16 מלאו לנער

the jango

New member
16 מלאו לנער

היורש מגרד את השש עשרה. על הפרק 125 סמק בכדי שיוכל להצטרף לאבא ולהיחבט בסלעים. שטח נטו, לא כלי לניוד יום יומי.. היות ועולם שתי הפעימות זר לי לחלוטין אשמח לקבל המלצות על דגמים מתאימים, משומשים ובתקציב צנוע. הוסקורנה? גאס גאס? קטמ? אחרים?

המחשמל 64

New member
מנהל
טוב עכשיו אחרי שהתעמקתי בניק

הניק אכן זכור לי אבל ממקום אחר.
לענין השאלה.אני רוכב עם הבן בדרך כלל.מגיל 16 בדיוק על האופנוע.הכלי הנוכחי הוא כבר השני,שנתון 12.
מההתחלה היות והיתה לי היכולת שיש גם לך,לתת את השיעורים הנדרשים למתחיל גמור,התחלנו עם קטמ 125 שנתון 10.המון תרגולות ליד הבית כי סך הכל,הלימוד לדרגה A2 היא על קטנוע אוטומתי.המרחק בינו ובין הקטמ כמו מכאן עד השמש.
אני יכול לאמר בפה מלא,שהקטמ 125 הקודם והנוכחי,עבורי הוא המיטבי ביותר.האופנוע אמין מאד ועמיד בפני מכות,חבטות,נפילות כאלה ואחרות.
מנוע מצוין,חלקי חילוף בשפע,סה'כ שום
בעיות מעבר למנוע עליון,כל סביב 80-90 ש'מ,טיפולי שמן גיר ואחזקה כמו
בקטמ שלך במכלולים סביב(פילטר אויר,שרשרת,כדוגמא.)באמת אופנוע מצוין.
הקודם היה אצלי סביב שנתיים ו-170 ש'מ,עשה תחת ידיו.הנוכחי שנתון 12, עשה 80 ש'מ תחת ידיו עד כה.הוא רוכב פחות בגלל השרות בצה'ל.
בכל הקשור להתקדמות הוא עבר אותי מזמן ביכולות שלו ברכיבה טכנית.הגיל שלהם כצעירים,האופנוע שבחרתי עבורו,הם לדעתי הפרמטרים העיקריים שנתנו לו פוש קדימה. בכוונה השקעתי קצת יותר,אבל קיבלתי שקט בדמות אופנוע אמין,שלא נתקע בשום מצב.דלק וסע זה המוטו שלו.אם אסכם,משך כמעט 3 וחצי שנים על 2 דופים' 125 קטומים,אני מרוצה מכל דקה שהוא רוכב ומרוצה.
את עולם ה2 פעימות הוא כבר הודיע שיעבור רק לקטמ 200 וזה גם אם וכאשר,ממש לא בטוח.
מקווה שהכתוב,יסייע.

the jango

New member
מסייע בהחלט, תודה

ראיתי שיש לא מעט הוסקורנות למכירה בנפח הזה, איך הם בהשוואה לקטמ?

YellowBeta

New member
רק 125 אוסטרי .

125 ייתן לו את הבסיס הטוב ביותר (אלא אם כן תחליט על טריאל)
ושנים של הנאה ( 3 כאלה לאורך 11 שנה עד לשישי האחרון
)
ואוסטרי (קטמ/הוסאברג/האסקי חדש) כי הם ה125 הכי טובים כמכלול (ביצועים ,אמינות, פשטות ,סחירות)

PRORIDING

New member
לדעתי יש שאלה תקציבית שצריכה לעניין

כשקונים משומש ובעיקר כלי ראשון צריך לבחור כלי שיתפקד היטב, יתקלקל כמה שפחות, ויעלה כמה שפחות בהיבט האחזקה. במקרה הזה אני דווקא חושב שההאסקי הישנים עושים עבודה טובה מאוד בצד ההתנהגות והיכולת נטו בשטח וזורחים בתחום השלדה והמיתלים, מפשלים לעומת האוסטרי בכל הקשור לגימור ואיכות הרכבה - אבל גם בסחירות ולכן אפשר למצוא מציאות שיודעות להתנהג מצויין.
האוסטרי אופנוע מעולה וכנראה הטוב ביותר בקטגוריה, אבל דווקא בגלל זה נהנה מסחירות שהופכת אותו ליקר משמעותית מההאסקי. ובהיבט ההתנהגות, כאמור, נחות בעייני.
&nbsp
&nbsp

המחשמל 64

New member
מנהל
מה שאתה אומר שההסקי מהדור הקודם,קרי אלה שיובאו על

ידי קמור, הם המדוברים. אני יודע שהם כלים סה"כ טובים, אפילו רכבתי מבחן על אחד כזה ב2009.
בנוסף,היה מבחן של הקטמ 125 מול ההסקי 125 בזמנו,בפול גז.
בכל מקרה, כדאי אולי גם לברר, על זמינות חלפים ושרות מאבניר ,שכן אבניר כיום הוא הרי יבואן הוסקוורנה.

enigo

New member
אבניר הצהירו רשמית על זה שהם ידאגו למלאי חלקי חילוף להאסקי

מימי קמור.

YellowBeta

New member
עמידות וזמינות חלפים הם היתרון הבולט

מבחינת מתלים/שלדה אולי תאהב אחרים ...
מנוע - רק לTM יש מנוע יותר מגניב
אבל עמידות בנפילות/התרסקויות והתעללות +זמינות חלפים (ובמחירים סבירים בדר"כ)
יש לאוסטרים יתרון.

the jango

New member
תודה על העצות

כל מה שנותר הוא שיעשה תיאוריה ויעבור טסט כמשימת רצינות... אגב, איזה מוסכים אתם ממליצים להוסקורנות מהגלגול הקודם?

YellowBeta

New member
תלוי באיזור

המומלצים שלי בכללי ללא קשר לתוצרת הם מוטוריקה , עומר מונין ואפי הורדן .
ספציפית הוסקוורנות אדומות יש את אדריאן בפודיום שמכיר אותם טוב (וBMW) , עבד כמה שנים בקמור .

המחשמל 64

New member
מנהל
באזור הצפון, בואך חיפה קריות יש את ד"ר ניר סייקל

שאף בזמנו היה נציג היבואן ומוסך מורשה מטעמו.

Dudu CR 125

New member
לילואו בטה.

יש עוד אופנוע 125 עם מנוע עוד יותר מגניב, HM CRE 125R או במילים פשוטות יותר HONDA CR 125R.
&nbsp
רק חבל שיש 10 כאלו...

YellowBeta

New member
ובדיוק בגלל זה הוא לא רלוונטי לשרשור , תקרא לפני שאתה מגיב

תגובות "שלי הכי טוב" ,
ודווקא את המתלים של ההונדה לא הזכרת ?

בקיצור , אל תעלב אם לא הזכירו את האופנוע שלך , בדר"כ יש סיבה

Dudu CR 125

New member
היי חבר.

שלום, כנראה שלא כל כך הבנת את כוונותיי, נתת את ה TM כדוגמה לעוד כלי בנפח 125, ומה שציינתה לגביו הוא רק את המנוע, אז לכן גם אני הבאתי לדוגמה את ה HM וציינתי לגביו רק את המנוע, שאכן גם הוא חזק בצורה יוצאת דופן מהקטגורייה שאליה הוא משתייך, אבל זאת בעיקר שהוא בכלל כלי מוטוקרוס ולא אינדורו, ובגלל סיבה זאת לא הזכרתי בכלל את המתלים שלו שהם הרבה יותר קשים.
וד"א, כלי מוטוקרוס ידוע בהתפרצות כח שלו ובמומנט שהוא מספק למעלה בסל"ד, וזה לא בושה לכתוב שהוא אכן החזק בקטגורייה כי כל שאר הכלים הם אינדורו, אך אם זאת קשה להשתלב איתו בסינגלים בגלל ההתפרצויות "זעם" שלו, אבל כשנכנסים למסלול מבינים איפה הבית שלו, ומנגד, כלי אינדורו יענה על דרישת הסינגלים ככלי יותר סלחן בתגובות המצערת ועם כח זמין יותר בסל"ד הנמוך.
ועם כל הנתונים הללו שניהם עדיין 125 דו"פ שנראים אותו דבר ואולי גם נשמעים אותו דבר אבל עושים דברים אחרים לגמרי, ועל זה אפשר להגיד "יופי של הנדסת אנוש".
אציין גם שברור לי שאתה יודע את התורה הקטנה שכתבתי, וממש לא הגבתי בגישה תחרותית איתך, אז פשוט חידדתי את כוונותי מהתגובה הקודמת שלי.
וברור שיש יותר מעשרה כלים כאלו בארצנו הקטנטונת, אבל לצערי רק עשרה כאלו מורשים עם רישוי צהוב של מדינת הקודש שלנו, ולכן בגלל הרישוי שניתן להם הם נכנסים לקטגוריית ה 125 אינדורו, למרות שזה אופנוע שונה לחלוטין בכל פרמטר מכל אופנוע אינדורו שבאותה קטגורייה.

Dudu CR 125

New member
עוד משהו קטן.

אני חושב שזה דיי ברור שאין יותר טוב או פחות טוב באופנועים הללו ובאופנועים בכלל, כי כל כלי עונה על דרישה\ות אחרת\ות וכל כלי מכוון למקום שונה מהשני, ואם יש כלים שעדיין (ויש) שלוקים בחסר בהמון פרמטרים זה מתבטא בעלותם, כי כולנו יודעים שעל איכות משלמים.
אז חבר יקר, אני מקווה שעכשיו תוכל לרדת לסוף דעתי, כי בתגובות אלו ממש נכנסתי לעובי הקורה כמו שאומרים.

YellowBeta

New member
הבן אדם כתב שהוא מחכה שהילד יוציא רישיון אז ברור שרק

מספר צהוב רלוונטי
ואת כל מה שכתבת לגבי הCRE רובינו כבר יודעים
אין , פשוט אין על רלוונטיות לנושא

anyway ברוך הבא

Dudu CR 125

New member
שוב הבנת לא נכון.

לא דיברתי\המלצתי על כלי שהוא לא רישוי צהוב, קרא שוב לאט יותר את התגובה שלי ותבין...
ואולי דווקא כן יש רלוונטיות לנושא, פותח השרשור שאל לגבי הכלים שבקטגורייה, אז נתתי דוגמה לאחד מהם.
ד"א תודה איש.

המחשמל 64

New member
מנהל
לדעתי ,לפעמים כדאי להמתין לפני יריית תגובה. דווקא

במקרה הנ"ל, לא צוין ולו במילה אחת אפילו ברמז "שלי הכי טוב".
התגובה ציינה מנוע נוסף חזק ומגניב, אגב לטעמו של הרוכב וזה בסדר גמור, זו דעתו.
אין כלל צורך לטעמי לפחות, להכנס לנישה של אל תעלב כי לא תוזכר שם האופנוע וכו'. באמת אין צורך.
הרי סיימנו עם ויכוחי דן VS מקס
. איך אמר מי מהחברים( האדומים )וצדק, כי הדברים הללו הביאו
בזמנו לשקיעה ולא להצפת הפורום.
אני גורס שהתשובה שנתן כהפניית תשומת לב לכלי הנ"ל בסדר.
כל השאר שיואר(ולא יוער) על ידי גולש ותיק ומנוסה בדרך כלל יתקבל באהדה והבנה מאותו גולש.
יחד עם זאת אני בטוח שהמקור באי הבנה קלה שמקורה במקלדת.
אני גם שמח שהבחור כאן , הוא רוכב שטח חדש , ויש לו המון ללמוד וישמח לעשות כן ,בטח מהותיקים כאן שהוא אינו מכיר ויודע.אגב, אני לא ידעתי על מוטוקרוסי כזה, ברישוי צהוב. אני אמנם יודע מי היה המוכר, אבל לא תארתי שיש כלים מהסוג הנ"ל ברישוי צהוב עד המועד שראיתי את האופנוע במציאות.
בכלל צריך להבין שהבמה ניתנת לכלל ולטובת הכלל. העיקר בלי
ורק הארות ובונות(בכוונה עם האות א') .

למעלה