125 או 250 סמ"ק?

ido19898

New member
125 או 250 סמ"ק?

שלום לכולם,
אשמח אם תייעצו לי קצת אני מבולבל

לאחרונה עברתי לתל-אביב והחלטתי שאני עושה רשיון לקטנוע בשביל להקל על עצמי מבחינת ניידות (רכב לא בא בחשבון בעיר ללא חניה)
אחרי התייעצות עם מספר חברים עדיין נותרו לי כמה שאלות.
1. אם עלי לנסוע לעתים מחוץ לעיר (אזור מודיעין פעם בשבועיים או איזור כפר סבא) האם אוכל לעלות על כביש מהיר עם 125סמ"ק ? מבחינה חוקית. ובכלל, האם קטנוע מסוג 125 ישרוד נסיעה של 40 ק"מ? (עצירות בדרך הן חובה?)

2. הבנתי שההליך הבירוקרטי של הרשיון לקטנווע 250 סמ"ק ארוך יותר וכולל גם טסט חיצוני (על כביש). מה עוד ההבדלים בין 2 סוגי הרשיון (כספית, בירוקרטית, וכו') לדוגמא, האם צריך לעבור תאוריה?

חשוב לי להדגיש שאני בן 24 (7 שנים עם רשיון רכב, רענון נהיגה ממש לאחרונה)

תודה רבה לכל העונים.

מפריד בין השאלות

לגבי שאלה 2- היות ויש לך רישיון רכב תקבל פטור מתיאוריה בכל מקרה. ברישיון מדרגה A1 תצטרך אכן לעבור טסט גם בכביש לעומת רישיון מדרגה A2 בו תצטרך לעבור טסט רק במגרש. עם זאת היות והחלק הקשה יותר בטסט הוא דווקא במגרש (לדעתי בכל אופן) הייתי ממליץ לך לעשות רישיון A1 על מנת שתהיה לך האופציה לרכב על כלי חזק יותר. הבדל נוסף הוא שכמות המינימום של שיעורי נהיגה שתצטרך לעשות ברישיון A1 גבוהה יותר.
לגבי שאלה 1- מבחינה חוקית בהחלט כן. מבחינה מעשית הדבר ניתן, ובפרט עם הכלים החזקים יותר בקטגוריה, עם זאת אתה תהיה קצת איטי ביחס לתנועה ומשום כך זה פחות בטיחותי. אציין כי במשך שנתיים נסעתי על קימקו ניו דינק 125 50 ק"מ ביום. כל עוד מדובר בכבישים בינעירוניים סטנדרטיים עם רמזורים מדי פעם המצב סביר, בכבישים מהירים זה בעייתי ועלול להיות מסוכן.

לדעתי לנסיעות הרחוקות עדיף לך 250. אם תדירות הנסיעות הרחוקות היא אכן לא יותר מאחת לשבועיים אתה יכול לשקול גם כלים של 200 סמ"ק.

בהצלחה!

פרארי1

New member
לדעתי לך על 250

125 יכול חוקית לעלות על כביש מהיר והוא לא צריך שום עצירה בנסיעה של 40 קילומטר, אבל הוא איטי מהתנועה וזה לא בטוח.

דרגות הרשיון הרלוונטיות הן A2 הבסיסית - עד 125 סמ"ק ו-14.9 כ"ס, ההליך מאד פשוט - יש לך פטור מתאוריה ואתה צריך לעשות רק מבחן שליטה במגרש, אתה לוקח שיעורים עד שאתה מרגיש מוכן והמורה מגיש אותך לטסט, זה אמור לקרות אחרי מספר לא גדול של שיעורים.

A1 - עד 33.4 כ"ס (לא מוגדר בסמ"ק, אבל כל כלי ה-250 מתאימים, כנ"ל ה-300 וגם לא מעט מה-400).
אם רענון הנהיגה שלך תופס כמו תאוריה חדשה, אתה לא צריך, אחרת ייתכן שתצטרך לעשות תאוריה.
יש מינימום של 15 שיעורים והטסט כולל גם נסיעה בכביש, לא רק במגרש.
נכון, זו הכשרה יותר ארוכה ויקרה, אבל היא תכין אותך טיפה יותר טוב לחיים על שני גלגלים.

אל תשלה את עצמך, גם אחרי טסט ל-A1 אתה לא באמת יודע לרכוב, אבל בכל זאת קיבלת טיפה יותר זמן לתרגול והתרגלות.
בכל מקרה, מומלץ מאד בשלב די מוקדם של חייך הדו גלגליים לעשות קורס רכיבה מתקדמת, שילמד אותך באמת את מה שחשוב.

אגב, יתרון נוסף של לעשות עכשיו A1 - אם תרצה לגדול בעתיד, לא תצטרך לעבור מחדש שיעורים וטסט ואם תרצה עוד יותר לגדול, אחרי שנה תוכל לגשת לדרגה A - רשיון בלתי מוגבל.

אם פי 3

New member
עוד הבדל משמעותי בין שני הרשיונות

הוא ש-A2 לומדים על קטנוע אוטומטי, ואילו A1 חובה כיום ללמוד על אופנוע עם הילוכים. זו לא באמת מגבלה, לרוב האנשים, אבל זה קצת יותר מורכב.

יחד עם זאת, אני חושבת שעדיף לעשות את הרשיון המורחב, כדי לאפשר לך גמישות רבה יותר.
אחרי שיהיה רשיון, תוכל לבחור כלי שמתאים לצרכים כרגע, אבל רשיון כדאי לעשות שיתאים גם למצבים משתנים.

במבחן ל-A2 לא צריך לצאת לכביש, אבל "בחיים" דווקא כן - ואם המורה סביר+, אז ללמוד ממנו איך לרכב בכביש אמיתי יכול להיות קריטי. נכון שעדיין כדאי לעשות קורס רכיבה מתקדמת אחרי שקצת משתפשפים (ברכיבה, לא על הכביש, hopefully), אבל עד אז...

למעלה