...........

beatman

Member
זה לא מוגבל רק ליהודי גרמניה/בריה"מ

זה קיים והיה קיים לאורך ההיסטוריה.
מדובר בסה"כ ביהודים שמאבדים את מסורתם ואמונתם בגלל גורמים שונים.
גם בישראל לא חסרים צברים כאלה.
 

Schwarzkopf

New member
את אותו תהליך שעבר על יהודי גרמניה ומערב

אירופה עד לשנות ה-30 עבר על יהודי רוסיה ומזרח אירופה עד לשנות ה-90 (עד להתפרקות בריה"מ). או במילים אחרות: המהפיכה הצרפתית ושוויון הזכויות שהעניק נפוליאון בכיבושיו במערב אירופה ליהודים (האמנסיפציה) בוללה את יהודי גרמניה ומערב/מרכז אירופה בדיוק כמו שהמהפיכה הבולשביקית ושוויון הזכויות שקיבלו היהודים בברית המועצות בוללה את יהודי רוסיה הצארית/אירופה המזרחית.

וכך ניתן לראות שהעולים מבריה"מ לשעבר של שנות ה-90 ואף אלו של שנות ה-70 בישראל הם רוסים בכל רמ"ח איבריהם, למרות היותם יהודים, ושלמעשה, ליהדות שלהם אין שום חשיבות, כי באופן כללי הם נהפכו להיות רוסים/סובייטים לכל דבר, בעיקר מבחינה מנטאלית ומבחינה תרבותית, ומאחר שהם לא דתיים ברובם, אין הרבה הבדל בינם לבין בני ארצם הלא יהודים (עמי בריה"מ בקרבם הם חיו).
 

beatman

Member
לא לגמרי

יש הרבה יהודים משם שנשארה להם זהות לאומית מסויימת וזהות תרבותית יהודית.
 

Schwarzkopf

New member
אבל, אין ספק, שהרוב המוחלט של יהודי בריה"מ

לשעבר מרגיש קרבה הרבה גדולה לרוסים אתניים מאשר לישראלים. אגב, מתוך הנסיון שלי, חלק גדול מאוד מהעולים מחבר המדינות (יהודים ולא יהודים) מתייחסים לישראלים הוותיקים כאל לא פחות ולא מיותר מקופים שלא ירדו מהעצים.
 

TaL53

New member
אין ספק

שכמו ב2011, גם היום אין לך מושג על מה שאתה מקשקש.
 

beatman

Member
קשה לי להעריך באחוזים

אבל לא הייתי מסכים אית שזה חלק גדול מאוד.
זה גם מאוד תלוי בגיל, צעירים יחזיקו פחות בדעות כאלה.
&nbsp
אני למשל עליתי ארצה בגיל 3, אני רואה בעצמי ישראלי כשאר הישראלים, לא מרגיש קרבה יתרה לרוסים אתניים.
ולגבי הדימוי לקוף, אין מה להגיב.
 

Schwarzkopf

New member
העניין הוא שחלק גדול, אם לא רוב, ה"רוסים"

הגיעו לערי הפריפריה, שם הם פגשו אנשים מהמעמדות הנמוכים של החברה הישראלית, ובעיקר אנשים בעלי נורמות התנהגות נמוכות שלא עשו עליהם רושם חיובי במיוחד כמייצגי הישראלים, בלשון המעטה.
 

Schwarzkopf

New member
הרבה רוסים שונאים במיוחד את אווירת "השכונה" ואת העממיות

ואת העממיות שמאפיינות ערים רבות בפריפריה בישראל, בהן הם חיים כמובן...
 

Schwarzkopf

New member
שאני חושב, או יותר נכון, שאני בטוח,שמה שמפריע

לכל כך הרבה "רוסים", או יותר נכון עולים מבריה"מ לשעבר- בישראל, זה האוריינטליזציה החזקה שלה וההשפעה התרבותית והחברתית הרבה מדי של הערבים והיהודים יוצאי עדות המזרח.
הסיבה שכל כך הרבה עולים מבריה"מ לשעבר בישראל כל כך שונאים את התרבות המזרחית או המזרח תיכונית נעוצה בסיבות תרבותיות הקשורות לתרבות הרוסית, ולשיח האוריינטליסטי והאיסלמופובי שהיה קיים בבריה"מ ביחס לעמי הקווקז ואסיה התיכונה.
או כמו שהגדיר זאת ההיסטוריון יליד קייב (בירת אוקראינה), דמיטרי שומסקי:
"העולים פשוט שיעתקו למציאות הישראלית את השיח האוריינטליסטי הרוסי והסובייטי שבמרכזו הייתה קיימת הכפשה מתמדת של 'האחר' האוריינטלי".
http://www.haaretz.co.il/misc/1.947374
&nbsp
 

איליה40

New member
אינני רוצה להביע את דעתי על הטורים של ד"ר שומסקי

שמע חלילה עוד אתבע. אומר רק שזה מאוד רדוד. אך הוא איננו יחיד סגולה בחבורת הרדודים והיורדים לרמת השיח של שוק במדעי הרוח הישראליים. הוא למעשה בחבורה טובה, ולא אזכיר את השמות. ולי ולרבים כמוני אין כל בעיה עם תרבות הים תיכונית, כל עוד זו תרבות ולא הברבריות. והברבריות ישנה בכל העדות. יתרה מכך, אני אוהב אוכל מזרח תיכוני, במיוחד המרוקאי. אני אוהב את המוסיקה האוטנטית, כל עוד זו התזמורת האנדלוסית ולא היללות של זמרי השוק. ואני מתעניין במסורת המיסטית, כל זאת מדובר במסורת האמתית ולא בבאבות הנוכלים. כך שלא צריך להכליל.
 

beatman

Member
לאו דווקא שהביאו את זה משם

הרבה מאוד 'רוסים' חטפו שנאה והצקות משפילות מצד אותם גורמים שהזכרת כאשר נפגשו עימם לראשונה בארץ, ללא שום התגרות מצידם.
לדעתי זאת הסיבה המרכזית של 'רוסים' (וגם לא מעט צברים) להרגשת הבוז כלפי האוריינטליות.
 

Schwarzkopf

New member
איזה צברים? הרוב המוחלט של הישראלים הוותיקים

משהו כמו אולי 60% מוצאם בארצות אסיה ואפריקה, כלומר הינם יוצאי עדות המזרח ולא אשכנזים.
אשכנזים ילידי הארץ מהווים באוכלוסיית ישראל היהודית, מיעוט של לא יותר מ-20% לפחות.
אני כמובן מדבר על ישראלים אשכנזים וותיקים ולא על יהודים סובייטים אשכנזים, שעלו לישראל.
&nbsp
 

Schwarzkopf

New member
מצויין רק ילידי אירופה ואמריקה, אפריקה ואסיה

וילידי ישראל- אך לא מצויין מה ההתפלגות העדתית מבין ילידי ישראל

&nbsp
 

TaL53

New member
אתה מוזמן להביא

קישורים וסימוכין לטענותיך.
&nbsp
גם על טענתך הנ"ל קיבלת התייחסות פעמים רבות, אך בחרת להתעלם.
&nbsp
בהצלחה.
 
למעלה