12V וחבריו..

Obelix

New member
12V וחבריו..

שלום, ברשותי מקרר קטן (15 ליטר) שצורך 12V על 48W שאני רוצה לחבר אותו בבית , כל שנאי סטנדרטי לא מספיק לו, חוץ מההזמנות המיוחדות של שנאים של 5 אמפר שעולים לפחות 250 שקל . כל המקרר עצמו לא שווה 350-400. מה אפשר לעשות חוץ מלקנות שנאי ב250 שקל? אני רוצה לבנות מתוכנית שמצאתי ב אינטרנט מטעין בטריות למכונית (220-12) שיספק אמפר גבוהה מאוד יחסית . (בעברי הייתי במגמת חשמל ואלקטרוניקה) בעייתי? האם כללית עלות החומרים שווה את ההשקעה?

רשר

Well-known member
מנהל
טורואיד לנורות הלוגן

למקרר תוכל להשתמש בשנאי טורואיד (עגול) 50-100VA, האם המקרר חייב DC או שיכול לעבוד גם ב AC? כי אם רק ב DC צריך מישר באיכות המתח שהוא צורך. מטען לרכב, הרכיבים די זולים אבל השנאי ואם צריך המשנק מאוד יקרים במיוחד אם רוצים הספק גדול. כמובן שתוכל להשתמש במטען כספק למקרר.

Obelix

New member
DC שות'

המקרר הנ"ל אוכל רק DC , אם הייתה לו האפשרות ל AC החיים שלי היו הרבה יותר קלים.. מה הוא טורואיד לנורת הלוגן? (הגוש הלבן שאליו מתחבר 220V?)הוא משנה מתח מ 220 ל 12? לגביי מישר מתח .. היכן משיגים אחד כזה ? (עד כמה שהבנתי צריך בערך 12V על 5A 48W) כמה אמפר בערך יש בבטריה של רכב? ומה הוא "משנק"?

מאגר

New member
קנה שנאי של חולדה מיוצב DC

220V ל-12V בהספק של 50A עלותו בערך 60 שקלים

Obelix

New member
אתה בטוח ?

מאוד מוזר לשמוע על מחיר כל כך זול בהשוואה לאחרים ועוד של 50A. אשמח מאוד לשמוע מהיכן אפשר להשיג את השנאי הנ"ל.

erezg75

New member
ספק מחשב,לך לפח האשפה הקרוב

ותוציא ממחשב ישן שתמצא את הספק. מחברים 2 חוטים(של הסוויץ) ויש לך ספק ז"י של לפחות 250 וואט במתח 12 וולט ארז

ואים לא ימצא . בניית ספק

לא תעלה מעל 100 ש"ח או פחות . שנאי 30 שקל 4 דיודות בטח 10 שקל אלקטרוליט עוד 10 שקל . זה מספיק דיודה זנר שתימור על מתח קבוע . לא חייב להיות סינון טוב כי זה לא מערכת שמע

Obelix

New member
האם ספק מחשב

יעמוד בעומס קבוע ?(חיבור קבוע לשנה/שנתיים לחשמל לדוגמא?) אילו גדלי דיודות ואלקטורוליט ? איזה שנאי לקנות (כמה וואט<?)

צריך להבין מעט בחשמל בסכמות

במעגלים . בעזרה כאן איך ליבנות . למי שלא יודע איך ניראה שנאי זה קשה ומעט מסוכן . קנה מוכן יעלה עוד מאה שקל . ואתה מסודר . על תיבור את הראש או את החיים . בהצלחה ושנה טובה

erezg75

New member
ספק מחשב יכול להחזיק הרבה זמן

יש לו קירור ע"י מאוורר

singera

New member
תוכל לקנות בחנות המחשבים

ספק ב150 ש"ח של HEC יחזיק כמו גדול אבל תמיד יש את הספקים של הפנטיום 1 ו2 כדי לגרום לספק ATX לעבוד יש לקצר את החוט הירוק לשחור (לא משנה איזה). אעב יש להעמיס את ערוץ ה3.3V וה5V כדי שה12V יקבל תיקון.

wil

New member
../images/Emo45.gif

לא צריך ספק מחשב יוקרתי במיוחד - עומס של 4-5A על קו ה12 וולט של ספק מחשב (כל ספק מחשב - לא משנה איזה) זה די מעט והוא יעמוד בזה בלי בעיות בכלל. בספקים של השנים האחרונות (ATX) אכן יש לקצר ירוק לשחור כדי להפעיל את הספק. בספקים ישנים (פנטיום 1 ויותר ישנים) יש מפסק אמיתי על צד ה-230V. בכל מקרה קו ה-12V החיובי הוא צהוב (אפשר לאגד כמה גידים צהובים כדי לקבל חתך יותר גדול ופחות נפילת מתח על החוטים) והאפס הוא שחור (כנ"ל)

roy269

New member
מאד לא מדויק

ספקי מחשב מייצרים מספר מתחים +5V, +12V, -12V ובחדשים גם +3V ההספק המצוין על הספק הוא סכום ההספקים של כל המוצאים ביחד כל מוצא מוגבל בזרם האספקה שלו בדר"כ כתוב על הספק מה הזרם לכל מוצא דווקא מוצא 12V הוא חלש יחסית ואינו מסוגל לספק 250 ווט שזה כ - 20 אמפר! הצרכנים העיקריים במחשב הם המעבדים והזכרונות שעובדים במתחים נמוכים ה - 12V הוא מתח עזר למאווררים וכו'

Obelix

New member
אולי לא מדיוק , אבל עובד...

לקחתי ספק כוח כמו שהציע לי פה , השתמשת בחוט של 12 V ובאדמה .. ועובד .. אני לא יודע לכמה זמן הוא יחזיק את העומס עד שהוא ימות, אבל בנתיים זה עובד. מה גם שספק כוח של מחשב לא מוציא במדיוק 12 V אלא קרוב (11.85 - במקרה שלי , ובדקתי אחרים ושם המצב הרבה יותר גרוע..) בכל מקרה , בנתיים הוא עובד.

wil

New member
11.85 אתה אומר?

בדוק מה המתח ללא עומס. אם הוא גבוה יותר, ייתכן שאתה מאבד הספק על חימום חוטים, ונסה לחבר לכל החוטים הצהובים ביחד, ולכל השחורים ביחד, במקום רק לאחד בכל צד. זה יקטין את הבזבוז. וגם 11.85 זה מספיק קרוב, אז זה לא ממש קריטי... ולגבי הגבלת הזרם בקווים השונים - אכן יש מגבלות כאלו (בד"כ כתובות על דופן הספק) אבל מדובר ביותר מ-4-5 אמפר בקו ה-12V (בד"כ לכיוון ה-10A) אגב - ספקים חדישים (ATX 12V, מיועדים לפנטיום4, עם מחבר 4 גידים שחור/שחור/צהוב/צהוב ריבועי בנוסף למחברים הרגילים) מסוגלים לדחוף יותר הספק בקו ה-12V כי הלוחות החדישים צורכים את רוב ההספק משם בניגוד ללוחות הישנים (פנטיום3 ומטה) שהשתמשו יותר ב-3.3V.

Obelix

New member
עומס ומטען בטרייה של רכב

הספק הנל נמדד ללא עומס. אך גם ראיתי משהו די לא מוכר לי מחשמל, כאשר בדקתי איזה חוט שייך לאיזה בננה(ע"י ציפצוץ של סגירת מעגל) בכבל שהכנתי למקרר, ה +12 והאדמה היו מחוברים (כלומר , לא משנה איפה סגרתי מעגל הוא ציפצף)לא היה זכור לי משעורי אלקטרוניקה. האם הספק לא מתחמם יתר על המידה בגלל שהוא לא משתווה למתח שהצרכן דורש? לגביי בטרייה של רכב , היא גם 12 V אך האמפר לא מספיק גבוהה,לספק של מחשב. יש עוד דרך יחסית פשוטה?

wil

New member
11.85 זה בתחום המותר בקו הזה

אאל"ט מדובר ב-12V פלוס מינוס 10%, וגם המתח שמוציא שקע המצית ברכב לא בדיוק 12V אלא משתנה בין 14V בערך במנוע מופעל לבין פחות מ-12V כאשר המנוע לא פועל והמצבר קצת חלש. תישאר עם הספק של המחשב...

optimi10

New member
גם לי נראה מוזר

50A שעה! ב- 60 ש"ח !,,, נראה לי משהו מוזר ..... אולי בעל הבית ישתגע

למעלה