14 שנים בלי אמא

14 שנים בלי אמא

היום ימלאו 14 שנים למותה של אמא שלי. אולי בגלל שהיא נפטרה באיסרו חג שבועות, החג הזה שהיה אחד האהובים עליי, תמיד מגיע עם צביטה של כאב. אני יודעת שתמיד אומרים דברים טובים על המתים, ואת שבחיהם הם לא זוכים לשמוע בחייהם. אז אני רק אספר על הגעגועים שלי. געגוע שגובל בקנאה מטורפת כשאני רואה נשים בגילי הולכות עם ילדיהן ועם אימותיהן בפארק, או סתם לקנות בגדים ביחד. געגוע שמתעורר בחגים כשכולם מספרים שאת החג הם יעשו אצל הוריהם, ואני <וזה לא שאין לי משפחה חמה> מטורפת מגעגועים לאמא שלי! ומה למדתי ממותה בטרם עת של אימי? למדתי שצריך לחיות עכשיו. שהנקיונות ועבודת הבית תמיד יהיו שם, תמיד יחכו. למדתי שצריך לאהוב עכשיו, ולא לחכות לבעוד שבוע, חודש או שנה. אין לי שמץ של יסורי מצפון כשאני קונה משו יקר ואו מבזבזת כספים על עצמי ועל ילדיי. אימי כל חייה קנתה רק לנו , ולעצמה במה שקנתה, לא העזה להשתמש ביום- יום ורק בחגים או באירועים היתה בדחילו ורחימו, קונה לה או עושה לעצמה. ולכן.. אני לא שומרת שום דבר חדש שקניתי. לא בושם ,איפור, בגדים או כלי בית. אני משתמשת בהם היום! את כולם אני פותחת בבת אחת. כי אני עוד זוכרת בחלחלה את כל הפריטים החדשים שאימי קנתה מתוך כוונה להשתמש בהם אי-פעם, ולא זכתה. והם נותרו חדשים ונוצצים אחרי מותה. אני כל כך מתגעגעת אלייך אמא שלי!

מיקימק

New member
את כל כך צודקת

אני כל כך מתחברת לדברים שלך. הצביטה הזאת בלב כשרואים אמא ובת ביחד. הייתי לפני כמה ימים במספרה והיו שם אמא ובת ופשוט עמדו לי דמעות בעיניים כשראיתי איך הן מייעצות אחת לשניה ונהנות אחת מהשניה. והמסקנה שלך כל כך נכונה- צריך לחיות את הרגע ולהנות ממה שיש

../images/Emo24.gif תודה לכם

רק עכשיו נודע לי על הפורום הזה, אשמח לחלוק אתכם את רגשותיי. יום נעים

שלום לך, מונה ליזה../images/Emo70.gif

ברוכה הבאה אל הפורום שלנו. התרשמתי מגישתך, ואני שמחה שאת ממצה את החיים ה י ו ם. את מוזמנת מאוד להישאר עימנו, ולשתף ככל שיתאים לך.

אשבל1

New member
היי מונה ליזה

אני מזדהה עם כל מילה שכתבת , את נותנת המון כח ולגיטימציה להתנהלות כמו שלך ושלי, מאחלת לך רק טוב.

דונקה

New member
את כל כך צודקת...

אקח ממך את העצה החכמה שיש לחיות אך ורק את הרגע, את היום תודה!!!

למעלה