---->

• פותח הנושא edg
  • פורסם בתאריך

edg

New member
---->

תודה בקשר לשאלה הקודמת. יש לי עוד שאלה: איזו פקודה מיזיה את הסמן (בתוכנת DOS) לXXYY? תודה מראש ED.

edg

New member
אין דבר כזה

חיפוש בMSDN לא מוצא כלום כל"GOTOXY"

yair24

Member
../images/Emo13.gif

אתה יודע מה? הדרך שלך להסיק מסקנות היא ממש מעניינת... החלטת שאין דבר כזה בגלל שלא מצאת??? בוא אני אלמד אותך משהו: זה שלא מצאת את זה בMSDN או בכל מקום אחר זה עדיין לא אומר שאין דבר כזה אתה יודע? יש דבר כזה ועוד איך. תריץ חיפוש פשוט ביותר בגוגל תכתוב שם GOTOXY ונראה אם אין דבר כזה טוב? עכשיו תגיד לי בבקשה באיזה קומפיילר אתה עובד. אם אתה עובד בVC אז יכול להיות שזה באמת לא יעבוד לך שם. (יש דברים שאתה לא יכול לעשות בדוס תחת VC כמו למשל CLRSCR ויכול להיות שגם GOTOXY) יאיר

zontar

New member
אם אתה מעוניין יש לי פונקציה מוכנה

ל C++ תחת VC שמבצעת את GOTOXY + CLRSCR.

edg

New member
---->

ZONTAR אם אתה יכול אז תביא לי בבקשה. יאיר אני עובד עם VISUAL STUDIO 6.

yair24

Member
תיקח מזונטר את הפונקציה שלו

אם היא לא תעבוד לך אז אני מציע לך לעבור לTURBO C של דוס שם זה יעבוד. יאיר

edg

New member
אתה מציע להישתמש

במחשב 386? לא הגיוני שבTURBO C אפשר לעשות משהו שאי אפשר לעשות בVS6?!

yair24

Member
מה הקשר ל386?

שוב פעם אתה מגיע למסקנה שאני לא יודע מאיפה הבאת אותה... אני לא אמרתי לך להשתמש ב386. ואני יכול לחשוב על הרבה דברים שאי אפשר לעשות עם VISUAL אחד הדברים למשל הוא הפונקציה CLRSCR, בקובץ CONIO.H של VC אין את הפונקציה הזאת. עוד משהו הוא ספריית GRAPHICS.H אי אפשר להשתמש בה בVISUAL וגם לא בBORLAND 4 לWINDOWS. מה אתה מנסה לעשות איזשהו משחק שעובד על מסך שחור? יאיר

edg

New member
----->

קודם כל CLRSCR : #include <iomanip> ... ststewm ("cls"); אני רק מתחיל ללמוד תיכנות, ובישבילי אפילו מישחק הכי מיסכן בDOS יהיה היתקדמות.

yair24

Member
בסדר....

אז יש מימוש אחר אבל זה עדיין לא CLRSCR... אם אני לא טועה (ויכול להיות שאני כן טועה) הפונקציה שנתת מבצעת יציאה לדוס והרצה של הפקודה CLS שזה מנקה את המסך בדוס. אם אתה רוצה לראות משחקים בדוס יש שניים כאלה באתר שלי. משחק יריות ומשחק לוח. באגף ההורדות. יאיר

edg

New member
----->

בינתיים אני מדבר רק על דוס. אפילו לא היתחלתי תכנות בחלונות.

edg

New member
ועוד דבר

למה לי מעבור מVS ל TCLITE רק בגלל שאני לא יודע איך כותבים GOTOXY ב++C? לא הגיוני.

zontar

New member
מצטער שרק עכשיו נתתי את הקבצים

פשוט לא הייתי בבית... 2 קבצים: 1) H.* 2)CPP.* כוללים פונקציות gotoxy,clrscr,delay לשנות סיומת ל ZIP ולפרוש. תהנו

edg

New member
---->

תודה, אבל לפי משהבנתי הקבצים האלה עובדים בתוכניות חלוניות, ואני צריך פונקציות לדוס.

zontar

New member
לא לא לא זה לפרוייקט win32 consul

כלומר לממשק DOS , עובד מצויין (אם אתה מעוניין אשלח לך דוגמה.)

edg

New member
אם אפשר

תודה!!! פשוט ראיתי INCLUDE >WINDOWS#< ויש הרבה פקודות שאני לא מכיר. אנסה לפענח את הקוד שוב תודה ED

למעלה