&

m e r e

New member
&

אני מפחדת שאני לא אבריא לעולם. לא כי אני לא רוצה- כי אני רוצה.
אלא כי אני לא חשובה לעצמי מספיק. אני לא חשובה לעצמי מספיק בשביל לארגן לי אוכל, ולקחת אותו, ולקחת את הזמן במהלך היום לאכול אותו ולקחת את הכדורים שלי כל יום. וכשאני חושבת על זה זה מטומטם, זה לא באמת כל כך מסובך, אבל זה מרגיש כמו השקעה עצומה. וההפרעה שלי תמיד תהיה משהו קטן שלא דורש את כל זה.
ואני אומרת בטיפול שאני רוצה להבריא, ואני באמת רוצה, ואני עושה תהליכים פסיכולוגיים משמעותיים, אבל בדברים הפרקטיים האלה כבר שנים שאני לא זזה וזה עצוב לי.
(אני בת שלושים עוד מעט ואני מתעסקת עם זה באותה רמה שהתעסקתי לפני שנה ולפני חמש. למה אני לא יכולה לזוז הלאה?)

לפעמים תהליכים פסיכולוגים משמעותיים, שהם עמוקים ודורשים סבלנות, לפעמים לשנים ארוכות, מייצרים שינוי גדול בפנים אבל לא שינוי בחוץ, כי הכלים של המציאות החיצונית הם אחרים.
לפעמים צריך פשוט מקפצה של כלים התנהגותיים.
חשבת פעם על עזרה מהסוג הזה? פשוט התנהגותית?

זה מדכא מאוד למצוא את עצמך מתמודדת עם אותם הדברים כל כך הרבה שנים. אבל זה לא הדבר היחיד שעשית לאורך השנים האלו. והמאבק להשאיר את הראש מעל המים ולהמשיך להחזיק בסטטוס קוו הזה ולא לסגת יכול להיות גם הוא מתיש מספיק.
אני מזכירה את זה לעצמי כשהתחושות של התקיעות חונקות אותי.

אני מאוד מססכימה עם רחלי מעליי

יש דברים התנהגותיים, אפילו הרגלים, שקשה מאוד לשבור בלי התערבות התנהגותית. אם זה לא ממש עובד בינתיים עם הדיאטנית, כלומר, אם ברמה הזאת קשה לך לעשות שינויים, אולי שווה לשקול ללכת לכמה פגישות למישהו התנהגותי שמתמחה באנורקסיה?

חשבתי עליך לא מעט בחודשיים האחרונים. רציתי שתדעי את זה.

Hilla1987

New member
היי...

מרגישה כאילו אני כתבתי את ההודעה...
מבינה כ"כ.. וחסרת מילים...
מחבקת מרחוק

קולדון

New member
אני ממש מזדהה עם מה שכתבת.

יש אצלי דברים שממש תקועים מבחינת החלמה, ולא מצאתי דרך להביא את עצמי שיהיה לי קצת יותר אכפת, או לפחות אכפת מספיק כדי לדאוג להם, יום יום וכל הזמן.

ודווקא כשאני קוראת את זה נכתב על ידי מישהו אחר, שאת כותבת ממש את המילים שאני אומרת לעצמי או בטיפול, זה נראה לי פתאום קצת יותר מזה, זה נראה לי שלסכם את זה בכך שלא אכפת לך מספיק מעצמך אולי זה פתרון קל מידי..
אולי אני עושה השלכות...

m e r e

New member
אני חושבת

שהשאלה היא למה לא אכפת לנו מעצמנו מספיק. ונראה לי שהתשובה היא די מורכבת..

למעלה