1421 - מישהו קרא?

guanyin

New member
1421 - מישהו קרא?

התחלתי לקרוא, ואחרי 40 וקצת עמודים קצה נפשי מכל האי-דיוקים והטעויות (שמגמדות את משטרת המחשבות-KMT). האם מישהו קרא? כדאי להמשיך או שזה נהיה ספר מדע פופולארי עם דגש על ה"פופולארי" ופחות על ה"מדע"? תודה וליל מנוחה!
 

erezor

New member
לא קראתי בדיוק בגלל זה

הספר הזה הוא בדיחה אחת גדולה, והוא אפילו לא נכנס לדעתי לקטגוריה של "מדע פופולרי". הוא בסך הכל פרי מוחו הקודח של מישהו שניסה למכור ספר. רק מספיק לראות את הביקורות עליו.
 

renjintso

New member
להיפך

הדגש הוא יותר על המדע ופחות על הפופולרי. התיאוריה שהספר מעלה מעניינת, גם אם מופרכת היסטורית, היא לפחות מעוררת מחשבה של "מה היה אם". אבל הספר עצמו מתעסק בפרטי פרטים של מפרשים, בניית ספינות, ניווט ימי, מסמכי סחר ושאר עניינים מייגעים. גאווין ההוא או איך שקוראים לו כנראה ממש מאמין בתיאוריה שלו והתאמץ מאד להביא כמה שיותר "הוכחות מדעיות". יצא לו ספר שמצד אחד, הוא לא נכון, ומצד שני, הוא ממש משעמם.
 

GnomeBubble

New member
../images/Emo45.gif בדיוק ../images/Emo10.gif

זה היה יכול להיות ספר היסטוריה אלטרנטיבית מדהים אם הוא היה זורק את כל הביבליוגרפיה המשמימה הזאת, ופשוט כותב תסריט "מה אם" זה היה יכול להיות מרתק. איך שהוא כתב אותו זה היה בעיקר שנוי במחלוקת, אבל אני בספק אם היו הרבה אנשים שצלחו את כל הספר.
 
למעלה