:)

הידעת שביולוגית חוקרת התחקתה אחרי שושלת היוחסין של המין הנשי

באוכלוסיה מערבית מסוימת (אני צריכה לברר מחדש איזו) ע"י חקר המיטוכונדריה?

משמע, התורשה שבמיטוכונדריות יש בה כוח רב, ויכולה ללמד הרבה.

A לוןA

New member
ידעתי

וזה לא משנה את העובדה שהוא עדיין פחות מאחוז מכלל החומר הגנטי של העובר.
&nbsp
וההתחקות אחר שושלות היוחסין דרך החומר הגנטי הזה מנוצלת, לצערי, גם לרעה ע"י כלמיני מאמינים בטוהר הגזע שמנסים להוכיח עי מחקר שחלק מהאנשים משתייכים ל"גזע" מסויים (עי אימהותיהם המשותפות ) והאחרים "נספחו" אליהם במשך השנים.
&nbsp
אני מקווה שיוכלו לנצל את הידע הזה גם ע"מ לעשות טוב - למשל, חיפוש יותר ממוקד אחרי תורמי איברים בקרב אנשים להם אם קדמונית משותפת, בהם סיכויי הדחיה יהיו קטנים יותר
&nbsp

Berethor

New member
השוני בין המינים לא קשור לשוני הכללי בין אנשים בעלי אותו מין

למעשה יש מחקרים שמראים שבהתחלה העובר חסר מין, ורק בהשפעת הטסטוסטרון העובר מתפתח לזכר, אם העובר היה מקבל אסטרוגן הוא היה הופך לנקבה. ככה שאני לא חושב שיש הבדל גנטי בין גברים לנשים, יש הבדל גנטי בין אנשים בני משפחות שונות, מה שמחזק את הנקודה הזאת עוד יותר, הוא שקשרים בין אח ואחות, ובין בני משפחה קרובים מדי באופן כללי נחשבים למסוכנים לצאצאים. בעצם אם הייתה נולד אישה, הייתה נראה דומה מאוד למה שאתה עכשיו, רק עם כמה מאפיינים פיזיים שונים, כגון איבר מין שונה, גובה שונה וחזה שונה. נשים וגברים הרבה יותר דומים ממה שנדמה לך, למעשה מבחינה ביולוגית הקרבה בין גבר ואישה מאותה משפחה הוא רב יותר, מאשר הקרבה בין בני מגדר זהים שלא מאותה משפחה, זאת אחת הסיבות שאנשים נוטים להיות ביחסים טובים עם בני משפחה שלהם, אלא אם כן יש בעיות יוצאות דופן בנושא בין קרובי משפחה, "Blood is thicker than water".

"In modern society, the proverb "blood is thicker than water" is used to imply that family ties are always more important than the ties you make among friends. It generally means that the bonds of family and common ancestry are stronger than the bonds between unrelated people (such as friendship)."

http://en.wikipedia.org/wiki/Blood_is_thicker_than_water

"אצל פרות ידועה תופעה כזו כאשר נולדים עגלים תאומים שהאחד מהם זכר והשנייה נקבה. מאחר שאצל הפרות (בניגוד לבני האדם) השליה משותפת לשני התאומים הלא-זהים, מגיעים הורמונים זכריים אל עובר העֶגלה. כתוצאה מכך נולדת פרה שאינה פורייה ובעלת דפוסי התנהגות זכריים (בבגרות המינית היא מנסה להרביע פרות אחרות). פרה כזאת נקראת בתלמוד בשם פרה אילונית, ובאנגלית freemartin."

http://he.wikipedia.org/wiki/אינטרס...95.D7.A0.D7.99.D7.9D_.D7.91.D7.A8.D7.97.D7.9D

babyface13

New member
הטסטוסטרון די מבאס.

אני שונא להיות יותר גדול מבנות המין השני,הייתי רוצה להיות בגודל שלהן. :(

:) ואתה צודק לגמרי. בת ובן זוג ששווים בגובהם מתאימים יותר,

הרגשת השיוויון נותנת להם הרבה מאד. אותי מאד מעצבן כשאני נמצאת על יד גבר שגבוה ממני משמעותית. אני פשוט עוינת אותו.

babyface13

New member
איזה קטע מוזר

גם אני אותו דבר רק הפוך,שאני עומד ליד אשה שקטנה ממני מאוד אני מרגיש תסכול ועויינות כלפיה ,בגלל שכל החיים הייתי רוצה להיות קטן יותר,ואני מרגיש כאלו היא מתנשאת מעלי ומחשיבה אותי לנחות בגלל שאני נראה כמו פיל לידה,בדמיון אני מרגיש כמו בסרט היפה והחיה כשאני החיה והמחשבה הזו דוחה אותי ומעוררת בי גועל,אם מדובר למשל במוכרת בדוכן קיוסק,אני משתדל לא להעביר לה את המזומנים ישירות לידים אלא מניח את זה על הדלפק,כי כשאני רואה את הזרוע שלי שהיא גדולה בהרבה בהשוואה לשלה זה עושה לי הרגשה רעה ולא נעימה מעין דקירה כזו,אחת לתקופה התסכול מצטבר אני נכנס לדכאון ואז אני הולך ומשתכר כדי לנסות להתנתק מהגוף. אולי את הגירסא הנשית שלי
.

מכל הודעותיך עולה שאתה בחור עדין נפש, ובאמת הטבע שיחק עליך

משחק לא הוגן. אני מקווה בשבילך שתמצא חברה בערך בגובה שלך שגם תהיה בעלת לב ותדע להעריך את אופיך הטוב.

A לוןA

New member
לפחות תדייק בעובדות

כתבת- "אם העובר היה מקבל אסטרוגן הוא היה הופך לנקבה" שזו, כמובן, טעות. העובר במצב רגיל, ללא הימצאות הורמוני מין בכלל מתפתח לנקבה, ובהימצאות הורמון המין טסטוסטרון הופך לזכר. אין הפרשות של אסטרוגן בשלב הזה בחיי העובר.
&nbsp
אגב, יש הגיון בהנחתה של הפנתרית הסגולה כי המין הנשי הוא ברירת המחדל, וניתן לראות זאת מאחר והורמוני המין הזיכריים לא מכילים רק טסטוסטרון, אלא גם הורמונים שנועדו לדכא את התפתחות מערכת המין הנקבית.
"איברי-מין פנימיים זכריים יתפתחו בנוכחות הורמוני-מין אלו המופרשים מהאשך. איברי-המין הפנימיים הנקביים יתפתחו בהיעדר הורמוני-מין." (מתוך האתר של אוניברסיטת אריאל)
&nbsp
אגב, אם כבר מדקדקים- אסטרוגן אחראי להתבגרות המינית הנשית והופעתו המרכזית מתחילה בגיל ההתבגרות בלבד. ואם מדקדקים ממש- אסטרוגן הוא לא הורמון אחד אלא קבוצה של 25 הורמונים שונים.

Berethor

New member
זה לא משנה, במלא הפנתרית בסך הכל מנסה להציג גברים כלא נחוצים

מה שמנוגד לטבע, לכל הפחות במינים שרבייה זוויגית היא סוג הרבייה היחיד בהם מבחינה ביולוגית. אפילו אם הייתה אישה לכמה ימים, זה באמת היה משנה משהו להמשך חייך? במיוחד אם מדובר בתקופה שטרם נולדתה ואתה לא זוכר כלום ממנה.

למה לא נחוצים? אני מאד נהנית לשחק להם למטה. רק האלימים

וגסי הרוח (שלרוב הצער נפוצים במין הזה) הם מיותרים.
וכל "מנהיגי" המלחמות, החל בבבל ומצריים ואשור, המשך ביוונים ברומאים ובפרסים, וג'ינג'יס חאן וכל מלכי אירופה ואביריה הרצחניים, והיטלר וסטאלין ומאו דזה דונג וכל אלה שבימינו - כולם לא היו ואינם אלא אסון נורא לאנושות ולחיים על פני הכדור בכלל.
אני יכולה לתאר לי עולם ממנו נשמדו כל הזכרים: הוא יהיה יפה יותר וטוב יותר בהרבה מן העולם במצבו כיום.

Berethor

New member
או במילים אחרות "Make love, not war", אבל מה עם נשים אלימות?

או/ו גסות רוח, הן גם "מיותרות"? מה גם שעשית הכללה נוראית על מנהיגים ולוחמים, "כל מלכי אירופה ואביריה הרצחניים", היו גם מלכים טובים, והיו גם אבירים טובים, טוב שלא הכנסת גם את צה"ל לרשימה שלך. עולם שבו "נשמדו כל הזכרים", הנקבות יכחדו יחד איתם, לפחות ברוב המינים עם רבייה זוויגית.

"Make love, not war is an anti-war slogan commonly associated with the American counterculture of the 1960s. It was used primarily by those who were opposed to the Vietnam War, but has been invoked in other anti-war contexts since."

http://en.wikipedia.org/wiki/Make_love,_not_war

בספר שלי, הנקבות לא ייכחדו עם הכחדת הזכרים, כי עד אז

החברה כבר תפתח מנגנוני התרבות מלאכותית יעילים מאד. כבר עכשיו הונח היסוד לשיבוט.

הבעיה עם הזכרים היא שlove אצל רבים מהם גם היא למעשה war . הם פיתחו לשון מבזה די עשירה, רבים פשוט שואפים לנצל נשים מינית ולהסתלק, הקשר הפיזי המיני תכופות לא נעים לאשה בלשון המעטה. בקיצור - הזבבון הממוצע הוא מישהו שאשה צריכה להמנע בכל דרך מקשר איתו, ואם נפלה בפח - להעניש אותו.

Berethor

New member
לדעתי הספר הזה לא יעניין אנשים רבים אבל קיימת כבר יצירה דומה

שנקרא "Y: The Last Man" ויש שם קבוצה של מיזאנדריות שמכנות את עצמן "The Daughters of the Amazon" שהצליחו להתעלות לרעה ביחסן כלפי גברים אפילו ביחס לאמזונות המקוריות. אם כבר שיטות רבייה מלאכותיות, אז עדיף ללכת עד הסוף, שגם גברים ימצאו דרכים לרבייה ללא נשים, וזה כבר קיים ביצירות מדע בדיוני לא מעטות. גברים רבים שואפים לנצל נשים מינית ולהסתלק, ואת זה אומרת אישה ששואפת לנצל גברים מינית ולהסתלק. לנשים בדרך כלל אין הרבה בררה בנושא, אפילו נשים שמעדיפות קשר רציני על פני הוללות מינית, משום שיש רצוי ויש מצוי, למצוא גבר רציני זה לא כזה פשוט, אבל זה אחד הדברים שהופכים גבר כזה ליותר מיוחד, לטובה, וכמובן שלגבר כזה לא שווה להתפשר על אישה שפחות טובה ממנו באישיות, אחרת זה פשוט "בזבוז" ולא מתאים.

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/ComicBook/YTheLastMan

GreenMamba

New member
אמרתי גם לך וגם לפנתרית לא פעם

הנטיה שלכם לקחת את נושא הפמיניזם ולתת לו דוגמאות מה"טבע" מגוכחת בעיני.
אני מרגישה כאילו נגמרו לכם הדוגמאות המופרכות לתת- אז אתם הולכים לפילים, לנמלים ולכנימות.
&nbsp
מה הקשר לעזאזל בין פמיניזם לחוקי הטבע? או לצורך העניין- לכל התנהגות אנושית ולחוקי הטבע?
דמוקרטיה מעוגנת בחוקי הטבע? קומוניזם הוא דבר "טיבעי"?
ילדים בני 18 רצים למול סכנת מוות ושרים שירי יחידה במקום לעשות את הדבר ה"טבעי" ולברוח ממנה רחוק ככל האפשר- זה "טיבעי" בעיניך?
בחברה החרדית מדכאים את יצר המין עד כדי כך שיש חתנים שנכנסים בגיל 18 לחופה עם כדורים נגד חרדה - כדי להתמודד עם החרדה שרחמנא לצלן הם חייבים לגעת היום בגוף אישה- זה "טיבעי" יותר?
&nbsp
אין שום התנהגות חברתית אנושית שהיא "טיבעית" ולא ניתנת לשינוי- הכל תוצאה של נורמות, חינוך והסללה.
&nbsp
להביא את הטבע כהצדקה או הפרכה לאידיאולוגיה חברתית או להתנהגות אנושית חברתית בכלל זה פשוט הבל בעיני. הדיונים בינכם מופרכים לחלוטין.

למעלה