15H שאלה

etiush

New member
15H שאלה

האם המבחן קשה/קל/ממוצע ביחס לאחרים או למבחן האמיתי, מניסיונכם עם סימולציות אחרות? שאלה מתוכה שקצת מדאיגה אותי: A ו-B הם מספרים ראשוניים. איזו טענה מהטענות הבאות בהכרח אינה נכונה? 1) A=7B 2) A-B=8 3) A^2 אינו מספר ראשוני 4) A+B הוא מס' אי זוגי התשובה הנכונה היא 4 בעוד שאני חושבת שהיא 1, איפה הטעות שלי (אם נגיד אני מסתכלת על 1 ו-7)? תודה

spyyyyyyyyyyyy

New member
המבחן הוא יחסית קל...

ואם תסתכלי טוב.. A ו-B הם מספרים ראשוניים. איזו טענה מהטענות הבאות בהכרח אינה נכונה? 1) A=7B 2) A-B=8 3) A^2 אינו מספר ראשוני 4) A+B הוא מס' אי זוגי התשובה הנכונה היא 4 בעוד שאני חושבת שהיא 1, איפה הטעות שלי (אם נגיד אני מסתכלת על 1 ו-7)? תודה

etiush

New member
התבלבלתי

התשובה הנכונה היא 1 בעוד שאני חושבת שהיא 4, כלומר ש-4 בהכרח אינה נכונה, אז איפה הטעות

ףרמיוםFm

New member
2 + כל מספר ראשוני אחר נותן

תוצאה אי זוגית מצד שני, A לא יכול להיות 7B כי ברגע שאת מכפילה את B בשבע, התוצאה כבר לא יכולה להיות ראשונית (מתחלקת ב-7)

etiush

New member
לא

למשל 1 שהוא מספר ראשוני (אולי כאן הטעות? 1 הוא ראשוני אם אני זוכרת נכון, לא?) בריבוע הוא עדיין 1 והוא עדיין ראשוני

מוזר..

גם לי נראה שהתשובה היא 1, מאחר וברגע שנכפיל את B ב-7 הוא כבר לא יוכל להיות מספר ראשוני.. כי אז A יהיה מספר המתחלק גם ב-7 ואז הוא לא יהיה מספר ראשוני.. תשובה 4- לא יכולה להיות נכונה! A+B יכולים ליצור מספר שאינו זוגי, למשל: 2+3=5, ואגב,1 אינו מספר ראשוני!

למעלה