14 משחקים היו אתמול

Krit123

Well-known member
ניקס - פורטלנד
28 זריקות עונשין לגרנט הם הנתון הכי לא קשור שנתקלתי בו העונה. קלע 21 מתוכן בדרך לשיא קריירה של 44 נק', ממשיך פתיחת עונה היסטרית מבחינתו. ללא דיים הפצוע סיימונס שימש כווינגמן עם 38 משלו במשחק רב שערים שגלש להארכה, הבלייזרס הגיעו לקצה גבול היכולת בסגל קצר על מנת לקטוע את רצף ההפסדים, רוטציה של 8 בלבד בה כמעט כל החמישייה חצתה 40 דק'.
בניו יורק נהנו מהניקס special, הלוא הוא בארט & רנדל מספקים יחס נקודות-זריקות זהה (43-42), ברונסון פירגן ב-32 יעילות שלא הספיקו.

שארלוט - וולבס
דווקא בתקופה טובה הוולבס נפלו לכושר קליעה לייקרסי, טאונס היה חושך מוחלט (6-22 מהשדה) והוביל את הדרך, האחרים שמו כיסוי עיניים והצטרפו אליו (9-41 מחוץ לקשת).
ההורנטס קיבלו תפוקה מפתיעה ממקבץ של צעירים בוערים מהספסל, כאלו שבקושי תרמו להם עד היום, בדרך לאפסט מרשים. רוזייר ואוברה היו שם בשביל לחלוק 50 נק', אוברה מסוג השחקנים שמתלקח אקראית 10-15 בעונה ללא קשר לכלום, הפעם נפל לו מינסוטה בבינגו קארד. בצורה אופיינית למדי, הוא כמעט עלה להם בניצחון - ביתרון 3 עם פחות מ-14 שניות לסיום, ריבאונד התקפה הגיע לידיים שלו בפינה והאהבל כבר התרומם לזריקה, אבל אז כל האולם צעק 'לללללללא' במקביל והוא התעשת בזמן, מסר את הכדור החוצה.

מיאמי - וושיגנטון
המפגשים בניהם היא הסדרה הכי טובה בטלוויזיה כרגע, איך מסדרים את המצ'אפ הזה בפלייאוף?
היה צמוד לאורכו עם ים תהפוכות, ההיט ניצחו על sheer will, הדרך היחידה שהם מכירים. האזורית תפסה את הוויזארדס ביום חלש, רק שבניגוד למיאמי הם לא הכריחו את היריבה להמשיך להשליך שלשות. ההיט התעקשו לתקוף את הצבע & במעבר, התאבדו על הלוחות במחצית השנייה. אדביו היה מפלצתי מתמיד עם 38 נק' (לא צופפו מספיק), קיילב מרטין השלים דאבל יפה מול וושיגנטון עם עוד הופעה של 20+. הירו ולאורי התקשו מול האורך הקולקטיבי אך התעלו נקודתית בקלאץ' ובשאר הזמן הפעילו את האחרים (18 אס' במשותף).
בחזרה לבירה, ביל וקוזמה קלעו 28 a piece אבל היה שם מעט מאוד מסביב, דני היה ממש אחלה עם משחק אול אראונד נוסף (8-9-5 ו-2 חס'), פשוט הזריקה לא נפלה לו, הוביל להפחתה קלה בדקות.

מילווקי - קליבלנד
9 דאנקים. אשכרה 9 דאנקים היו ליאניס במהלך ההתמודדות, מול אחת מקבוצות ההגנה הטובות בליגה בכלל ובצבע בפרט. עד ההפסקה הקאבס היו על גג העולם, ביקרסטף הציב את הסנטר על יאניס (אלן/לופז) במטרה להשאיר את מובלי בעמדת עזרה, הולידיי נקלע לבעיית עבירות קלה ואף אחד לא נכנס לואקום הפליימייקינג. תוסיפו לכך טעויות לא מחויבות של הבאקס, בדמות עבירות מיותרות שהובילו לבונוס ואיבודים זולים.
ברבע השלישי הכל התהפך עליהם. הקו האחורי התקרר, הקו הקדמי התאדה (מובלי ואלן עם 9 נק' ב2-14 מהשדה). מילווקי מצליחה לנעול את הצבע מבלי להפקיר את קשת השלוש מכיוון שהגארדים שלה מסוגלים להאבק בחסימות ולחזור לתמונה (בעיקר הולידיי וקרטר). מאפשר לברוק ויאניס להתמיד בכיסוי דרופ ולתזמן את העזרה.
קליבלנד נכנסו לפאניקה לאור השינוי החד במומנטום והחלו לעשות שטויות, לאב ולברט נעדרו ולכן נוצר חלל ממשי ביוצרים נוספים שיעזרו לייצב את ההתקפה. בהזדמנות אחרת נרחיב על האכזבה ממובלי בעונתו השנייה.

קליפרס - דנבר
ניצחון כיפי מול ל"א נטולת קוואי/ג'ורג', נהנו מיתרון איכות שהתבטא באופן טבעי לאורך זמן, ולכן טיי לו נאלץ לחשוף מעט מהקלפים שלו. ביציאה מההפסקה מרקוס מוריס עבר לשמור על יוקיץ', זובאץ הוסט לכיוונו של גורדון, ממנו הוא התעלם לחלוטין על קשת השלוש. מה לעשות שגורדון בכושר נפלא והם אכלו ממנו 29, מורי היה מעולה עם 22-6-9, והשופטים סייעו לנו בכל הנוגע לאוברפליי על ג'וקר, הוציא את העוקץ מהאגרסיביות ההגנתית אשר מאפיינת את ההרכבים הנמוכים שלהם.
הדפנו ניסיונות קאמבק דווקא בחסות הסגל החסר, הנעדרים (MPJ/בונס/גרין) הם במקרה משחקני ההגנה הכי גבוליים שלנו, DJ סופסל, ובעקבות זאת עלינו עם הרכבים שמזיזים את הרגליים יפה מאוד, נהנתי מהמאמץ.

נערך לאחרונה ב:

Rapgamer

Well-known member
מחזק ומוסיף-

שארלוט- מינסוטה היה הפסד מתסכל. הם שיחקו חזק מאיתנו ומייסון פלאמלי אנס אותנו בריבאונד. היה מספיק זמן לקאמבק אבל השלשות סירבו להיכנס, לא זכור לי עוד משחק של 1/11 מחוץ לקשת לKAT.
אני מניח שמי שלא אוהד "שרוף" לא יבחין בזה אבל טוריאן פרינס היה ממש חסר. לדעתי אם הוא משחק זה W, אפילו קל.

מיאמי- וושינגטון-לגמרי ההיט גנבו את הדאבל, זו הייתה סדרה של 1-1. המהלך שלדעתי שינה את ההתמודדות היה לאורי בסוף שעון מול דני. הוא עשה פלופ, קלע שלשה בפוקס וקיבל את הfour-point play.

יוסטון- אטלנטה- הפסד מביך של ההוקס. הושפלו בריבאונד 59-28, כולל שוויון 22 בריבאונדים מתחת לסלים שלהם. קלינט קאפלה לא שיחק ואני חושב שאנשים לא נותנים לו תמיד את הקרדיט הראוי. אוקונגוו החביב על עכברי NBA פתח בחמישייה ולא עשה את העבודה. 83 נקודות משותפות של יאנג ודז'ונטה לא הספיקו.

מילווקי- קליבלנד- סיכמת את עיקרי הדברים, אכן יאניס העלים את הגנת הצבע של הקאבס אם כי להגנתם ג'ארט אלן נפצע ולא חזר.
אני אוהב את המבנה הבסיסי של קליבלנד עם stagger של גארלנד ומיצ'ל, מבטיח להם התקפה פוטנטית לאורך 48 דקות. אלא שדוקא בדקות המשותפות שלהם הם חטפו את הריצה המשמעותית במשחק, רצף איבודים לא השאיר להם סיכוי.
ברוק לופז היה טוב בהרבה מאוון מובלי ופתאום מצאתי את עצמי תוהה האם הוא שחקן יותר טוב ממנו בכללי בשלב הזה. שווה לפתוח פוסט על מובלי, משאיר לך את הכפפה.
מילווקי עם שחקן פרימטר אחד בלבד שקלע בדו ספרתי. לא חושב שהייתה קבוצה עם נתון שכזה העונה. אגב כמות הדקות של ג'ורג' היל לא סבירה, הם חייבים לעשות טרייד על חיזוק בפרימטר.

אוקלהומה- שיקאגו- דורט כמעט זרק את הניצחון במו ידיו כשoffensive interference שלו לקחה סל של שיי בהארכה. נדמה לי שאנפילד הציע להעביר אותו בטרייד לאחרונה, אני דוקא חושב אחרת. הוא לא תורם בהרבה בקבוצה חלשה אבל ברגע שיכנס למשבצת של אופציה רביעית-חמישית בהתקפה הוא מאוד valuable. אחד משומרי הפרימטר הטובים בליגה ומסוגל לעשות קצת מסביב בהתקפה.
הבולס דוקא הגיעו לפרופיל זריקות טוב בהארכה אבל השלשות הלכו החוצה. באחד הפוזשנים האחרונים דרוזן בחר לקחת מיד ריינג' קשה בזמן שווץ' היה פנוי מחוץ לקשת. וכמה זה אירוני שה-מהלך של המשחק היה שדרוזן אכל את הפאמפ פייק הדרוזני של שיי.

גולדן- יוטה- הוייב של גולדן הרבה יותר טוב בתקופה האחרונה. משחקים בפלואו האופייני בדקותשל סטף, גם החזרה של דיוינצ'נזו הוסיפה להם שחקן two-way ביחס למחליף.
נראה שגולדן קיבלה החלטה אסטרטגית של win now על פני שיתוף הצעירים. קאמינגה עם 0 נקודות, מודי עם DNP ווייזמן כנראה שיחק אבל בג'י ליג.

Krit123

Well-known member
סאן אנטוניו - לייקרס
הספרס קבוצת ההגנה החלשה בליגה וmy boy קלדון ג'ונסון בעיצומה של צניחה חופשית באחוזי שדה, אז לא תופתעו לשמוע שהיה כאן מבוא לבלואאוט עד להפסקה (במשחק החזרה של לברון), אלא שאז הלייקרס עלו שאננים לרבע השלישי והחלו למסור ליריבה, ג'יימס מסיר חלודה בזמן אמת וראס היה חלש מהספסל (אולי לראשונה?). 7 דקות לסיום, בחזרה מפסק זמן, לברון ואיידי נתנו פוש אחרון ולספרס אזלו הכלים. הלייקרס מקבלים צורה, אולי נרחיב בפוסט הנפרד שיובל פתח.

OKC - שיקאגו
ראיתי עשר דקות אחרונות בהן דרוזן היה כמעט flawless, עד לעבירה מיותרת על שיי בעלייה לשלשה והחטאת ג'אמפר בצד השני. לאבין כן סייע לצמצם את הפער לפני הכניסה לזמן פציעות אבל נעלם בהמשך, ויש משהו ממש מדכא בתפקוד של ווץ' בקבוצה. אצל אוקייסי כפי שאנפילד ציין גידי היה מעולה, SGA עשה מספיק, והם לפחות עצרו 2 צלעות במשולש ובכך נמנעו משמיטת יתרון נוספת.

גריזליס - ניו אורלינס
למרות שציון הופיע לdance of dragons מול מוראנט, המפגש לא עמד בציפיות. הספיקה לי מחצית ראשונה שהייתה במעמד צד אחד, החולשות המרכזיות של הפליקנס תפסו את מרכז הבמה. לא מסוגלים לשמור את הפיקאנדרול או לרווח את הרצפה לכוכבים שלהם, בשעה שממפיס שורפים את הפרקט במעבר ולא משאירים להם סיכוי.
גם אם ג'ה היה סרטון שאפשר לנגן ב0.50 מהירות יונאס לא היה מצליח להישאר מולו. הם כן פנו להרכבים נמוכים בתגובה, אך לא מצאו נתיב לקאמבק, ברוח השמירה על ציון - נתקל ב3-4 שומרים בדרך לסל ולמרות שג'קסון נקלע לבעיית עבירות (איך לא), דילון ברוקס מתגלה כאחלה מצ'אפ חלופי. ביום בו מקולום היה חסר ואינגרם נפגע בבוהן, לא היה למי להוציא כדור, תחילה ממפיס גנבו עזרה מהרב ג'ונס ובהמשך ממי שרק אפשר.
כן הייתי מציין לחיוב את ההגנה האישית של זאיון על ג'ה, לקראת סיום המחצית הם סימנו אותו בחילוף והוא הדף אותו בדרך לסל, קצת הזכיר לי את השמירה של אדוארדס בפלייאוף אשתקד.
נדיר שהגריזליס מקבלים 20+ משלושת הגדולים (להוציא את ביין), וכן מגיעה מילה טובה לסטיבן אדאמס שגבר על JV בצבע והתגרזן עליהם חופשי.

אינדיאנה - נטס
תפסתי רבע אחרון, בתחילתו מהלכי האנד-אוף של סימונס עם האריס/סת' קרי לא הניבו תוצאות, ודקות טובות של מאת'ורין הובילו לסגירת הפער. לאחר שדוראנט חזר קיבלנו הצגת יחיד שלו VS מאמץ קבוצתי בהרבה של הפייסרה, הוא תפר 20 נק' מכל בלטה, אבל איכשהו הפער רק תפח, בשעה שבאדי הילד ואחרים ניצלו חזרה גרועה להגנה/איבודי כדור שטותיים.
בפן החיובי ניתן לציין שסימונס עלה על הגל, משחק 6 ברציפות בספרות כפולות (שהם למעשה סך המשחקים שלו בדאבל פיגרס), הפעם עם 20 ללא החטאה מהשדה (8-8). רק מה? 0 נקודות ברבע המכריע, בדומה למפגש מול פילדלפיה. אז כנראה שהוא חזר לעצמו באופן רשמי.

anfield1

Member
@Rapgamer
אני מאוד אוהב את ההגנה של דורט, מה שמפריע לי אצלו זה שהיחיד שיותר סוליסט ממנו בסגל הוא טרה מאן שהוא עדיין צעיר ופרוייקט בהתהוות.
זאת קבוצה שמתאפיינת באקסטרה פס, בכך שאפילו שיי מוותר על זריקות במאני טיים (הרבה פעמים לא בצדק) והסבלנות של דורט עם השלשות היא על גבול הפושעת. חייב להיות יותר מודע לשעון ה24 ולשחרר יותר את הכדור אחרי חדירות כשהוא נתקל בהתנגדות משמעותית.

Rapgamer

Well-known member
@Rapgamer
אני מאוד אוהב את ההגנה של דורט, מה שמפריע לי אצלו זה שהיחיד שיותר סוליסט ממנו בסגל הוא טרה מאן שהוא עדיין צעיר ופרוייקט בהתהוות.
זאת קבוצה שמתאפיינת באקסטרה פס, בכך שאפילו שיי מוותר על זריקות במאני טיים (הרבה פעמים לא בצדק) והסבלנות של דורט עם השלשות היא על גבול הפושעת. חייב להיות יותר מודע לשעון ה24 ולשחרר יותר את הכדור אחרי חדירות כשהוא נתקל בהתנגדות משמעותית.
קבלת ההחלטות לא מבריקה אבל זה גם אחד התסמינים של להיות בקבוצה כל כך חלשה שהוא היה בה סקורר של 17 למשחק.
דורט מזכיר לי את סמארט, אמנם לא מוסר ברמתו אבל דומה בשאר הדברים. אז במקום להיות אופציה שלישית בקונטנדרית הוא יכול להיות אופציה רביעית. אני חושב שהוא יהיה נכס כאשר השחקנים המובילים יקחו אתכם ל45-50 ניצחונות.

OrEl74

Well-known member
מנהל
בשנתיים האחרונות מאוד תמכתי בגובר, עיצבן אותי שיוטה רוצים לעשות עליו טרייד.
רק אחרי המעבר למי סוטה אני פתאום מבין על מה מיטשל דיבר... הבן אדם פשוט תוקע את ההתקפה.
נכון, הוא נועל את הצבע כמו שאף שחקן אחר בליגה לא מסוגל לעשות אבל בחייאת! הבן אדם פשוט זז למקומות הלא נכונים ואשכרה מפריע בהתקפה.
3 שחקני התקפה מצויינים (כן, כללתי גם את דיאנג'לו) ושלושתם "נתקעו" מאז שגובר שם.
הטרייד הזה היה טעות בגלל הוויתור הגדול של מינסוטה אבל אם זה היה משתלם מקצועית אז מילא, בינתיים זה ממש ממש לא קורה בעיניי.

והבולס קקי

fatnoam

Active member
@Rapgamer מה אתה משווה, סמארט חכם בהרבה מדורט. דורט טיפש. סמארט לא טיפש, אבל חושב שהוא יותר חכם מאחרים, ומשם השגיאות שלו.

Rapgamer

Well-known member
לא יודע במה דורט כל כך יותר טיפש. לשניהם בחירת זריקות לא משהו, אצל סמארט זה בקבוצה עם אלטרנטיבות של טייטום וג'יילן, קח בחשבון.
גם אם הם לוקחים 1-2 זריקות לא חכמות בכל משחק זה נסבל. ואכן במקרה של סמארט זה יחסית בשוליים כשהוא מביא איתו כל כך הרבה דברים טובים.

anfield1

Member
איזה משחק מביך של אוקלהומה.
סנגון נראה כמו הלאג'וואן. נו באמת.
התקפה שמסתיימת אצל שיי - סל.
התקפה שלא מסתיימת אצל שיי - איבוד/החטאה.

למעלה