמועות, אין לי מושג מה תרבות הנהיגה שם ואם היא באמת יותר איכותית מפה. אבל בהנחה ואכן כך - דבריי תקפים.) לפחות אם אתה לומד אצל מורה אתה בטוח שכיסית את כל התחומים, הרי מורי נהיגה לא מלמדים מה בא להם, יש כרטיס תלמיד ודברים שחייבים ללמד בשיעור. ואם אבא שלך הוא נהג גרוע אז נדפקת וכל משפחתך נידונה לחיים של נהיגה גרועה?.. (אני בכוונה מגזימה.)

yotyot65

New member
בעקרון את צודקת אבל...

לפני שמתחילים לנהוג יש מבחן (לפי מה שאני הבנתי) ולא יתנו לכל אחד להתחיל לנהוג עם לווי של אחד ההורים (או מישהו שיכול להיות מלווה)

yotyot65

New member
הכתבה של ערוץ 22

http://msnvideo.msn.co.il/video יש פה את הכתבה שהייתה בחדשות עזרוץ 2 מצד ימין יש תפריט ושם תכנסו ל-חדשות ערוץ 2---->מהדורה מרכזית----> ושם תראו למטה יש תמונה וכותרת קטנה תלחצו על זה ואז תראו את הכתבה..

למעלה