.

הנשמה החסומה. את ההיסטוריה של הפורום אני זוכר היטב.

היא התחילה הרבל לפני שאתה או דן הגעתם לכאן, און היה פה בפורום ממש מההתחלה, השפה שלו היתה עשירה באותה מידה (ואף יותר)והכל היה סבבה.

אני לא אכנס לדיון הספקולטיבי המיותר על מי תרם יותר לגסיסתו של הפורום, בינתיים היחיד שתרם לתחייתו הוא המחשמל (מחיאות כפיים) כל היתר הוא ספקולציה.

וחוצמיזה שתדע שזה כל העניין איתי... לא מצפים ממני ואז אני ככה מפתיע, בסיבוב, טשלאקקק!!! זה חלק מהקסם.

המחשמל 64

New member
מנהל
כמנהל הפורום ומידיעה שלי,און בר כח הוא מהגולשים

הפעילים כאן ומשנת 2003 .גולש ותיק, פעיל, בהיבט כתיבה בפורום.

אגב, חתול בלבול נחסם לי בגלל שהמייל שנרשמתי איתו כבר לא פעיל

והם דרשו ממני לעדכן סיסמה, אבל בשביל לעדכן סיסמה אני חייב את המייל שכבר מזמן לא פעיל.
מישהו יודע איך אני מציל אותו מתהום הנשייה?

yoe66

New member
פנה אליהם בפורום טכני

גם אני לא הצלחתי להפעיל למרות שהיה לי את המייל והם עזרו לי

המחשמל 64

New member
מנהל
אני פונה לסיוע בנושא באופן אישי בפורום המתאים בתפוז

וללא קשר לפניה שלך לטכני. גם לי יש מסלול טכני
אעדכן אותך בהמשך.

המחשמל 64

New member
מנהל
שלחתי לך
לגבי הפתרון.

אני מכיר חתול בלבול, מבחינתי אייל אברהמי זה הניק של חתול

בלבול, לא בטוח שהוא קיים בכלל במציאות.

4CS

New member
הימאהה וההונדה שבמבחן לא מיובאים לארץ ?

בהנתן שלא, מה עדיף אחריהם מהמשתתפים האחרים במבחן ?
קצת קשה היה להבין ממכבסות המילים שם.

Fengluzon

New member
כולם טובים. תבקש רכיבת מבחן על כל

אחד מהאופנועים ומה שיהיה נכון לך, תרכוש. לכל אופנוע יש את היתרונות והחסרונות שלו. בסופו של דבר זה מסתכם בטעם אישי.
בהצלחה.

4CS

New member
תודה רבה אני מתכוון לעשות בשבוע הקרוב רכיבות מבחן

באופרוד צפון במזרע על קטמ ובגן שמואל על שרקו

אני לא מחפש כרגע דווקא את האופנוע עם המנוע הכי חזק אלא דווקא את האופנוע מהרבע ליטר המקצועיים שהוא יותר ידידותי ונותן תחושת בטחון.
לפני כן רכבתי על דו"פ ולא ממש אהבתי את הערבוב של השמן והדלק בכל תדלוק, את העובדה שהרבה פחות ניתן לרכב איתו בקטעי קישור בטורים קבועים כי הוא היה צריך לגזגז מידי פעם בגלל השמן ושלא הייתה לו יציבות/אחיזה מצטיינת (מישהו הסביר לי שזה בכל הדופ"ים ככה וזה קשור למבנה המנוע שבמרוב"פ המנוע גם מייצר אחיזה ויציבות)

המחשמל 64

New member
מנהל
אני מצדד בתשובה של פנג מעלי ומכמה סיבות

נכון שהכלים שונים ויחד עם זאת תעלה עליהם כמו במבחן של ה-8 כמה בוחנים תשמע ככמות הבוחנים דעות. אני חושב שהנקודה הנכונה ביותר שאמרת שאתה רוצה אופנוע שיתאים לך,לא יאיים,יהיה תפור למידה שלך ולא איך אגדיר יכביד על הרכיבה.אז נכון הגעת למסקנה שהדופ' לא עבורך. יש מי שלא ירכב על מרובע ויש מי שלא ירכב על דופ' הדבר סובייקטיבי ולדעתי ושמעתי בהחלט דעות מטובים ומנוסים ממני יש גם קשר ליכולת אישית. להבנתי המרובע 250 כלי סלחן יותר מדופ' מקביל. לכן,תרכב על התוואי שאתה אוהב עם כלי אחד או שניים תחוש אתה ורק אתה עם עצמך.להבנתי אתה תרגיש מיד היכן טוב לך. היכן אתה מחובר למכונה. יש סיכוי שזה יהיה קטמ,הסקי,שרקו לא משנה. במקביל תוודא אפשרויות שרות לכלי ותדר טיפול. בנוסף ,אברך בהצתרפות לפורום.בהצלחה!

4CS

New member
המון תודה לך על ברכות ההצטרפות

ואכן, כפי שכתבת, התנסתי בדו"פ וראיתי שזה פחות מתאים לי (מהסיבות שציינתי בהודעה הקודמת) למרות שגם היו לו כמה יתרונות כמו תחושת קלילות ומנוע מלהיב, הכלי היה קטמ 125 שנת 2011 והאמת שרכשתי משיקול תקציב ופחות מהתאמות, אם היה לי אז כסף הייתי הולך על ה-250 מרוב"פ.

katuel

New member
"אתה תרגיש מיד היכן טוב לך"?? אני אף פעם לא הבנתי את האמירה

הזו. אני רק עכשיו ב 40 ש"מ מתחיל להתחבר ל-300 דו"פ. בכלל יש כל כך הרבה להתרגל באופנוע חדש לפני שאפשר לדבר על חיבור. כמו להתחתן בלי לגור ביחד (רק שאופנוע אתה יכול להחליף בלי רבנות)

המחשמל 64

New member
מנהל
לא מסכים שזה לא מורגש מייד, ממש לא. כן מסכים שככל

שתיצבור שעות רכיבה על המכונה תתחבר לזה אני מסכים בהחלט.
אני אקח אותך ואת עצמי לאחר שאני רוכב כמה שנים וב X נסיון.
אני אעלה למבחן על מרובע כזה או כזה או על דופ' אני מיד ארגיש את ההבדל בינהם.
נכול זה לא יהיה מלא אבל זה בסיס טוב לדעת למה אני מתחבר.
מתי תהיה בעיה ? מתי שתאמר לעצמך ששניים טובים לך. פה ההכרעה תהיה קשה יותר.

doutsh

New member
זה שזה מורגש מיד לא אומר שהתחושה נכונה

ברור שכשתרכב על כמה אופנועים יהיו כאלה שתתחבר אליהם יותר וכאלה שפחות, מבחינת הרושם הראשוני.
זה לא אומר שבטווח הארוך זה האופנוע שמתאים לך (ואני מניח שזה מה שקטואל התכוון להגיד).
עד לפני שנה רכבתי על DRZ400.
מדי פעם לקחתי סיבובים מהחבר'ה שרכבתי איתם.
סיבוב על קטמ 125 בפטוצ'אטו מודיעין היה נוראי, והחלטתי שאני לא עולה על דו"פ בחיים.
קטמ 250F היה נחמד מאד.
והאופנוע שהתחברתי אליו מיידית הוא - הפתעה - קטמ 400.
ברור שהכי קל להתחבר לאופנוע כמה שיותר מוכר, אבל גם ברור שה-400 הכי פחות מתאים לסגנון הרכיבה שלי.
&nbsp
היום אני רוכב על 125 דו"פ, ואחרי תקופת הסתגלות של כמה רכיבות (שהאמת נמשכת עד היום) אני נהנה ממנו כמו שלדעתי לא הייתי נהנה מהמרובעים המוכרים והטובים.

enigo

New member
הבדל בטוח תרגיש, אבל מה עדיף לך - לא בטוח שתדע

אחרי עשר שעות בערך במצטבר על ה-450, אני עדיין לא מרגיש שהתחברתי אליו לחלוטין. אפילו לא גמרתי לכוון מתלים בדיוק לטעמי, ואני עדיין מנסה למצוא זווית בה הכידון מתאים לי לרכיבה בעמידה - כרגע קשה לי מאוד לרכב בעמידה ליותר מדקה או שתיים (והחלפת כידון היא לא אופציה). אז חצי שעה על אופנוע מבחן שלא כוון לך? בהחלט יכול להיות שהאופנוע שהרגיש ידידותי יותר בדקות הראשונות יהפוך למגביל אחרי כמה שעות, למשל.

למעלה