12$ TOLL

RoyG NJ

New member
שעתיים מטינק לעיר... תענוג.

זה בטח יוריד את הערך של הבתים באיזור ... נראה לי שעל הדלק תשלם יותר מ12$ . (לפחות החזור בחינם)

סלסרו

New member
אני בעד. מי שמשתמש בגשר, מנהרה, או כביש ראשי,

שישלם עליו. אני כמעט שלא נוהג ובפעמים הנדירות שבהן אני נוסע לג'רזי כמעט תמיד נוסע בתחבורה ציבורית (והאוטובוסים ממילא משלמים את ה-toll שמחירו מן הסתם כלול במחיר הכרטיס). למה שאשלם בשבילך? אתה משתמש, תשלם אתה.

sirpad

New member
תגיד מתי מפריטים את המשטרה?

יש לי רובה בבית, ואני לא יוצא מהבית לעולם, כך שאני מסוגל להגן על עצמי בלי עזרה של המשטרה, למה שאני אשלם? אני גם לא משתמש בסנטרל פארק, למה שאני אשלם? וניקיון מדרכות? איפה זה נגמר סלסרו?

סלסרו

New member
זה נגמר היכן שאפשר.

אי אפשר להטיל אגרה על כל כביש עירוני בנפרד, אז התשלום יוצא מהקופה הכללית, וממילא בעלי הרכבים לעיתים נאלצים לשלם עבור חניה. אבל אפשר להטיל אגרה על כבישים בין עירוניים, כי הם לא בהכרח משמשים את כל הציבור בעיר. אני לא חייב לדאוג לכך שאנשים שגרים בניו יורק יוכלו לנסוע לג'רזי. רוצה לנסוע? בבקשה, שלם. מה הבעיה? מעשית יהיה קשה מאד לחייב כל אזרח שמעוניין בשירותי המשטרה, מה גם שהרשויות לא רוצות שאנשים יגנו על עצמם בכוחות עצמם. זה יוצר להם יותר מדי בעיות. ניקיון - באמת יש אזורים שבעלי העסקים משלמים למנקי רחובות בנפרד (ע"ע BID) והם בדר"כ עושים עבודה טובה יותר ממנקי הרחוב הציבוריים. סנטרל פארק בחלקו ממילא ממומן מתרומות. לפני שתורמים פרטיים יצרו ארגון שמטרתו לשמר את הפארק, הפארק הלך והדרדר. רק יוזמה פרטית החזירה אותו להדרו העכשווי.

Woking

New member
ואוסיף

שלא ברור לי מה זה משנה אם כבר החזירו את ההשקעה או לא. מחירו של מוצר צריך לשקף את ערכו לקונה, ללא קשר לרווח שהמוכר עושה. האם נדרוש מאפל לחלק איפונים בחינם בגלל שהם ממזמן החזירו את ההשקעה? קודם כל, זכותו של המשקיע להנות מפירות ההשקעה שלו, והסיכון שבחובה. שנית, ברוב המקרים, הרווחים הולכים למימון מיזמים אחרים. קל וחומר אם המשקיע הוא המדינה (אפילו חלקית). כמו שאמר סלסרו, אם המדינה השקיעה בגשר, אז מדוע שכל תושבי המדינה, שרובם לא משתמשים בגשר, לא יהנו מהרווחים אם יש, או מהשקעות דומות שמהן הם כן יהנו.

RoyG NJ

New member
כשבנו את הגשר הזה המדינה הודיעה

שהTOLL יגבה עד שתוחזר ההשקעה. השנה הודיעו שגם בשנה הבאה ובעצם עד 2015 ימשיכו להעלות כל שנה את הTOLL כדי לשלם עבור בניית הWTC החדש שגם הוא בבעלות הPA

Woking

New member
זה כבר קצת חצוף

ברור שה-WTC לא קשור. אם היו משתמשים בכספים להשקעות בתשתית תחבורה אחרת זה היה הגיוני. להטיל מס על משתמשי הגשר למימון ה-WTC זה קצת לא הגיוני.

eladts

New member
אבל כבר משלמים מס פררופורציוני לכמות הנסיעות

המס על הדלק, שאמור לממן את תחזוקת הכבישים באזור בו הוא נגבה. למה על כבישים מסויימים צריך לשלם מעל ומעבר למס הקיים ועוד בדרך לפרנס מערכת גבייה מיותרת וליצור פקקים עוד יותר מיותרים? הכסף מהמס על הדלק לא מספיק? תעלו את המס.

סלסרו

New member
למה שיגבו ממס הדלק?

למה שנהגים שלא משתמשים בגשר הזה אפפעם, יאלצו לשלם עליו?

eladts

New member
בדיוק מאותה הסיבה

שמי שלא עובר ברחוב שלך אף פעם משלם עליו, דרך מס הדלק. מס הדלק מודד די ביעילות את השימוש במערכת הכבישים בכל האזור בו הוא נגבה. במקום לעשות מיקרו ניהול ולהתיחס לכל כביש וגשר כישות עסקית, הרבה יותר פשוט ויעיל להתיחס אליהם כאל מה שהם, חלק ממערכת.

Woking

New member
אבל סליחה

מי שמשתמש בדלק נוסע היכן שהוא. הוא לא צריך לממן כל כביש וכביש, אבל הוא מממן באיזשהו אופן את אותם כבישים שבהם הוא כן נוסע. אם הוא נוסע מעט הוא צורך מעט דלק ולכן מממן חלק קטן, ולהיפך. דווקא נשמע הגיוני. הנקודה היא שהרבה יותר יקר לבנות גשר מעל נהר או מפרץ מאשר כביש בערבות, ולכן אם יפנו תקציבים מהמס הכללי יהיה שימוש לא פרופורציוני במיסים שהכלל משלם לטובת מיעוט קטן. מעבר לזה התשלום לשימוש בגשר שהוא משאב מצומצם נועד לעודד שימוש באמצעי תחבורה חליפיים.

למעלה