.

simplistic

New member
.

מרגישה לכודה...כל אופציה היא לא אידיאלית, ומאכזבת. בן הזוג לוחץ ולוחץ (גם אם הוא רחוק)...וחוסר הוודאות הזה הורג אותי. נמאס לי להחזיק את הכל ביחד, להיות אשה חזקה. כמה טוב שאף אחד לא יכול באמת לדעת מה הולך לי בתוך הראש - אני מרגישה שזה המקום היחיד שעוד יש לי בו חופש.

simplistic

New member
אני עשיתי את זה לעצמי

ומה שבאמת הייתי רוצה הוא לא כ"כ ריאלי נכון לעכשיו. יש מחויבויות והחלטות של גדולים, שצריך לעשות ולעמוד בהם - ואני יכולה להסתכל רק צעד אחד קדימה, כי יותר מזה מכווץ אותי לכדור של חרדה.
אבל מה שבאמת היה מקל כרגע זה אם דברים פשוט היו יכולים להמשיך כמו שהם. קשה לי להתמודד עם שינויים.

sanest

New member
אולי בינתיים

תוכלי פשוט "לזרום" עם המצב כמו שרצית.
ואולי עם הזמן תוכלי לקבל את השינויים יותר בקלות.
אל תתני לאף אחד להחליט בשבילך או לדחוף אותך להחלטות שאת לא באמת רוצה.

simplistic

New member
תודה

אולי את לא רוצה לפרט אבל-

איך את עשית את זה לעצמך?
ולמה אפילו כפנטזיה, סתם, את לא מצליחה לכתוב את מה שאת רוצה?

שינויים זה דבר קשה מאוד. הכי קשה כשאנחנו מפחדים שלא נצליח לשרוד אותם. זה הפחד או שיש פחדים אחרים?

simplistic

New member
כן

כשלון, אכזבה. ובעיקר פחד מלעשות את ההחלטה הלא נכונה. פחד מהפחדים עצמם (הסתבכתי איתם כבר לגמרי).

והיום, חשבתי על כל מה שעברתי בארבע שנים אחרונות ואמרתי לעצמי - את לא פחדנית, הצלחת במקומות שאחרים נכשלו בנסיבות שהיו מפילות בן אדם חזק. עמדת בהן (לא בלי עזרה, כמובן). אבל יש לזה מחיר - האוטיזם שלי, שמציל אותי גם פוגע בי בסופו של דבר.

להרבה ממנגנוני ההגנה שלנו יש מחיר

וצריך להיות בתשומת לב למתי מנגנון הגנה מפסיק להגן ומתחיל להחריב...
יכול להיות שזה קצת קורה עכשיו?...

קולדון

New member
היי..

היי...

אני ל אממש מעודכנת ולא יודעת אם פרטת לגבי הדברים או לא..

אבל בגדול, אני מאוד מזדהה עם הקושי מול שינויים.
מה שכן, אני מאמינה שאם קיבלת החלטה לעשות את השינוי, קיבלת אותה למרות הקושי וכנראה שזה באמת מה שאת רוצה.
אולי זה עוזר לדעת שלשינוי מתרגלים בסופו של דבר, ובמיוחד אם הוא חיובי ומקדם, זו השקעה משתלמת.

את באמת מאמינה שזה היה מקל אם הדברים היו נשארים כמו שהם..? הרי בכל זאת, גם אם זה מחוסר ברירה אחרת- זו החלטה שלך שלקחת..

תחזיקי מעמד! ותזכרי שבסוף את תתחזקי מזה ותהיי מרוצה מהאתגר הזה כי כל מה שקשור ללהיות מסוגל להתמודד עם החיים של הגדולים, זו יכולת מצטברת שרק משתפרת עם הזמן...

למעלה