125 - למה בעצם?

• פותח הנושא Cody
  • פורסם בתאריך

Cody

New member
125 - למה בעצם?

שלום לכולם, עברו 6 שנות ליסינג מאז ביקרתי כאן לאחרונה.
אני עובר לעבודה חדשה - הקרובה לבית כ-5 ק"מ - הדרך כולה פקוקה מאד (תל אביב).
אני אוותר על ליסינג ואקח קטנוע.

השאלה שלי היא פשוטה - יש לי רשיון A1. האם ישנה איזושהי סיבה להעדיף 125 על פני 250, בהתחשב בכך שמחיר הקנייה לא רלוונטי?
כלומר, להבנתי הביטוח הוא אותו סכום עד 250, רשיון כבר יש.. 250 נראה בחירה נבונה יותר שתתן אפשרות גיחה נוחה יותר לפרוורים, בטיחות אקטיבית, הרכבה נעימה יותר (גם אם נדירה), בלאי נמוך יותר, צריכת דלק נמוכה יותר.

אני מפספס יתרון כלכלי כלשהו (שוב, מלבד מחיר קנייה) שיש ל-125? יתרון אחר?

תודה מראש לעונים!

פרארי1

New member
אתה לא מפספס

אם אין משמעות למחיר הקניה, 250 ייתן יותר בכל תחום, אולי על חשבון טיפה פחות יכולת השתחלות (יותר עניין של מיומנות מיכולת הכלי) ועלויות אחזקה גבוהות יותר, אם כי לא בצורה היסטרית.

בועז בר

New member
היתרון של 250 מתבטא בכביש פתוח,

ברכיבות ארוכות, ובהרכבה.
גם לקבוע שהבלאי וצריכת הדלק יהיו נמוכים יותר ב-250 לעומת 125 - לרוב לא נכון,
במיוחד אם משקללים עלות טיפולים וחלפים נמוכה יותר.
ל-125ים יש יתרון בהתנהלות בסביבה פקוקה מאוד, כפי שאתה מתאר את הרכיבות העתידיות שלך,
יתרון במשקל הקל יותר משמעותית בד"כ, בחלקות הפעולה במהירויות הנמוכות, באמינות - אם הולכים על מקורר אויר,
וגם בחניות - שזה גורם שכבר צריך לקחת אותו בחשבון בגוש העירוני הגדול.

לסביבה עירונית כזו הייתי מעדיף 125 קטן כמו הונדה ויז'ן או קימקו מובי, על 250 מגודל כמו ג'וימקס או איקסאבו,
בהנחה שאיילון (או 2 או 4) לא נכללים בתפריט שלא בשעות העומס.

ל-5 ק"מ פקוקים בכלל הייתי חושב על אופניים חשמליים, וחוסך את הביטוח, הרישוי והתחזוקה.

hofnoan

New member
איזה מבאס זה שמציעים אופניים למישהו שבא לשאול

על קטנוע

תציע לו לפחות 50 סמ"ק שיהיה אחד משלנו!
אתה פשוט זורק אותו לפורום אופניים ומוציא אותו מהמגניביישן של קטנוע

אם פי 3

New member
אפשר גם לנסוע עם האמר

או בימר 1200...

כלומר - אם רוצים, השמיים הם הגבול (והכיס הוא התחתית).
אבל אם מסתכלים נטו על צרכים, אז אופניים, אפילו לא חשמליות, או אפילו הליכה ברגל (מאד בריא, ואם יש יום בעייתי, לוקחים חד פעמית מונית).

אם יש כוונה לנצל לדברים נוספים (גיחה לפרברים, אמרנו?) אז קטנוע 250 יכול להיות פתרון מצוין וכיפי.

Cody

New member
יש תחזוקה לא מבוטלת גם בחשמליות...

חוץ מזה - טיעונים טובים.תודה. לגבי גודל- ישנם קטנועים כמעט זהים בגדלם עם מנועים שונים, הלא כך?
אגב - שני הקטנועים שהצעת - שניהם מקוררי אוויר?

תודה

בועז בר

New member
כן, שניהם מקוררי אויר.

על השניים האלה ועל עוד כמה שותפים לקטגוריה, תוכל לקרוא כאן ==> http://www.fullgaz.co.il/home/p/21252/

היום יש גם את הדיאלים S1 באותה גזרת מחיר ==> http://www.fullgaz.co.il/home/p/53213/

אכן, ישנם כמה קטנועי 250 שיש להם גם גרסאות 125, והם כמעט זהים לחלוטין בגודל ובמשקל:
ג'וימקס, איקס-מקס וסיטי של ימאהה, פיאג'ו איקסאבו ועוד.
בקטגוריית ה-125 אלה נחשבים קטנועי-פרמיום, וגם המחיר שלהם גבוה בהתאם.

מבחן השוואתי לקטנועי 125 פרמיום ==> http://www.fullgaz.co.il/home/p/5680/

Cody

New member
תודה בועז! נראה שכמעט כלום השתנה בשנים

האחרונות...

Cody

New member
תודה לעונים - לגבי אופניים חשמליות

בדקתי את האופציה הזאת לפני כשנה במקביל לרכב, בעייתי ממספר סיבות:
1. כבד! כשמקפלים אותן (הסוג שמתקפל) זה חתיכת גוש מתכת גדול שקשה מאד להעלות לבית או למשרד (ואני גר בקומה שלישית ללא מעלית). להשאיר למטה לא אופציה - יגנב מייד.
2. לא בטיחותי - לא מקובל לסוע ללא מיגון (מעיל, קסדה, כפפות) ונוצר מצב בו אתה נוסע על דמוי קטנוע (מבחינת נוכחות ויכולות) ללא מיגון בסיסי. ולא, אני לא אהיה הראשון שנוסע עם קסדה ומעיל על האופניים החשמליים :) כמו כן, הכל מותר - עולים ויורדים ממדרכות, אין דין ואין דיין. זה ברור שלאחר תקופת הסתגלות אני אקח סיכונים שקטנוע לא מאפשר. בוגר אחראי ומנוסה ככל שאהיה - פשוט כי מותר, זה מה שיהיה. זו הסיבה אגב שאני לא קונה אופנוע ספורט. מכיר את עצמי. עוד בטיחות - לאופניים אין פנסים, מראות, קוטר גלגלים קטן, לא עושות רעש... הכל ניתן להוספה אבל אנחנו כבר מדברים על קטנוע חשמלי. כלי איכותי עולה כמה אלפים טובים. סוללה מתבלה ועולה הרבה כסף. חלקים נוספים מתלים וזקוקים לטיפולים והחלפות.

gilkor

New member
כל הכבוד על הבגרות והאחריות!

על השיקולים בסעיף ה 2 שכתבת.
אני רואה בקורקינט'/אופניים חשמליים עוד כמה חסרונות:
חוסר בביטוח - היה פרסום לפני כמה זמן על מישהו שהרכיב על קורקינט חשמלי חברה של חברה (או משהו כזה), ללא מיגון כמובן, איכשהו נפלו והיא נפצעה. עכשיו היא תובעת אותו... אישית! (בטח גם קופ"ח יארגנו לו איזה צינור בהפתעה).
מרחק בלימה - לרוב גדול מאוד, בטח בקורקינטים.
וודאי כל מה שכתבת.

בקשר לקטנוע - אני חושב שכדאי לך ללכת על 250

l coyote l

New member
דווקא יצא לי לראות רוכבים ממוגנים על אופניים

חשמליים (כולל, אגב, רוני מ"אופנועית", רוכבת עם קסדה 3/4 ומעיל למיטב זכרוני).
כך שהראשון, לא תהיה.

עצה - קטנוע חשמלי.

נסה את הקטנועים החשמליים של בליטס מוטורס.
יש להם דגם "דמוי 125" ו"דמוי 250".

הביטוחים והרישוי - כמו 50 סמ"ק.
טווח נסיעה כפי שמוצהר 140 ק"מ מטעינה לטעינה בפועל זה בערך 90 ק"מ... אחזקה מאוד זולה למי שרוצה רק 5-10 ק"מ של פקקים ביום....

שווה לבדוק לדעתי. י

שקע חשמל רגיל הכי פשוט שיש

יש כבל מאריך שיוצא מהתא הקדמי. מחברים לחשמל.
טעינה של בערך 3-4 שעות עולה לך כמו הפעלת מנורה (לא חסכונית) ל3-4 שעות... (נראה לי 3 שקלים)

MMMOOSH

New member
מחיר הקנייה הוא המשתנה הגדול, כל שאר -

העלויות יחסית זהות.
250 סמ"'ק יקרים בהרבה מקטנועי 125, בעוד הכי זול עולה כ 9K ש"ח ב250 הכי זול כ 20K ש"ח

לפי דעתי באופנועים באופן כללי הביטוח הוא ההוצאה הכי גדולה ( ואפילו מקיף זו גם הוצאה שנגזרת מממחיר הכלי) ולאחר מכן הדלק.

יש קטנועים כמו ההונדה PCX שמגיעים ל 40 ק"מ לליטר. אבל מכיוון שאתה נוסע מעט אז זה לא כזה רלוונטי.

מקווה שאתה מבין שקטנוע זה איננו תחליף לרכב.

למעלה