16

אטיוד5

Active member
מוזר לי הדיווח שלך פה ושם

את כותבת שאין הצדקה - ומה חשבת, שנבוא ונגיד שיש הצדקה? כאילו - לשם מה צריך לבוא ולומר לנו שאין הצדקה? מישהו חושב אחרת? רוב הסיכויים שאפילו הרוצח בעצמו, ברגעי הנחת שלו, חושב שאין הצדקה. "שום דבר אינו יכול להצדיק התנהגות אלימה כזו". והתנהגות אלימה אחרת אפשר להצדיק? אם אפשר להצדיק התנהגות אלימה מכל סוג שהוא, אז אפשר להצדיק גם רצח - כי היכן עובר הגבול? סטירה היא בסדר? "התופעה חובקת מעמדות, עדות, מצב סוציו אקונומי וכל חתך אחר". ובהמשך "בני כל שכבות החברה". אני לא מסכים לקביעה הזאת. או יותר נכון - אינני מאמין. מקרי האלימות בכלל, ושל אלימות כלפי נשים בפרט, רבים יותר בקרב אלו שהתרבות שלהם מבית מקבלת ואף תומכת בהתנהגות שכזאת. למשל, רצח כנקמה על כבוד המשפחה - בחברה מערבית לא תמצאי כזה מושג. אני לא אומר שלא ייתכנו מקרים כאלו בחברה מערבית, אבל הייתי רוצה לראות את הסטטיסטיקה במו עיני. באותו הקשר, המשפט שלך - "אחוז הנשים המוכות שהן בנות לאמהות מוכות הוא 50% מה שאומר שאין חוקיות בשאלה אם נשים מוכות הן בהכרח נשים שגדלו תחת אלימות בבית" - הוא משפט לא נכון בעליל. יש ויש חוקיות. אם המספר הזה הוא נכון אז הסטטיסטיקה הזאת מורה בבירור על קשר חיובי חזק בין רקע האשה לעתידה. וכי מה חשבת? שאלימות קיימת ב-50 אחוז מהבתים? ובאמת, בהמשך את סותרת את המשפט הזה בעצמך ע"י הסבר - ה"טבעיות" שבאלימות מחד, לעומת זיהוי ועזיבה מיידת מאידך. ובקשר לשאלתך "מה עושים?" התשובה היא כמו תמיד - אכיפה חזקה והחדרת נורמות ע"י חינוך.

zimes

New member
כן. 50% מהבתים זה לא מוגזם

ראה, בקישור, דיון בפורום הורים בו יש הסכמה שאין להכות ילדים. אלא אם זה פליק קטן כדי שלא ישבור את הכוס/ירוץ לכביש/יכה את אחותו התינוקת. ואנחנו מדברים על פורום באינטרנט - כל הגולשות בעלות מחשב בבית, או עובדות במקום בו יש להן גישה למחשב, בלי שעומדים להן על הראש.

אטיוד5

Active member
קודם כל ...

לא מדובר על הכאת ילדים אלא על בעלים מכים את נשותיהן. לא מדובר על סטירה קלה שמחטיפים לילד כשהוא מסרב להפסיק תעלול. באותו הפורום - תשאלי כמה נשים אי פעם חטפו סטירה מבעליהן. אני אופתע מאוד אם זה יותר מ 5%. אז ניקח בחשבון, כמו שאמרת, שזה עוד באינטרנט וכו' - עדיין המספר באוכלוסיה הכללית לא יגיע ל 50% מהבתים. ואפילו אם הוא גדול בהרבה ממה שנדמה לי אני עדיין משוכנע שכל העיניין הזה הוא תלוי תרבות (ומכאן, דרך אגב, שהחדרת נורמות בחינוך תוכל לעזור) ולכן אפשר בגדול להגדיר חלקי ציבור שהתנהגות אלימה נמצאת בקרבם יותר מאשר בחלקים אחרים. (אוף , איזה משפט מסורבל, חחח)

shellyland

New member
אלימות נשים כלפי גברים

היא נושא בעייתי. יש קשר של שתיקה חזק מאוד סביב הנושא, מה שמביא לכך שאין, למעשה, נתונים אמינים איתם אפשר לעבוד ומעט מאוד מחקרים נעשו בתחום. כנראה שישנה מגמת עלייה בתופעה בעשורים האחרונים, לא ברור לגמרי במה היא קשורה, אם בכלל, או אם העלייה היא אכן במספר המקרים או רק בנכוונת לדיווח. הדבר נכון שבעתיים כשמדובר באונס גברים - הפשע שלא מדברים עליו.

מה את רוצה להגיד בעצם?

צר לי אבל התגובה שלי תהיה תוקפנית משהו. אף אחד לא יצדיק רצח או אלימות. אבל נשים כמוך משתמשות ברציחות המזעזעות האלה כדי לגרוף הון לטובת "נשים" או לטובת "שוויון" לנשים או דברים בסגנון הזה. שימוש ציני במוות של נשים מסכנות וגברים מסכנים לא פחות לטובתן האישי.

לא הבנתי, אנא הסבר

היכן נעשה כאן שימוש (ציני או לא) באותו מוות ולשם איזו מטרה? מה פירוש "נשים כמוך"? אני חש אנטגוניזם כלפי צורת הניסוח בה השתמשת. אשמח אם תבאר על מנת שאוכל להתמקד בתוכן ולא בסגנון.

המוזרה

New member
אני השתמשתי בזה?

איך בדיוק עשיתי שימוש ציני? נשים כמוני? אתה מכיר אותי? ואשמח אם תוכל להגיד לי איזו טובה אישית תצמח לי מהעלאת הנושא לדיון?

אטיוד5

Active member
הוא לא בא ...

אז אני מוכן לנסות לנחש למה הוא התכוון. יש לנו פה סימפטום מאוד קיצוני של תופעה הרבה יותר רחבה. התופעה היא זילות ערך האישה. וכפועל יוצא - מעמד אישה נמוך בחברה, שכר נמוך לאישה ביחס לגבר עבור עבודה שווה, מעמד נחות בבתי דין רבניים שהם ממלכתיים, ועוד ועוד. הכל ידוע. מן הראוי, לדעתי (ואולי גם לדעת הכותב), להלחם בתופעה הרחבה ולא להתמקד במקרים קיצוניים בתור נושאי דגל המאבק הזה. 16 נשים נרצחו. טבעי להזדעזע מהמקרים הקיצונים האלה, אך דווקא משום קיצוניותם אין להשתמש בהם בתור דוגמאות, בתור דגלים במאבק צודק ורחב הרבה יותר. כי רצח הוא לא דוגמא לכלום. לעומת 16 נשים שנרצחו. יש 160 אלף נשים שהוטרדו מינית השנה, למשל (סתם תקעתי מספר). אז עדיף להתמקד בעיקר במקום בשוליים. לא שרצח הוא עיניין שולי, חס וחלילה. אבל תופעת הרצח היא סימפטום חריג ביותר של הבעיה הכללית. לגבי הטובה האישית - הוא התכוון לטובה שתצמח לך משיפור מעמד האשה בישראל. והדרך לשפר את המעמד הזה, לא ראוי לה שתעשה "על גב" דוגמאות קיצוניות שמיצגות את קצה קצהה הבטל בשישים של הבעיה.

למעלה