12Z היתכן שינוי ?

just snow

New member
אין. מוסא תסתכל איך פשוט האפיק

עושה כל ביכולתו לא להגיע אלינו. ישנה משיכה בלתי מוסברת לכיוון מערב אירופה למרות הרמה שישנה שם. ועוד איזה פרמטרים לא ברורים להימנעות האפיק לחדור אלינו. שוב מקווה שעדכון זה ישתנה הלילה ומחר.

מוסא4

New member
גרעין הקור שמתמקד מצפון לאטלנטי קטלני

עבורינו שכל הזמן משחרר אפיק עמוק יותר מקודמו דבר שהורס לנו את העסק ...

אני לא נוהג להעלות מפה לטווח כזה, אבל בשביל

שתבין מה גורם לאפיק לסטות מערבה למרכז התיכון.

הסבר בסיסי ופשוט, מדובר בזרם סילון פולארי ב-500 מ"ב, שגורם לאפיק "להמשך" מערבה ולהשאיר אותנו תחת רכס, בשל הפרשי טמפ' בין האזור "הממוזג" לבין הקוטב.
שים לב במפת הרום לדוגמה, רואים בבירור את אותו סילון פולארי..

לדעתי אתה טועה

הבעיה העיקרית היא המוקד הציקלוני במזרח קנדה שממשיך להעמיק שקעים בלי הפסקה אשר חוצים את האטלנטי ומתעמקים במערב אירופה (ולפיכך מסכלים את המשך האפיקים אלינו בשל "ביצי שור").

היה ברור לי שזה נובע מכמה סיבות

ציינתי סיבה שלדעתי היא דיי עיקרית לבעיית ההתעמקות אפיקים אצלנו, לגבי הביצי שור והשקעים המתעמקים אתה צודק פספסתי את זה בשורות.

Niv s

New member
אני חושב שזה גם נובע מהתנהגות הרמות

הסובטרופיות שמשאירות אזור פרוץ בתוניסיה ואלג'יריה שאליו נוח לאפיקים לגלוש, בדומה למים שתמיד יזרמו לאן שהכי קל להם.

ז"א זה תמיד שילוב של "מערך הכוחות" הפולארי (מה שציינת) יחד עם הסובטרופי ואלה שני מערכים עצמאיים ובלתי תלויים שבמקרה הנוכחי שניהם לרעתנו.

just snow

New member
קודם כל תודה רבה על התשובות וההתיחסות.

הבנתי את המשיכה מערבה משני הסברים שונים והגיוניים. אך לעניות דעתי ובהתבוננות במפות מקבל יותר את ההסבר שגרעין הקור הוא מאוד חזק שלא מאפשר לרמה שבמערב להשתלט. זה נראה כמאבק כוח ממושך ביניהם כך שהרמה לא מספיק חזקה בינתיים (לפחות מה שמצליחות המפות להראות). נשאר רק שהרמה תעלה הילוך במערב ותוכל לדחוף קצת לכיוונינו ואז נקבל את המנה. עוד דבר, שאני חושב שדווקא הרמה טובה והאפיק יגיע בסוף רק שהמודלים לא מזהים בשל הטווח.

עמית898

New member
אני חושב שזה בגלל שהרמה

מהתחלה הייתה מערבית מידי,רמה במרכז האטלנטי איומה לישראל,כל האפיקים גולשים למערב אירופה,ואנחנו מתרכסים.

פדי

New member
הלילה אנחנו בלב הסילון... אבל לב הסילון הוא

לא החלק הפעיל שלו ולכן אנחנו נמצאים על הגבול בין מזג אוויר גשום ולח לבין מזג אוויר יבש וחמים.

אגב הלילה הטמ"פ דווקא צפויה לטפס עם הצפנתה של הרמה שמדרום מזרח לנו.

פדי

New member
הלילה החמים הזה באופן יחסי הוא רק הכנה לשבוע

הבא.
הטמ"פ צפויה לזנק באופן משמעותי לכיוון 21-29 מ"צ. התחממות בסדר גודל כזה (או אף יותר) התרחשה גם שנה שעברה לאחר מערכת השלג של ינואר.

אנטולי40

New member
התשובה שנתת שגויה !

סילון פולארי מוצאים לא במפות 500HPA . וכיוונו וקטור מזרחה , מזיז אפיקים מזרחה .

אז בוא אני ישמח שתפרט לי איפה טעיתי שנלמד

אל תלמד פה מכמה אנשים ישר לעקוץ ולברוח.

בור תסביר לי תשובה מפורטת לא תשובות רוננין.

פדי

New member
העליתי מפות 200 Hpa. שימו לב שהסילון שמעלנו

הוא הסילון הסובטרופי. הסילון הפולארי נמצא כעת צפונית לנו.

למעלה