..

גליה143

New member
..

טוב אז לוקח לי הרבה זמן להחליט שאני רוצה לכתוב כאן, אחרי שקראתי כל מיני דברים שבנות כתבו חשבתי שאולי בכלל אין לי שום בעיה והכל סתם בראש וזה פתאטי אבל החלטתי לכתוב בכל זאת.. אני חושבת שיש לי הפרעת אכילה. אני לא יכולה להגדיר אם אנורקסיה או בולימיה.. ואני לא שונאת את עצמי ולפעמים כשאני מסתכלת במראה אני אפילו אוהבת את מה שאני רואה.. הבעיה היא שמכיתה ז' בערך (אני בצבא עכשיו) אני לא מפסיקה לחשוב על מה אני מכניסה לפה. כל דבר קטן עובר מיליון חישובים בראש שלי וזה לא מניח לי. אחרי כל ארוחה או אפילו סתם במבה שאני אוכלת עם הבנות בחדר יש לי רגשות אשמה על שאכלתי. אף פעם לא הקאתי, אבל ניסיתי פעמיים ופשוט לא הצלחתי ועצרתי את עצמי. ההתעסקות הזאת במשקל ובמה אני אוכלת ואיך אני משמינה בצבא הורסת אותי זה פשוט כל הזמן בראש - אני יכולה ללכת לישון בוכה כי אני מרגישה שאכלתי יותר מדי וזה לא בסדר כי נשבעתי שלא אשמין בצבא. אני יודעת שזה לא משתווה לבעיות גדולות יותר ולא מתקרב, אבל אני פותחת את זה כאן כי אני מרגישה שאין לי מקום אחר.. יש לי 5 חברות טובות שבשנה האחרונה לכל אחת יש בעיה גדולה מאוד משלה (לאחת ההורים מתגרשים למשל.. וכ"ו) ואני פשוט לא יכולה לפתוח את הבעיה שלי שמרגישה לי נחותה לצד מה שהן מתמודדות איתו ומה שקורה זה שיש ערבים שאני פשוט עצובה או מכונסת בתוך עצמי (כי אני חושבת על מה אכלתי היום) והן לא מבינות מה קורה. אני לא מבקשת יותר מדי עזרה אבל פשוט הייתי חייבת לכתוב ולפרוק איפהשהו..

קולדון

New member
היי וברוכה הבאה..!

אי אפשר להגדיר ממש הפרעות אכילה דרך האינטרנט, אלא רק מול אנשי מקצוע שיוכלו להגדיר איתך את המצב. מה שכן, להתעסק בצורה כזו עם אוכל, ברמה שמביאה אותך להיות מכונסת בעצמך ועצובה בגלל דברים שאכלת באותו יום- זה כבר בהחלט תמרור אזהרה. בדרך כלל, העיקרון של הפרעות אכילה הוא שכשיש דברים שקשה לך להכיל, להתמודד איתם ולהרגיש אותם, הם מתחילים לקבל ביטוי דרך האוכל. אולי זה קשור למה שכתבת- שחברות שלך מתמודדות עם בעיות גדולות ואת מרגישה שאין מקום לבעיות שלך.. ואז הן מודחקות ואין לך את הפורקן שאת צריכה... ומוציאה את זה על אכילה ותסכול כלפי פנימה.. בגדול, אין סרגל מדידה לסבל. וכל מה שאת מרגישה הוא לגיטימי, וזה לא משנה מה קורה אצל אחרים כי יש אנשים ששום דבר לא משפיע עליהם, ולחילופין, בנאדם רגיש מושפע מהכל והרבה יותר חשוף לפגיעה.. מציאה לך לקחת את המצב לידיים, לפנות לפחות לפגישה אחת עם אנשי מקצוע ולא לתת לעצמך להתדרדר מכאן. גם אם עדיין לא ממש התפתחה לך הפרעות אכילה, אין שום סיבה שתסבלי. וגם.... את ממש לא רוצה להכנס עמוק לתוך העולם הזה של הפרעות אכילה. זה נוראי, זה לא יגרום לך להרגיש יותר טוב עם עצמך אלא רק להיפך, זה יסבך אותך בבעיות פיזיות שאת ממש לא תרצי להתמודד איתן.. ובעיקר, זה מגביר את הסבל והבדידות. מוזמנת לשתף ולעדכן!

גליה143

New member

תודה רבה, אני חייבת להגיד שאחרי שרשמתי את זה הרגשתי קצת הקלה שבאמת פרקתי את התחושות.. רציתי לשאול אם את יודעת איך זה עובד כשאני בצבא - זה חייב לעבור דרך רופא צבאי (פגישה עם איש מקצוע) או שאני יכולה לקבוע לעצמי וללכת עצמאית.? ושוב תודה, אני בטוחה שאני עוד ארשום ואפרוק כאן, מרגיש לי שזה המקום היחיד שאני יכולה לפנות אליו שבת שלום :)

בנוגע לצבא,

(אני כותבת יותר מידי הודעות בנושא צבא בפורום הזה, מה?) אם את מעוניינת בטיפול בתוך המערכת, את צריכה בתור התחלה לבקש לראות קב"ן. את מבקשת מהמפקד/ת הישירים, אבל את לא צריכה להסביר למה וגם לא להרגיש שלא בנוח מהבקשה הלא מפורטת. תתפלאי כמה אנשים פונים לקב"ן. הקב"ן תחליט (או יחליט, נו, נהיה סטטיסטים) אם לקבוע איתך פגישות קבועות ובאילו תדירויות, אם להפנות אותך לדיאטנית מומחית או לרופא בשביל לבדוק שלא גרמת לעצמך נזק רפואי עד כה, אם לתת לך הקלות וכו'. היא לא תדבר עם המפקדים שלך וכמה שיהיו בדרגה גבוהה ומלחיצים - היא מחוייבת לסודיות! אם את מעוניינת בטיפול פרטי ויכולה להרשות לעצמך את זה כלכלית, את יכולה לקבוע באופן עצמאי (לא דרך קופת חולים כמובן) טיפול פסיכולוגי ו/או טיפול אצל דיאטנית. עקרונית במידה ומטופלים באזרחות יש צורך להודיע לגורמי ברה"ן שאת מטופלת, מילה שלי - לא קריטי, אלא אם כן את צריכה את עזרתם בנוגע להקלות כלשהן או תיווך עם מפקדים. ואגב, טיפול יוצר, בסופו של דבר, עוד סביבה כזו, שאפשר לפנות אליה ולפרוק. :) גם כאן זה מעולה. :)

למעלה