............

נוגה 1234

New member
............

סתם...... זה לא כזה חשוב..............
הייתה לי אתמול הופעה.......... והרגשתי חיה..... אבל אז, אחר כך, לבד בבית, כלכך שנאתי את עצמי על זה שניסיתי לאכול באותו יום.. שפגעתי שוב....
כבר כמה ימים שכל יום אני פוגעת...... אפילו היו ימים שזה עלה מדרגה, ואפילו בבצפר, שתמיד היה המקום היחיד שבו לא פגעתי, אפילו שם, כבר פשוט כשהרגשתי שעוד שניה אתחיל לבכות, עצרתי את זה צעד לפני, יצאתי מהכיתה, פגעתי, וחזרתי כאילו כלום. ואפחד לא ידע, ואפחד לא שמע, ואפחד לא הרגיש.
ובסופ"ש ישנתי אצל חברה... וכל הזמן ניסיתי להתחמק מלאכול..... והיא כבר שמה לב..... וניסיתי לתרץ כרגיל........
אפילו ההקאות, שכבר (כמעט) הצלחתי להעלים אותן לגמרי, אפילו זה כבר מתחיל לחזור........
אני כבר לא מאוכזבת כי אני לא עומדת במשימות שהדיאטנית (לא) נותנת, אני מאוכזבת כי אני לא יורדת מספיק. כי אני לא עומדת במשימות של עצמי. ואני שונאת את עצמי.
ואפילו שאני כמעט ולא אוכלת אני כבר כמעט ולא יורדת.
וכל היום אני רוצה לרדת, ושונאת את עצמי על שלא מספיק.. אבל בלילה.... אני אשמע מפגרת ומשוגעת, אבל בלילה זה מתחיל להפחיד אותי.. שאני הורסת את עצמי........ שונאת לראות תצלקות, מפחדת שאהרוס את מיתרי הקול, את הלב, ועוד אלף ואחד דברים שהפחידו אותי. ועברו מחשבה אחת או שתיים של את כלכך הורסת את עצמך, שאפילו בשביל עצמך היה עדיף שלא תיהי פה. עזבו, אני בטח סתם נשמעת משוגעת.
והיה לי לפני כמה ימים ריב ממש גדול עם הדיאטנית והברזתי לה (שוב).
(סליחה על החפירה)

את באמת הורסת את עצמך

וחבל.
נשמע שאת בכלל לא בשלב של להקשיב לאחרים אבל אנסה בכל זאת:
את הולכת לביה"ס? אם תמשיכי ככה לא תלכי יותר . תיהי כלואה באיזו מחלקת אשפוז.
את שרה? את מופיעה? גם בזה לא תוכלי להמשיך. כי את צודקת- הקאות הורסות את מיתרי הקול. ובכלל- לא יהיה לך כוח לבוא לחזרות. וגם כשתבואי לא תצליחי להתרכז במה שאומרים לך.
את רבה עם הדיאטנית? זו פריווילגיה. באמת. כנראה שהיא לא קשוחה מספיק. ושוב- כשתגיעי לאשפוז אף אחד לא יריב איתך. זה יהיה או אוכל (מפחיד) או זונדה (עוד יותר מפחיד).
אבל סבבה, תמשיכי לרדת. תמשיכי להרוס את עצמך.
רק קחי בחשבון שככל שאת יורדת יותר- יהיה לך יותר לעלות. וכן- בסוף תמיד מגיע השלב שצריך לעלות. זה יכול לקרות בעוד כמה חודשים או עוד כמה שנים , אבל זה יקרה.

נוגה 1234

New member
לחלומות של אחרים

אני מבינה שאני הורסת את עצמי. וזה מפחיד אותי. אבל רק בלילה. וגם, הדרך להתמודד זה לפגוע יותר. ולבכות עד שנרדמת. וזה כזה כמו כרוניקה ידועה מראש.
כבר בסוף שנה שעברה, בסוף הקיץ ובתחילת שנה רצו לאשפז אותי. כל פעם זה היה "כמעט", כל פעם ניצלתי בנס בשניה האחרונה.
וגם אז, גם כשהייתי פחות מהמשקל שמאשפזים ממנו, גם אז תפקדתי, וגם אז עשיתי בגרויות ומבחנים ואפילו הוצאתי ציונים טובים. למרות שלא אכלתי כלום. הגעתי למסקנה שאני מתרכזת הרבה יותר טוב כשאני לא אוכלת. ויש לי כוח רצון חזק. ולחיות על קפה היה לגמרי סבבה. ואז כבר התחילו לדבר איתי על אשפוז בכפייה ובלה בלה בלה. אבל עכשיו, כבר כמה זמן שלא דיברו על אשפוז. לדעתי אני אפילו לא במשקל המתאים. אני הרבה יותר מידי שמנה. וראיתי תמונה שלי, מהתקופה שהמשקל שלי היה הכי נמוך, בתחילת שנה. רזיתי. אבל לא הייתי רזה. רק ראיתי את זה בהשוואה לקודם, שהייתי ממש שמנה. כאילו בBMI זה היה משקל תקין, אפילו על הרף התחתון. אבל הייתי שמנה. נראיתי שמנה. ואני לא רוצה לחזור למקום הזה.
הריב עם הדיאטנית לא קשור אפילו לאוכל. זה קשור לפחד המטורף שלי מהשקילה. בגלל זה הברזתי לה כמה פעמים. והיא לא רצתה אפילו לשמוע, הייתי מולה עם דמעות והיא אפילו לא שמה עליי. כל פעם אני יוצאת מימנה, עם החלטה לצמצם עוד. כי אני יורדת, אבל לא מספיק.
והיום אמרו לי שאני לא יכולה להמשיך במקום שבו אני מטופלת אם אני לא אגיע אליה. ועוד לא באמת החלטתי מה לעשות.
(סליחה על החפירה)

תשמעי

נשמע שאת רק רוצה לרדת כמה שיותר ולא מוכנה לחשוב אפילו על כיוון של להחלים.
אני רק אומר לך- אי אפשר לחיות עם אנורקסיה. פשוט לא.
בסוף תגיעי לאשפוז כלשהו.
את רוצה למצוא את עצמך בסוף תקועה ב- bed rest עם זונדה? שיהיה לך לבריאות.

אני שמחה לשמוע על הפחד

הפחד מעיד על זה שיש לך איזו הבנה למה שאת עושה,
למחירים שאני כל הזמן מנסה להגיד לך שעוד תשלמי.

אני יודעת שזה לא בדיוק מה שאת רוצה שיקרה,
אבל אני פשוט מקווה שמישהו מהמבוגרים סביבך יתעורר ויעצור אותך,
כי לא נראה שאת עוצרת בעצמך...

נוגה 1234

New member
לפרפר

אני לא יודעת איך לעצור את זה.
אני רוצה להיות נורמאלית. לאכול נורמאלי. לא להרוס את עצמי. אבל באותה נשימה, אני גם רוצה להיות רזה. אני רוצה לרדת.
ובסוף, הקול השני מנצח.
ואני שמנה. ואני שונאת את עצמי. ואפילו שאני בקושי אוכלת, אני גם בקושי יורדת. לא מספיק לפחות.
הפגיעה התחילה להחמיר (אבל רק קצת). אחרי שבשבוע האחרון זה היה כל יום, היום זה כבר עלה לפעמיים ביום. ואני שונאת לראות את הצלקות, את הסימנים. אבל זה הדבר היחיד שעוזר. אני צריכה להרגיש בחוץ מה שאני מרגישה בפנים.
והיום אמרו לי שיש מצב שאני לא אוכל להמשיך להיות מטופלת במקום שבו אני מטופלת כבר כמה זמן. אמרו לי שאם אני לא אמשיך עם הדיאטנית, אני לא אוכל להמשיך שם. היה לי ריב מטורף איתה בנוגע לשקילה. אני מתה מפחד מזה, זאת הסיבה שהברזתי לה כמה וכמה פעמים. וכשניסיתי להסביר לה, בפעם האחרונה, שעזרתי אומץ והגעתי, מתוך מטרה באמת לדבר על הקושי, היא פשוט דרשה שאעלה על המשקל. ולא היה אכפת לה בכלל. אז החלטתי שאני יותר לא הולכת אליה. ונכון לעכשיו, אני עוד לא יודעת מה לעשות.........
(סליחה על החפירה)

ידעת שהיום הזה יגיע,

מראש היו להם תנאים מאוד ברורים.
ונראה לי שגם את יודעת שהשלב הבא הוא אשפוז.
אני מקווה שההורים שלך מבינים את זה גם הם.

אז נראה לי שהברירה היחידה שלך, אם את לא רוצה להגיע לאשפוז-
זה לעשות מה שהם אומרים...
את יודעת,
לכולנו יש שני קולות. כל אחת מאיתנו מכירה את החיים עם שני הקולות האלו בראש. והדרך לדבוק בקול הבריא היא לוותר על השליטה ולתת לאחרים להחליט בשבילנו.
כשאנחנו אוכלים בדיוק לפי התפריט או עושים בדיוק מה שמבקשים מאיתנו, אנחנו לא "מאכילים" את הקול החולה. לאט לאט הוא נהיה פחות עוצמתי והקול הבריא מתחזק.
אני מדברת ממקום של ניסיון, הייתי שם, אני יודעת כמה זה קשה לא להקשיב לקולות האלו. אבל בגלל זו הדרך היחידה. הקול לא יעבור מעצמו.
רק אם תלמדי להתעלם ממה שהוא מבקש.

Emilylee

New member
לנוגה

היי! את שרה. את אומרת שאת מרגישה חיה כשאת שרה. זה דבר מדהים לומר. זה נדיר!
אם תמשיכי את אולי תהרסי לעצמך את הדבר הכי נפלא שיש לך.
מעבר למייתרי הקול, במקום להתרכז בכוונה של שיר הרגשות שלך תמיד יעברו דרך הפיילטר של ההפרעות אכילה. זאת אומרת שמתישהו את תצטרכי לבחור. או לשיר או להמשיך ככה.
זה או או. אי אפשר שכל הלב שלך יהיה בשיר אם הלב שלך תמיד עסוק בלא לקבל את עצמו. גם
אם את את מצליחה ,וזה נשמע לי שאת ממש מוכשרת גם ככה,את אף פעם לא תדעי כמה נוכחת במלואך תוכלי להיות כשתתמודדי עם מה שקורה לך.
אני לא כתבתי לאף אחת הרבה שנים אבל ההודעה שלך נגעה לי ללב .היא היזכירה לי את עצמי ובאלי לומר לך שאם יש לך חלום או אפילו משהו שאת אוהבת וגורם לך להרגיש חיה תשמרי עליו .
אני גם שרה. ומישהו כשהייתי בת 15 אמר לי , " את יודעת שאף פעם לא תוכלי להיות הזמרת שאת יכולה להיות את תמשיכי להיות אנורקסית. זה או או "
בהצלחה לך נוגה
אמילי

נוגה 1234

New member
אמילי

אני חייבת לומר לך, קודם כל, תודה על התגובה שלך. ההודעה שלך ממש ריגשה אותי.
תודה
אם אני יכולה לשאול, מה הייתה הבחירה שלך בסוף? ואיך את התמודדת? את לא חייבת לענות לזה, פשוט אף פעם לא דיברתי עם מישהו שכלכך היה במקום שאני בו עכשיו.. שכלכך הזדהיתי עם מה שהוא כתב....
היום הייתה לי חזרה ממש חשובה, לפני ההופעה של שבוע הבא. לפני האודישן, יותר נכון לומר. היה יום זוועתי, יש מצב שאני לא אוכל להמשיך במקום שאני מטופלת בו עכשיו. ובבצפר הרגשתי כאילו שלאפחד לא אכפת. ופגעתי. פעמיים. וישר משם הלכתי לחזרה. ונסעתי באוטובוס. ופגעתי. אבל רק טיפה. ובדרך, אמרתי לעצמי שאני הולכת לנתק את הרגש שלי מהמעשים. שאני הולכת להיות כל כולי בתוך המוזיקה. ולשעה וחצי לא חשבתי על שום דבר, חוץ מהמוזיקה. שום מחשבה על פגיעה. שום מחשבה על אוכל. שום מחשבה על זה שלאפחד לא אכפת. אפילו לא שמתי לב לשעון. בשבילי, זה היה כאילו שרק עברו חמש דקות. זה נגמר מהר מידי.
אני מפחדת משבוע הבא. בעיקר בגלל שאחרי האודישן האחרון, שלא התקבלתי, חזרתי הבייתה. ופגעתי. וחזרתי ללא לאכול. והיום למשל, באמת שניסיתי קצת.
האם את הופעת במהלך התקופה שהייתה לך תהפרעה? ואיך התמודדת עם השילוב? (שוב, את באמת לא חייבת לענות. וסליחה אם אני חופרת..)

Emilylee

New member
לנגה

את לא חופרת לי. את עוזרת לי .
אני מכירה את המקום שאת נמצאת בו . מכירה טוב ועצוב לי לשמוע שאת נמצאת שם.
כמו שהחזרה נגמרה לך מהר מידי לפעמים ככה יום אחד אתה מתעוררת ושואלת את עצמך לאן נעלמו לי השנים שלי. הם עברו לי מהר מידי.
שרתי מגיל קטן. שרתי ושיחקתי. הבעיה היא שכששרתי בזמן שהייתה לי את ההפרעה בלי ששמתי לב לאט לאט הייתי מסתכלת גם על זה כאל מבחנים. כאל משהו שצריך להיות מושלם. שישמע מושלם. שאני אעשה תמיד רק כמיטב יכולתי. הייתי מלקה את עצמי אחרי חזרות לא טובות או ימים שבהם הרגשתי חסרת כשרון. לאט לאט הרגשתי שגם לשיר אני עושה רק כדי לרצות ולא בשביל עצמי.
בגיל 15 קיבלתי תפקיד משמעותי שכדי להחזיק אותו הייתי צריכה 1 -להיות נשית, 2- להיות משוחררת. כלומר הפוך מהנערה הגרומה והמלנכולית שהייתי. הרגשתי שאני לא מסוגלת להשתחרר ואז עשיתי עם עצמי הסכם. לוותר על אנורקסיה רק לזמן של התפקיד. נפרדתי ממנה לחצי שנה. לא הסתכלתי במראות , לא הצטלמתי , לא קניתי בגדים. לא עשיתי שומדבר שיאמת אותי עם מה שנהפכתי להיות. הסתיימה ההצגה והרגשתי מרוצה וממש מסופקת מעצמי אבל יום אחד הבטתי במראה ושנאתי את מה שראיתי וחזרתי בידיוק לאותם דפוסים.
בכל זאת משהו השתנה בי אחרי ההסכם הזה. הבנתי שזה דבר שאם אני באמת באמת רוצה יום אחד אני אוכל לשלוט בו. הדבר שהכי השתנה זה זה שפעם ראשונה הרגשתי תחושות שההפרעת אכילה דיכאה לי אותן. הרגשתי סיפוק, ופתאום עצבים ומצבי רוח, ופחד , ואהבה וכל מיני . פתאום ידעתי שאולי מפחד לחיות, מפחד לתת לדברים להיות משמעותיים עבורי נתתי רק לאנורקסיה להיות כל מה שאני וזהו. וזה לא כל מה שאני. זה לא כל מה שאת נגה. את הרבה יותר מזה. את גם זה , אבל עוד הרבה הרבה דברים.
בכל מקרה זה חזר אחרי התקופה הזו והחמיר. אבל יום אחד כסיימתי להקה צבאית הרגשתי שאף אחד כולל אני לא מכירים אותי. שאני לא נותנת לאף אחד להתקרב. הבנתי שאני לא יכולה לשיר שיר באמת כי אני לא יודעת מי אני בכלל חוץ משפוטת מספרים אז איך אני אדע על מה אני שרה. כסיימתי את הצבא הייתי צריכה לעשות בחירה אם להמשיך באומנות או לא. ידעתי שאם אני אמשיך אני אהיה חייבת לוותר על ההפרעה שלי. בסופו של דבר החלטתי שאני רוצה את הבמה ואם אני רוצה לשיר ולהיות ברגע ואם אני רוצה לשחק ולהיות ברגע אני חייבת לדעת איך זה מרגיש להיות ברגע בחיים האמיתיים שלי. הלכתי לטיפול, שאני בו עד עכשיו. יש נפילות. יש תקופות שזה נראה לי שאני בידיוק איפה שהתחלתי אבל הרגעים האלה עוברים. וכשאני עולה לבמה לפעמיםם אני שוכחת לגמרי את כל הקולות בראש. את כל השנאה העצמית. ואם היא באה היא יוצאת בשיר .

יש משפט של הסופר טרומן קפוטה. זה מופיע בסרט הכל אודות אמא של אלמדובר .
טרומן אומר לפני המשפט שהוא בגיל צעיר גילה שהוא רוצה להיות סופר. ומה שהוא עוד לא גילה אז זה ש- 'כשהאלוהים מעניק לך מתנה, הוא גם מגיש לך שוט, והשוט מיועד למטרה אחת: הלקאה עצמית'.
מי שבוחר באומנות חייב להבין שעליו האחריות ללמוד איך להשתמש בשוט הזה דרך היצירה, דרך איך שאת שרה ולא על עצמך.
זה לאט לאט, וזה יקח זמן, גם אני עוד רק לומדת...
נשיקות חמות נגה המוכשרת
אמילי

למעלה