12H

mayan84

New member
12H

פרק 2 פטל 24. 1. בחודשי החורף היתה הפטולה במלונות נמוכה 2. שכבנו שעות ארוכות במארב במטרה לפטול את הפיל 3. מאחר שחבורת הילדים מפוטלת להפליא, ילדים אחרים נוטים לחוש בתוכה זרים 4. ענת ידעה שכל צעד שהיא תעשה יקומם עליה כמה מן העובדים בחברה, וחשה שהא נתונה במפטול 25 1. בחצרה של משפחת לינדנברג נפער בור בפוטל של מטר לערך 2. כל הלילה התפטלו התלמידים בסוגייה זו 3. ריח של פטולת נישא בחלל החדר 4. לפטל כוח אדיר שכן לעיתים עליו לגרור משקל של מאות טונות. 20 נתונות 2 טענות: א. כל דבר יפה הוא שחור ב. כל כיסא שחור הוא גבוה איזה מהמסקנות נובעות מהטענות הנ"ל בהכרח? 1. כל כסא יפה הוא גבוה 2. כל דבר שחור וגבוה הוא כיסא יפה 3. כל דבר יפה וגבוה הוא כיסא 4. כל כיסא שחור הוא יפה כיצד הצרנתם זאת?
 

sapirk

New member
תשובה להגיון...

א. כל דבר יפה הוא שחור ב. כל כיסא שחור הוא גבוה איזה מהמסקנות נובעות מהטענות הנ"ל בהכרח? 1. כל כסא יפה הוא גבוה 2. כל דבר שחור וגבוה הוא כיסא יפה 3. כל דבר יפה וגבוה הוא כיסא 4. כל כיסא שחור הוא יפה יפה> שחור כיסא שחור> גבוה. לכן אם יש כסא יפה, משמע שהוא שחור [על פי הטענה הראשונה], וזה הוא אומר שהוא כסא שחור, ולכן עפ"י הטענה השנייה הוא גם יהיה גבוה.
 
....

כל דבר יפה הוא שחור: (דבר) יפה --> שחור כל כסא שחור הוא גבוה: (כסא) שחור --> גבוה משום שכסא זה "דבר" כלשהו, את יכולה בהצרנה הראשונה לכתוב "כסא" בסוגריים. ואז יש לך זרימה : (כסא) יפה--> (כסא) שחור --> גבוה
 
למעלה